DSW

publicerat: 2011-02-28 @ 02:41:16

Var till NYC idag med Nadine och Jacqui

"Min" tagstation, Purdys. Ser val ut som de flesta tagstationer gor tror jag, det finns en perrong, ett litet rum dar man kan kopa biljetter och vanta om man vill det..



Far erkanna att tagsaterna i Sverige ar bekvammare an har, men annars ar det ingen storre skillnad vad jag har markt sahar langt.

Vi hade inga planer alls direkt utan bara att vi skulle till NYC, och for att inte ha nagra planer alls blev dagen riktigt bra :) Eller jo vi hade en liten plan, vi skulle besoka DSW(Designer shoe Warhouse). Sa vi tog tunnelbanan till Union Square och gick in till DSW, shit! Dar maste man ha tid pa sig om man vill kolla igenom allt, och det vil man nog ta sig for man kan gora riktiga kap dar!

Jag hittade tva par sommarskor eller sandaler ar det sa ska nog inte ens saga skor men men..
Sa har kommer det forsta paret.



Forst ville jag ha dem i brunt men de fans inte i min storlek men nu kanns det battre med svart, det passar ju till allt och ar klassigt. Och som min lillasyster en gang sa: "Black is back, som jag brukar saga" :) Glommer aldrig det! hihi :)


Andra paret ut som jag kopte pa DSW ar




Japp, det ar ett par Gucci! :)
Dessa 2 par sandaler/skor ar 2 utav de 4par skor som jag kopte i helgen


Union Square

Efter DSW gick vi en bra bir pa Broadway och kollade lite, var skont att bara strosa runt mitt i solen :)





En av butikerna vi var inne i var Converse :)
Fanns endel modeller att valja mellan kan man saga..


Ni ser vad skorna utgor for monster, eller??


Efter var langa tur pa Broadway tog vi tunnelbanna tillbaka till Times Square och gick till Bryant park dar vi at lunch. Var sa mysigt att sitta dar med alla skyskrapor runt omkring sig.



Sedan efter var lunch gick vi en svang pa Times Square, gick bland annat in pa American Eagel. Kan helt klart saga att American Eagel ar min favoritbutik har i USA an sa lange. De har alltid snygga och stilrena klader till helt normala priser, vissa tycker att det ar lite dyrare och ja kanske det. Men kanner att jag heller lagger kanske 300kr pa ett par byxor jag tycker sitter perfekt och att de haller istallet for att fa 2par byxor for samma pris och de gar sonder efter en 1vecka eller sa.. Sjalvklart handlar jag ocksa mycket billiga klader men vill kanna att jag far nagot for pengarna.


Kopte dessa chinos pa AE :) De satt verkligen perfekt, sa kunde ju inte annat an att kopa dem.. haha

Nu blir det till att sova lite, jobbar 9timmar imorgon sa bor nog sova lite i alla fall


Xoxo
Rebecka

Shoes and more shoes

publicerat: 2011-02-28 @ 02:02:52

Pa 3 dagar har jag lyckats kopa 3par skor eller egentligen 4 men det ena paret ar inte till mig men anda.. Tycker det ar ganska bra jobbat om jag far saga det sjalv :)

Var pa Marshalls igar med Nadine och kollade lite jag kopte ett par skor at mamma som jag lovat att gora och hade inga skor i tankarna direkt men sa nar jag skulle vara smakrad at Nadine sag jag dem, de bara stod dar och ville folja med mig hem.. haha! :)

Tror inte ni hade kunnat gissa er till det men har ar dem, mina nya regnstovlar fran Ralph Lauren!





Fick ocksa med mig en parfym hem fran Marshalls, var verkligen i behov utav en till! Hade bara med mig en parfym hit till USA och den borjar ta slut och dessutom borjar jag trottna pa doften..

Johanna de hade regnstovlar i Ed Hardy men visste inte om du skulle vilja ha det..?
Kan halla koll pa om det ar nagot i Ed Hardy du vill ha. Erica det galler sjalvklart dig ocksa men du kanske inte gillar Ed Hardy, sag bara till sa  jag vet, kan inte lova nagot men forsoka gar alltid :)





Kopte ocksa dessa solglasogon som ar Michael Kors :)
Vet att jag nyss kopte ett par nya men dessa sat sa bra och jag kopte de for $19 men i vanliga fall kostar de ca $60-70 om inte mer..




Efter att vi varit pa Marshalls som ligger i Bedford Hills, ca 15-20min fran North Salem akte vi vidare till Mount Kisco och Tj Maxx, det ar samma sak som Marshalls men har du tur hittar du det du inte hittade pa Marshalls dar.

Jag hittade en bikini :)
Fraga pa H&M forra helgen men jag var for tidigt ute, de har inte fatt in nagra badklader annu, har dem det i Sverige? Och har i USA kan man inte handla via natet pa H&M, fraga mig inte varfor men sa ar det..


Xoxo
Rebecka

Museum of natural history

publicerat: 2011-02-26 @ 00:47:04
Igar var vi(barnen och min vardmamma) till new York City och gick pa American museum of natural history.

Var riktigt roligt men shit vad stort det var! Tror vi har sakert halften kvar att se aven om vi var dar i ca 5timmar!
Men nu har jag sett endel utav det som ar med i filmen "Natt pa muset" i alla fall...


Men om man har "lite" tid over kan jag verligen rekommendera ett besok dar!
Vi kopte ocksa till en extrabiljett for ett fjarilsrum dar de har en massa olika fjarilar som om du har tur landar pa dig :)



Inte varje dag man tar pa en meteorit..



Endel fjarilar













Nu ska jag ta och stada pa rummet.. Riktigt fredagsnoje det!

Xoxo
Rebecka

Housewife

publicerat: 2011-02-26 @ 00:13:47

Far erkanna att jag skulle kunna bli en riktigt bra hemmafru!

Idag hade jag alla tre barnen hemma hela dagen dessutom var hunden ocksa hemma, forutom att tvatta barnens sangklader, deras vanliga klader hanns det ocksa med att bakas en smulpaj, detta gjordes sjalvklart tillsammans med barnen :)

Pajen fick bottenbetyg utan den yngsta tjejen den kom ut lika fort som den kom i munnen pa henne.. Den mellersta tyckte om den men det var for mycket blabar enligt henne, daremot fick pajen toppenbetyg utav den alsta :) Vi hade det riktigt mysigt och nar vi provsmakade pajen, vi sag pa Thumbelina(Barbie film) och at paj.

Har ocksa hunnit med att gora lite arts and craft med barnen vi lekte med play-doo leran som vi gjorde i mandags. Sedan har jag ju sjalvklart gjort det vanliga, lekt med barnen gett dem lunch.. Aven hunden fick lite lunch iform av vatten, trots att han tuggat i sig 2 sma leksaker!


Vad tycks?





Har nog glomt bort att beratta att vi aven bakade i tisdags, det blev inget mindre an svenska hallongrottor, dessa fick toppenbetyg utav alla!





Xoxo
Rebecka

Fight!

publicerat: 2011-02-23 @ 01:48:41
har just nu en mindre fight med hunden om filtarna, ar nog snart 3:e gangen som han tar dem och borjar ata pa dem.. Funderar pa att stanga in han i hans lilla rum!
Ska snart till Starbucks med Nadine :)

Ska prata lite om Niagarafallen ar lite andringar pa G men blir nog battre sa jag klagar inte..

Na hunden och filtarna var det ju..


Xoxo
Rebecka

My new life

publicerat: 2011-02-22 @ 03:57:42
Idag var det forsta dagen pa "mitt nya liv"
Jag kommer fran och med idag att ata enligt GI-metoden och dagen har gatt bra och har precis kommit hem fran gymmet med bade Loreto och Freya, de har bada tva valt att borja pa samma gym som mig :)

Korde rygg och mage som planerat idag och det gick bra, gjorde lite plankovningar eller hur man ska uttrycka det for magen och det vanliga for ryggen = Chins, Enhands hantelrodd, hyperextensions/hyperstrack och en till som jag inte kan namnet pa..

Hoppas att det haller i sig som det var idag men tror jag maste ata lite mer protein,sa funderar pa att kopa hem lite proteinpulver sa kan jag ha det som mellanmal eller sa, for det ar inte alltid som jag kan stalla mig o laga mat till mig sjalv nar jag jobbar, maste ju fokusera pa tjejerna forst och framst sedan kommer jag.


Xoxo
Rebecka

Presidents day

publicerat: 2011-02-21 @ 17:18:21
Idag ar det en helgdag har i USA, det ar the presidents day eller Washintons birthdays som den ocksa kallas. Alla skolor ar standa och manga ar lediga fran jobben, men i och med att barnen har lov denna veckan ar de anda lediga. Manga affrer har specialerbjudande i samband med denna dag vilket jag just utnnyttjade :)

American Eagel hade 20% pa det man handlade online, tror jag namnde det igar men jag la in en bestlallning forst nu. Sa lite mer sommarklader, visar det nar det kommer.


The presidents day infaller den tredje mandagen i februari varje ar och man firar den till minne utav George Washingtong, USA forsta president. 

AE

publicerat: 2011-02-21 @ 02:48:08
Kommer ni ihag att jag berattad eom en klaning som jag skulle kopa om jag sparade min lon i 3 veckor?

Jag var innne pa AE:s hemsida igar och kollade lite allmant for de har 20% rabatt nu i och med the Presidents day sedan kollade jag pa just den dar klaningen da sag jag att det stod "Online only" sa tankte oj da kanske jag ska bestalla den, men det finns bara XL och XXL kvar! Sa typiskt, for jag vet att jag behover M...

Var till kopcentrat i Danbury forut med Nadine och gick da in pa American Eagel for tankt om om de kanske har klaningen dar trots allt, men nej det hade dem inte, sa klart..

Men daremot hade dem detta :)



En sot och sommrig topp



Snygga och korta shorts


Jag har size 2 vilket ar en storlek ifran size 0..
Inte for att det skulle vara nagon status men anda.


:)



Ett par nya solglasogon, de andra jag har ar for stora sa de trillar av hela tiden, ganska irriterande!



Har glomt bort att visa denna fina dorrhangare eller vad man kallar det.
I och med att jag inte haft den tidigare har jag inte kunnat hangt upp klader for att ta kort, men nu sa :)


Nu ska jag sova, borjar inte forens kl. 12 imorgon sa ska till gymmet pa formiddagen.


Xoxo
Rebecka

MoMA

publicerat: 2011-02-20 @ 22:08:39
Imorgon ar det min vardmammas fodelsedag sa vi firade henne lite idaggenom att aka till the museum of modern art(MoMA) for det var hennes onskan.

Sa imorse vid 10 bar det ivag, vi tog bilen till the city, och inte taget vilket var skont och lite roligare for vi akte inte helt samma vag som taget sa fick se lite andra stallen, och precis innan vi kom fram till Manhattan akte vi ut med Hudson river :)

Var mitt forsta besok pa ett museum har i USA men ocksa mitt forsta besok pa ett konstmuseum sa var lite extra roligt. Var val som jag forvantat mig, massa tavlor com man gick och tittade pa vissa stod och kolla pa en och samma tavla i sakert 5-10min men de hade nog mer kunskap inom amnet an vad jag har..
Men var kul att ha varit dar :) Nu har jag sett manga utav Piscassos tavlor, Van Goghs och manga manga fler!



Woman with a guitar by Pablio Picasso



Fler tavlor utav Picasso


Kommer inte ihag konstnarens namn men tyckte den var fin, sa var mest darfor jag tog kort pa den..



Flag by Jasper Johns
"On night I dreamed that I painted a large American flag" Johns said
Och dagen darpa gjorde han detta...



Golden Marilyn Monroe


Detta ar vad jag gjort idag, ska troligtvis till kopcentrat i Danbury lite senare med Nadine, det ar vad jag har for planer.


Xoxo
Rebecka

Last day in freedom!

publicerat: 2011-02-20 @ 09:04:00
Ja, detta ar min sista dag i frihet!
Sa far passa pa att verkligen njuta for imorgon borjar det harda livet pa allvar och det finns ingen atervando vil jag lova!

Imorgon, mandag borjar jag min GI diet, nej jag vill inte svalta mig eller rasa i vikt!
Jag vill fa den kroppen jag alltid velat ha och nu jadrar ska inget hindra mig.

Jag ska trana minst 3 ganger varje vecka, kommer sjalvklart fortsatta med styrketraningen men kora lite hardare och med tyngre vikter sedan kommer jag att utoka min konditionstraning mycket mer, ska aven forsoka att springa lite har ute i och med att snon forsvinner en hel del.

Det basta med detta ar att nadine och jag kommer borja med GI tillsammans sa kan stotta och hjalpa varandra :)
Sedan har Loreto en av mina kompisar har som bor 2min bort borjat pa samma gym som mig sa vi kommer att hjalpas at med traningen och att se till att vi kommer dit! :)

Sa snart har jag atiti min sista kaka eller i alla fall "vanliga" for det kanske blir nagon i framtiden men en GI-kaka :)

Xoxo
Rebecka

Thunder ridge

publicerat: 2011-02-19 @ 23:28:27

Nar jag bestammde mig for att aka till USA var det mycket jag var saker pa att jag skulle fa se och uppleva men absolut inte skidakning sa var riktig glad nar nadine fragade mig om jag ville aka med henne och aka skidor.

Sa idag var det antligen dags! :)
Kl. 9:00 hamtade Nadine mig och sa bar det ivag, efter ca 20 minuter var vi framme sa det var inte overdrivet langt att aka.. Efter att vi fatt vara skidor och skidpass bar det antligen ivag mot liften och backarna, trodde vi.. Nar vi kom fram sa en av utav personalen att vi inte fick ha med oss vara ryggsackar, det ar reglerna har i USA sa det var bara att ta av sig skidorna igen och ga tillbaka till bilen sa Nadine hade med sin kamera for hon har en lite kompakt digitalkamera.. Sa bilder kommer men ni far vanta lite!

Sa tillslut efter var extra tur till bilen tog vi liften upp till toppen :)
Var ett tag sedan jag stod pa ett par skidor men det ar saa kul :) Och om man en gang kan aka skidor sa kan man det for alltid! 

Anlaggningen var inte den storsta men helt ok, vi holl oss nastan i samma backe hela tiden dels for att det inte var sa manga oppna och sedan var det valdigt isigt, men vi akte bland annat i en svart backe sedan varierade vi mellan en bla och en gron. Var lagom med folk sa vi behovde inte koa mer an max 5minuter men for det mesta kunde vi aka direkt fram :) 

Hade en riktig bra och rolig dag med Nadine idag :) 
Ar kul att hitta pa nagot sa att man kommer ut hur huset lite men detta var verkligen utpver det vanliga.

Har precis tagit en varm dusch, det var behovligt for mina fingrar var som isbitar och jag fros inom mig om ni forstar hur jag menar. Nu ska jag krypa ner i snagen och fortsatta lasa "Hundraaringen som klev ut ur fonstret och forsvann" den ar riktigt bra :)

Imorgon blir det NYC med min vardfamilj, vi ska ga pa Modern art museum :) 

Underbart!

publicerat: 2011-02-18 @ 03:21:55
Var sa oerhort otaggad pa at trana idag sa det var inte sant, ville bara stanna hemma o inte gor nagot alls, men som alltid ar det da man behover det mest och ja, nu med facit i hand det kanns underbart :)

Tranade Triceps, axlar och lite brost idag, blev ju inget pass igar sa darfor korde jag aven brost idag.
Kanndes riktig bra och jag hade bra tempo hela tiden, kanske har med att jag lagt om kosten lite.. Oj vad seriost det lat haha! Det jag gjort de 2 senaste dagarna ar att jag atit enligt GI, men inte jattestrikt men anda.

Nu har jag precis knapprat i mig en banan och ska snart borsta tandera o sova lite


Xoxo
Rebecka

Valentine

publicerat: 2011-02-18 @ 01:02:57

Har hander det inte mycket vill jag lova, ar precis som hemma tillslut blir allt en vardag och det ar inte lika spannande langre.. Vill inte klaga, dagarna verkligen flyger forbi och jag gillar det for det betyder att det snart ar helg :) Men finns inget speciellt att skriva om under veckorna kanns det som det ar val det jag vill komma at.

Igar fick jag en stor gron pase med posten :)
Det var en alla hjartansdag present fran min yngre och lite saker fran mina foraldrar blev riktigt glad nar det kom!


Har ar det som jag fick frn mina forladrar :)
En bok, an sa lange ar den riktigt bra!
Top halsa
Mattsats, saa skont med "vanliga" matt igen haha
Favoritgodis men jag har inte oppnat det annu, anda lag det ca 30cm fran mig hela kvallen igar, ar stolt over mig sjalv
Artiklar fran var lokaltidning med bl.a. nyheter om vad som hander inom lokalpolitiken, allmant i varlden och lite recepr med mera.

Boken som heter Digital fotografi fick jag av min storasyster men fick den redan innan jag akte, har laste ett par ganger nu :) Kommer anvanda mig endel utav den nu nar varen kommer sa jag kan fota lite blommor och sa.


Denna sota gosse fick jag av min lillasyster :) Sa sot!


Parvel - Thats me :)


Fick en present utav familjen men har inte lagt in korten pa datorn annu.. Men det var en liten rosa vaska fran Victoria Secret's med body lotion och body wash inut som luktar jattegott!

1 manad

publicerat: 2011-02-15 @ 00:58:09
Ja, idag ar det exakt 1manad sedan jag flyttade in hos min vardfamilj, har varit i USA totalt i 1manad och 4dagar..

Hittills trivs jag jattebra har min vardfamilj ar toppen och jag trivs verkligen med dem! Barne ar jattegullliga och sota och jag kommer bra overens med dem, sjalvklart ingar det lite argumentationer om laxlasning men det hot val till.. haha!

Och nej det har inte varit en dans pa rosor hela manaden!
Var jobbigt det forsta och jag visste inte riktigt vad jag gett mig in pa och ringde hem och var inte alls glad..
Men tror att mycket berodde pa att min vardmamma akte till Spanien for jobb bara 3dagar efter att jag kom hit sa min riktig forsta vecka som jag jobbade var det bara jag barnen och pappan hemma och kan saga att det var riktigt mycket information som ska in i hjarnan, tider for att hamta barnen, aktiviteter.. Men som sagt nu kanns det mycket battre och jag har inge hemlangtan alls.

Har har ni en vanlig dag oss mig

07:15
Jag vaknar och gor mig iordning, baddar sangen mm..
Ater frukost efter det och kollar min mail med mera

08:30
Jag borjar jobba!
Borjar med att badda barnens sangar, starta en tvattmaskin.

09:00
Lek i massor! Det ar allt fran kurragomma till arts and craft(pyssel)

10:00
Mellanmal och mera lek

11:30
Hamtar upp den mellersta tjejen fran hennes skola, men bara 3dagar i veckan..
Aker hem direkt och ater lunch, om det ar mandag ar det en snabb lunch som galler och ombyte till balettklader for vi maste lamna huset kl. 12:12 for att hinna till baletten.

14:00
Mellanmal

15:00
Hamtar upp den aldsta tjejen fran skolbussen
Nar vi kommer hem ar det lasning som star forst pa schemat men det innebar ocksa ca 5min argumentation om vad for bok som ska lasa, hur lange och allt sadant..

Vanliga dagar nar det inte ar nagra aktiviteter pa eftermiddagen ar det bara lek som star pa schemat tills jag slutar(18:00) annars aker jag och lmanar de pa olika aktiviteter.

Tycker det gar bra men kan ju saga att jag lart mig att planera mer, for det gar inte att saga till barne ga och ta pa er kladerna nu for det arr nastan alltid nagot pa vagen till garderoben som "hindrar" dem... Och de kanner inte alltid den dar tidspressen som jag gor, maste vara valdigt skont!


Xoxo
Rebecka

Fusk?

publicerat: 2011-02-13 @ 14:56:21
Igar sa vra min vardmamma inne en stund pa mitt rum nar vi hade  vart veckomote, da vi gar igenom om det varit nagot jobbigt, oklart som hant under veckan och om det ar nagot speciellet som hander i nasta vecka..
Under tiden vi pratade kom den yngsta tjejen in i rummet och borjade kolla pa min quarters som jag samlar pa, jag bad henne att bara kolla pa dem for jag sa att jag samlar pa dem. Da fick jag den konstigaste blick jag nagonsin sett fran min vardmamma!

Hon fosrtod forst inte om jag skamtade eller om jag var allvarlig, sedan nar hon forstod att jag var allvarlig sa hon att jag ar den enda hon vet om som gor detta och att det var det knpeigaste hon hort om haha! :) Men sedan bad hon mig vanta pa rummet. Nar hon kom tillbaka hade hon med sig en liten hink med massa olika mynt i, cent, quarters och lite annat, hon sa att jag kunde ta de mynt som jag behovde for min samling :) Sa slipper jag halla pa och kolla varje gang jag far tillbaka lite vaxel.

Sa nu har jag alla mynt, och behover inte samla mer!
Ar kanske lite fusk? Men jag bryr mig inte om jag ska vara arlig..



Xoxo
Rebecka

Sverige vs. USA nr4

publicerat: 2011-02-12 @ 18:00:00
Att ga pa bio!

Hemma i Sverige nar man bokar biljetter for att ga pa bio, kan man ju sjalv valja vart man vill sitta man reserverar sin plats sa att ingen annan kommer och tar den.. Ett system som jag tycker ar bra for man vet att man har sin plats aven om man skulle kunna nagon minut sen eller sa.

Har i USA kan man boka biljetter via natet men du kan inte valja sittplats, det ar friplacering i hela salongen och det ar forst till kavrn som galler! Vet inte om det ar sa pa alla biosalonger i hela USA det varierar sakert beroende pa delstat, jag har ingen aning om det men pa den bio dar jag varit ar det i alla fall som ovan. Sa vill man ha en speciell plats bor man komma i god tid..


Xoxo
Rebecka

Happy happy!

publicerat: 2011-02-12 @ 16:24:20
Jag ar sa glad nu!

Igar fick jag veta att min familj kommer och halsar pa mig i juni, har egentligen vetat det ett tag men nu ar det helt spikat, bade hotel och flyg ar bokat! :)

Kanner pa mig att detta kommer bli en bra sommare och aven manaderna fram till sommaren.
Har kommer min lilla planering.

Helgen denna veckan:
Skidakning med Nadine pa lordag
Modern art museum pa sondag med min vardfamilj

Onsdag 23feb
Skidakning med mina vardbarn :)

Mars
Se New York rangers, annu inte spikat men troligtvis

April
??

Maj
Boston eller nagon annan stad

Juni
Niagrafallen, inte bokat men troligtvis i borjan av juni eller slutet av maj 
Min familj kommer

Juli
??

Augusti
Aker till Block Island med min vardfamilj

Ja det ar val sa langt jag vet i alla fall.
Kanns bar att det ar nagot soeciellt nastan varje manad, da har man alltid nagot att se framemot och tiden gar fortare.

Nr 13

publicerat: 2011-02-12 @ 16:11:00

Har fatt ihop ett par quarters till :) Har nu totalt 13, men fler ska det bli.
De jag fatt nu det senaste ar Louisiana Kansas fick ocksa North Carolina igar vid bion men hade redan tagit kortet da sa tar med den nasta gang..

Masten

publicerat: 2011-02-12 @ 14:48:14
I onsdags sa akte jag, Nadine o Jennie till Marshall, huvudsyftet var att Jennie skulle kolla pa en vaska, som hon efter lite funderande kopte, men tror och hoppas att hon blev nojd med den. Den var riktigt fin och dessutom var det en Brush Makosi..

Jag ska ju som sagt inte kopa nagot for jag ska spara pengar, men jag kopte 2 saker men tycker inte riktigt att dessa raknas.. Dessutom anvande jag inte mitt kontokort :)

Mina horlurar till Ipoden gick sonder sist gang pa gymmet sa kannde mig ganska tvungen att kopa ett par nya.
Blev ett par fina bla :)




Sedan blev det ocksa dessa tofflor :) Ar alltid skont att kunna skrutta runt i ett par snygga o skona tofflor, eller vad tycker ni?



Xoxo
Rebecka

Avskedsmiddag

publicerat: 2011-02-12 @ 14:43:54
I tisdags sa kom ju Jennie tillbaka, hon som var au pair i min vardfamilj fore mig.

I och med att hon akte hem till Sverige igen nu den 10 februari sa hade vi bara ett par dagar pa oss att umgas med henne det sista. Sa i tisdags akte vi till en italiensk restaurang och at middag, var jattegod mat och sallskapet var ju det basta! :)



Just go with it!

publicerat: 2011-02-11 @ 23:32:28
Ska snart hoppa in i duschen for att sedan gora mig iordning, ska pa bio med Nadine ikvall :)
Ska se premiaren utav "Just go with it" Jennifer Anistion och Adam Sandler har huvudrollerna, och den verkar riktigt bra, i alla fall utav det jag sett pa reklamen..

I ovrigt kommer helgen bli lugn. Ska vara med Nadine imorgon och det blir nog ett besok pa Ben & Jerry's for oss sedan ska vi kolla lite pa biljetter till NYR, ska bli sa kul att ga pa det! :) Pa sondag har vi ett au pair mote med var LCC, vi ska aka skridskor, sa blir 2:a sondagen irad som jag aker skridskor, jag klagar inte! 

Na, duschen var det ju.. 

Xoxo
Rebecka
 

Out of function

publicerat: 2011-02-11 @ 01:32:53
Bara for att jag skulle lagga upp endel bilder och skriva massa om de senaste dagarna, gick familjens dator sonder igar.. Typiskt!

Sa ni far helt enkelt vanta lite till. Just nu ar jag hemma hos Nadine och ska kolla pa en sapa, och baraprata lite samt planera infor helgen!

Xoxo
Rebecka

Me and the boys

publicerat: 2011-02-09 @ 14:02:41
I mandags var jag sa trott efter jobbet och ville bara ga o lagga mig, var helt seg i kroppen. Ville gora vad som helst men inte aka till gymmet men akte dit i alla fall.

De sista gangerna jag varit dar har det varit valdigt lite folk dar. Nu var det endel och dessutom 2tjejer men efter ca 5min var det bara jag och 5killar/man kvar och sa var det resten av kvallen ocksa! Sa det var som vanligt kan man saga det var me and the boys.. haha!

Gjorde mage och rygg och det gick bra men ar fortfarande lite jobbigt med vikterna blir ofta att man glommer bort sig..
Men borjar fa in det.

Provade ett par nya magovningar som jag sett i Fitness magasin, det var jobbiga och kanddes bra.

Hade lite traningsvark i ryggen igar men kannde knappt nagot i magen men ska ju trana magen en gang till denna veckan sa da ska jag ta i lite mer!

Idag ar det axlar och triceps som star pa schemat men blir inget gym alls for Jennie, den gamla au pairen har kommit tillbaka efter sin resemanad sa vill umgas med henne i och med att hon aker tillbaka till Sverige imorgon..
Men ska anda forsoka fa till alla pass denna veckan bara byter dagar lite.

Nu blir det grotfrukost :)

Sverige vs. US nr3

publicerat: 2011-02-08 @ 08:04:00
Att prova klader

Hemma nar vi ar i olika butiker, spelar ingen roll om det ar nagon dyrare eller nagon billigare sa nar man val hittat nagot man ska prova gar man till provrummen och gar in i forsta basta och gor det man ska. Det star ofta skyltar att man ska saga till att man gar och provar men kan aldrig komma ihag att jag gjort det och kan heller inte komma ihag att expiditen sagt till mig eller nagon av mina vanner for att vi inte sagt till.


Har i USA ar det tavrtom!
For det forsta kan du inte komma in i provrummen utan att saga till nagon ev personalen for provrummen ar lasta.. Sa om du vill prova nagot sager du till, de tar dina klader foljer dig till provrummet, laser upp och hanger in kladerna at dig och ger dig ett stort leende ofta sager det nagot vanligt till dig.
Om de inte har provrummen last maste man anda vanta till en av expiditerna kommer och hjalper dig. De butiker som inte har provrummen lasta har en eller fler personer som hela tiden star och hjalper kunderna.

En till skillnad emot hemma ar de nummer som man far ex. pa H&M som visar hur manga kldera man provar ar det jattenoga med att anvanda har i alla butiker! Och har anvdenr dem det mer riktigt.. Hemma tar vi lappen och tar den med in provrummet, medan de har hanger din lapp pa utsidan utav dorren. Kan tanka mig att om du vill ex. prova en storlek midre/storre far du sakert en ny lapp for att nummret ska stamma med antalet klader.

Hoppas det inte later for krangligt! :)

Xoxo
Rebecka

Super bowl

publicerat: 2011-02-08 @ 03:44:51
Gardagen, sondag var en riktig effektiv dag for mig :)

Borjade med att jag stadade rummet lite latt pa morgonen sedan akte jag till Somers for att vaxa mina ogonbryn, det var verkligen behovligt! Maste saga att jag blev nojd med resultatet, kommer nog att forsatta ga dit nu kanner jag bara att jag bor farga dem, men det gor jag nog sjalv..

Men i alla fall! Efter mitt besok pa salongen akte jag hem igen och han nog vara hemma i ca 1timme sedan akte vi hela familjen till Brewster och akte skridskor, det var verkligen jattekul! :) Bade jag och barnen tyckte det var kul, ja foraldrarna ocksa sa klart men barnen hade nog roligast. Var ett par ar sedan jag akte skridskor nu men ar som att cykla forsta var det lite vinkligt sedan kommer man in i det. Efter var skridskotur at vi mat i en resturang som fanns i ishallen.

Efter maten akte jag hem och gjorde mig iordning for kavllen for vid 6tiden kom Linnea och hamtade upp mig sa akte vi till Mount Kisco och dar motte vi upp ca 8 andra svenska tjejer. Vi gick alla till Appelbees och at mat, var riktigt roligt :)
Var kul att bara traffa lite svenska tjejer sa man kunde fa prata av sig pa svenska, alla var verkligen jattesnalla och trevliga, var jattekul att fa folja med, hoppas det blir fler ganger. 
Just nu pagar Super Bowl har i USA, Super bowl ar finalmatcherna inom amerikansk fotboll, sa det ar ganska stort och valdigt amerikanskt. Pa resturangen vi var pa igar visade de matchen sa vi trodde att det skulle vara mycket folk men det var det verkligen inte.. Var lite av en besvikelse men var anda jattekul. Kan inte saga att jag sag sa valdigt mycket utav matchen men lite da och da, forstod verkligen inget..  

Efter restaurangen korde Linnea hem mig och kan saga att jag sov riktigt gott och somnade fort :)


Jag i ishallen



Pa Appelbees :)
Det ar ju tur att jag borjat trana i alla fall, for vill helst inte ha en san haka restan av livet!


Xoxo
Rebecka

40 kvar

publicerat: 2011-02-06 @ 13:46:59


Under dagen igar fick jag ihop 3 nya mynt :) Nu har jag bara 40st kvar sa har jag alla delstater

De jag fick igar var: Columbia, Missouri och Nevada


Xoxo
Rebecka

H&M i mitt hjarta

publicerat: 2011-02-06 @ 08:09:00
Bara rubriken gor ju att man forstar att mina shoppingfingrara varit farten igen.. haha :)

Vet inte vad det ar med mig och H&M men jag hittar alltid nagot dar!
Var inne pa Forveer 21 igar men hittade inget, eller jo 2saker, en blus och en kofta men de var bada for sma och min storlek fanns inte alls, ar nog inte meningen att jag ska handla klader dar..

Men kanner mig inte alls for ledsen med att jag inte hittade nagot pa Forever 21, det jag kopte var snyggt och jag ar verkligen nojd med det!

Men nu har jag shoppingforbud i 3veckor! Ska spara pengarna, dels for att det bra att ha langre fram nar varen kommer da vill man nog hitta mer saker. Sedan har jag sett endel fint pa American Eagel Outfiters och det ar lite dyrare dar, sa tankte om jag ar duktig och inte koper nagot nu pa 3v kan jag unna mig en sommarklaning darifran, den kostar 40$ sa behover inte vanat 3v bara for den sakens skull men vill anda vanta, sa jag inte kommer in i fel monster och handlar upp hela lonen direkt!
Klaningen jag hittat ar denna

Bild: American Eagel Outfiters www.ae.com
Tanker denna klaning nar man fatt lite farg, ett par sota sandaler kanske en kofta och lite associarer = Perfekt! :)
Eller?

Men nu till det jag kopte igar


En marinbla kavaj med blavitt randigt foder. I och med fodrets farg blir den valdigt sommrig nar man viker upp armarna


Baksidan pa kavajen, bilden ar ganska mork for jag anvande inte blixten..



En blavit randig skojrta som ar figursydd


Ett par jeans! :)
Ar sa nojd med dessa! De ar ratt slitna(tavtten ar ratt eller hur man sager) och de sitter perfekt.
Men tror att det ar fler an jag som gillar dem. Hittade dem forst men da fanns inte min storlek, var bara 1par kvar av dem, typiskt! Sa nar vi var inne pa en annan H&M sag jag dem, det var ocksa de enda som fanns kvar och de lade jag beslag pa :)


Baksidan pa jeansen


Nu ska jag byta om till lite varmare klader, snart ska vi ivag till isrinken och aka skridskor med familjen:)


Xoxo
Rebecka

Liten men anda skrammande..

publicerat: 2011-02-06 @ 03:32:56

I och med att min vardmamma sa att det skulle snoa eller regna sa trodde inte jag att jag skulle fa lana bilen idag, for nar jag vaknade upp var det snoblandat regn ute.. Men till min stora gladje fick jag det :)

Sa vid 10 imorse tog jag taget in till NYC med Sandra :)
Har kommer var dag i bilder


Borjade dagen med ett besok pa Svenska kyrkan




Vi tog en fika pa Svenska kyrkan, kanelbulle och te :) Passade ocksa pa att kolla i lite svenska tidningar.
Kommer absolut bli fler besok pa svenska kyrkan for mig! Personalen var jattetrevlig och hjalpsamma och gav oss lite tips, det kan man aldrig fa for manga utav..



De(Svenska kyrkan) har en lite shop med olika saker, inte sa mycket men lite i alla fall. Detta fick jag med mig ifran den :)



Efter vart besok pa Svenska kyrkan gick vi till Rockefeller center, isrinken var stangd for tillfallet darfor ar det folktomt..



Jag vid Rockefeller center



Top of the rock, om kortet visat ytterligare ett par cm langst ner hade man sett isrinken.


Efter att vi tittat pa isrinken gick vi vidare mot Central park och pa vagen gick vi in en kortis i S:t Patricks Cathedral.

Ser bade roligt men anda mysigt ut med en kyrka in i mellan alla skyskrapor.



Inne i katedralen



Vet inte om det hande nagot speciellt under tiden vi var inne i katedralen for nar vi kom ut stod dessa vid dorren..


En vanlig syn nar man gar runt i NYC, polis - & taxibilar. Man kan nastan hitta en polisman staende i varje gatuhorn ocksa..


Vi passerad ocksa Appel Store som ar oppet 365dagar om aret dygnet runt! 

  

Val framme i Central park, sa otroligt att mitt bland alla skyskrapor & stress kan man ga in i denna enorma park! :)


Kan tanka mig att det ar fint har pa varen och sommaren.
Tog inte sa manga kort pa "bara" parken, vara bara massa sno overallt och lite svart att se pga av vadret.. Men tror att det kan bli roligare att ta fina kort har till varen nar allt blommar


Liberty walk
Fanns massa statyer pa ex. Columbus och flera andra har


Dessa fanns det mangder av i parken!
Det konstiga var att det var inte alls radda, har aldrig kommit sa nara en ekorre forr!



Denna sprang rakt mot mig, blev faktiskt lite radd.. Ja, det ar sant! Kanndes laskigt nar den bara kom springande, men sedan stannade den, maten lockade mer an vad jag gjorde haha :)
Trots att den ar sa liten var den riktigt skrammande!

Tanken med vart besok i Central park var forutom att se parken kolla pa John Lennons memorial; Strawberry fields.
Vi hade kollat upp hur man skulle ga via Google maps, men maste ha varit nagot fel pa den kartan for vi hittade aldrig dit, vi gick o vi gick.. Sa tillslut gav vi upp! Men vi fick se mer av parken och fick en rejal promenad pa kopet.



Efter Central park gick vi in pa FAO Schwarz, det ar en leksaksbutik. Det var i denna butik som filmen Big spelades in, det var i den filmen som Tom Hanks spelar pa ett stort piano.


Here it is, the big piano! :)


Efter turen i leksaksaffaren (som foresten ar den storsta jag sett) gick vi till Flatiron building


Jag och Flatiron building :)

Detta var det vi gjorde under dagen forutom att besoka lite affarer :)

Sa efter att vi sett den trekantiga byggnaden ovan gick vi tillbaka till...

..Grand Central Terminal


Grand Central igen
Far saga att det inte alls ar svart att hitta inne pa Grand central som man kan tro..

Sa detta hanns med under cirka 7timmar i NYC, kan ocksa tillagga och vi totalt gick lite mer an 1mil! Tur att jag hade mina traningskor pa mig :) Hade med min Ipod sa satte igang Nike+ for att se hur langt vi gick men fick starta om den en gang och ibalnd pauade den, var nog nar vi stod stilla for lange och ex. tittade pa olika saker..

Planen var ju ocksa att ga till FN:s hogkvarter, men vi struntade i det. Vadret gjorde att vi inte kannde sa mycket for det.. Och det ar ca 2miles att ga sa tar det heller nar vadret ar bra och man fa en guidad tur :)


Holl nastan pa att glomma bort en ett par bilder haha! :)
Jag kopte dessa mysbyxor idag, varfor ha t-shirt med I Love NY pa, nar man kan byxor istallet? ;)



Kan saga att min vardmamma skrattade nar jag kom ut i koket forut(med byxorna pa mig) och fragade vad hon tyckte om mitt inkop, men hon gillade dem starkt! :)

Fick precis en fraga utav den mellersta tosen, om jag villl aka med familjen och aka skridskor imorgon :)
Klart jag vill det! :)

Nu ska jag sova lite tror jag, ar ganska trott i benen kan jag saga.

Xoxo
Rebecka

Frizon

publicerat: 2011-02-05 @ 04:13:47

Blev gymmet efter jobbet idag, sa skont att antligen fa komma dit! :)
Var inte bara skont att fa trana utan just att komma ut fran huset. Later ju som de haller mig instnagd har och jag mar pest men sa at det inte! Men i och med att jag jobbar och bor under samma tak kan det bli lite konstigt ibland och man vill bara komma ut.. Hoppas ni forstar hur jag menar :) Sa kannde mig glad nar jag kom till gymmet, kanner redan nu att det kommer bli min frizon dar jag kan vara och varva ner eller fa ur mig lite ilska kanske.

Denna veckan blev ju inte riktigt som den var tankt.. Sa korde inte enligt schemat alls idag, trande Biceps och mage, det gick sisodar med bada tva. Men men.. Far ta igen det nasta vecka! Far hoppas att det inte blir fler snodagar sa att jag kan fa trana enligt planerna nasta vecka.

Fick mitt medlemskort idag nar jag var pa gymmet, tog sjalvklart ett kort pa det..
Som ni ser ar det valdigt litet och ett hal i, ja varfor ar det ett hal i kortet?
-Jo, for att man ska satta fast det pa sin nyckelknippa och pa sa vis har du det alltid med dig. Ar samma sak med alla kort har, i alla fall de jag sett. Min vardfamilj har ex. lite medlemskort i vissa matbutiker, darav har vi ca 5 sma kort pa varje bilknippa..

 

 

 

No way!

publicerat: 2011-02-05 @ 03:20:35
Min vardmamma sa att jag borde kolla vadret infor imorgon for hon hade hort att det ska snoa lite..

Sjalvklart hade hon artt det ska bli blandat regn med sno men anda vara ca 36F sa hoppas verkligen pa det basta, vill verkligen aka in till NYC imorn! Min vardmamma sa det att om det inte gar imorn kanske vi kan aka in pa sondag for menar NYC har man nastan bara tid till pa helgerna medan de andra sakerna vi gor hinner vi med pa kvallarna sa som att aka till kopcentrat, affarerna stanger ju kl. 21 att ga pa bio och sdant hinner man ju ocksa med efter jobbet..

Far erkanna att jag ahller med henne men far se hur vi gor.. Ar sa typiskt att detta ska handa just bara for att jag planerat hela helgen sa bra! Men haller tummarna for att det inte blir for farligt sa att jag far lana bilen. :)

Xoxo
Rebecka

Paketet

publicerat: 2011-02-05 @ 01:51:20

Namnde ju att jag fatt ett paket, idag var jag och hamtade ut det :)

I paketet var det forutom lite presenter till tjejerna(svensk choklad av olika sorter) detta:


Mitt favorit smink, Tromborg! Tycker verkligen om detta marke har provat manga men aldrig kannt att wow detta passar mig, men med Tromborg kanns det sa :) Men ska man ga etfer priset kanske inte alla ska kolla pa detta marke, tycker ordspraket "Smakar det sa kostar det" passar bra in. For ok, det ar dyrt men du far bra produkter som du kanner dig nojd med!

 


Fick ocksa lite svenkt losgodis och ett nummer av ett riktigt bra magasin:) Bra kombination med tidningen haha! Men trodde jag skulle vara med godissugen an vad jag var nar jag sag det. Blev sjalvklart glad men jag tog ett par bitar sedan var det bra men kan nog lova att pa nagot satt kommer godisbitarna att forsvinna..



Sist men inte minst var det lite av de saker som bara inte fick plats i min resvaska nar jag akte hit. Bla. min palskrage, en skjorta och ett av mina traningslinnen.


Xoxo
Rebecka

Helgplaner

publicerat: 2011-02-04 @ 13:31:10
Kanns som denna helg kommer bli en bra en :)
Imorgon blir det ju NYC som ni redan vet, kameran ligger redan pa laddning. Pa sondag ska jag skypa med en av mina systrar sedan ska jag till en salong och fixa mina ogonbryn. Min vardmamma har tipsat om en bra salong dar man kan fixa bade ogonbryn och gora naglar for ca 10$ :) Hon ger mig massa bra tips pa vad man kan gora haromkring och inne i NYC. Hon far mig verkligen att kanna mig hemma har, hon ar alltid sa trevlig och snall!

Forutom att aka till salongen ska jag forhoppningsvis traffa Nadine. Sedan pa kvallen ska jag traffa ett par svenska tjejer och aka till Mt Kisco och ga pa restaurang, stallet vi ska till heter Appelbees :) Har varit pa ett av deras stallen innan och jag gillar det starkt!

Nu blir det frukost och sedan jobb!
Slutar redan 4pm idag sa ska skypa lite med mamma o pappa sedan blir det gymmet.


Xoxo
Rebecka

The result

publicerat: 2011-02-04 @ 02:54:21
Sa har kommer resultaten utav skulptuerna nu med farg pa dem :)
Vad tycker ni, gjorde tjejerna ett bra jobb?

Jag gav min skal till den mellersta tjejen for hon hade bara gjort en storre sak medan de andra gjort flera sma sa tyckte hon kunde fa den sa har hon ju tva saker i alla fall. Hon blev glad att hon fick en till sak att mala :)

So far so good

publicerat: 2011-02-04 @ 01:21:31
Maten gick bra aven idag! :) Kanner mig duktig, men det har ju bara gatt tva dagar..

Men nar min vardmamma kom hem blev det ett litet undantag. Hon hade med mig pommes frites, kyckling och spenat och fragde om jag ville ha. Jag kunde inte med att saga nej och eftersom att jag inte hade atit middag tyckte jag det lat gott!
Tog inte manga pommes sa det gick anda bra och bade kyckling och spenat ar ju nyttigt sa tog lite mer kyckling och spenat sa att det vagde over haha! :)

I ovrigt har jag atit bra och det blev en morgonpromenad pa ca 15-20min(glomde kolla tiden nar jag gick)imorse.
Tror jag ska vanta lite med morgonpromenaderna till det ar lite ljusare ute for nar jag gick halv 7 imorse var det relativit morkt ute och som jag sagt tidigare de har inga gatlyktor.. Men jag motte tva personer nar jag gick, sjalvklart sa det glatt hej! :) Men de dagar da jag borjar sent och pa helgerna kommer jag absolut att gora med promenader.

Langtar tills imorgon, ska dels till gymmet och skypa med mamma :)


Xoxo
Rebecka

Jaa!

publicerat: 2011-02-04 @ 01:11:35
Blev sa glad idag nar jag tog in posten, idag kom antligen en liten lapp som sager att jag har ett paket att hamta ut :)

Visste att jag skulle fa ett paket men det har tagit lite extra lang tid for detta att komma fram sa trodde nastan att det kommit bort eller nagot liknande. Men trots att jag vet vad som finns i det kanns det roligt att fa aka och hamta ut det!

Det gjorde verkligen min dag komplett! :)
Dagen har gatt valdigt fort, har varit pa danslektion med den lilla sedan var vi pa biblioteket da var och den mellersta tjejen med. Efter att vi hamtat den alsta fran skolbussen malade vi skulpturerna som vi gjorde igar, har tagit kort pa den de kommer lite senare. Fina blev dem i alla fall :) nagon gang mellan danslektionen och bibliotekt kom ocksa barnens mormor pa besok sa var kul att fa trffa henne. Nu ska jag snart till Nadine och se ett avsnitt av The vampires diary.


Xoxo
Rebecka

Infor helgen

publicerat: 2011-02-03 @ 08:34:00

Har kommer min lilla planering infor helgen :)
Pa lordag ska jag in till NYC, ska bli saa kul! 

Har kommer det stallen som jag ska besoka, ska forsoka att hinna med allt..

FN:s hogkvarter - men gar inte att fa guidad rundtur, fram till och med mars har de bara oppet pa veckodagarna men vill i alla fall se byggnaden.
Flatiron building
Central park -
Forutom att bara kolla runt i parken ska jag bland annat se John Lennons memorial och nagra fler statyer
Svenska kyrkan - Fika och ata svenska kanelbulle kanske? :)
Wall street
Rockefeller center
Times Square
Kan vara kul att ha lite bilder pa det i dagsljus ocksa

Kan ocksa lova att endel kladbutiker kommer fa besok utav mig ocksa:)
Vissa som t.ex. Tiffany & co kommer jag besoka bara for att titta och inget mer!

Vad jag ska gora pa sondagen vet jag annu inte, kanske blir NYC da ocksa jag far se..

Xoxo
Rebecka

Trolldeg

publicerat: 2011-02-03 @ 02:14:34
Aven idag var skolan stangd, fraga mig inte varfor men sa var det och kunde inget gora at det..
Sa detta var andra dagen irad som skolan ar stangd och jag var sjalv hemma med alla 3 barnen.

I och med att vi inte gjorde nagot speciellt igar sa ville jag hitta pa nagot roligt idag, annars kan ju dagarna bli valdigt langa, sa idag gjorde vi trolldeg och en massa fins skulpturer som barnen sa :) Imorgon ska vi mala dem det ska bli kul!


Har ser ni resultaten :) Den lilla skalen pa den rosa tallriken ar min haha! Far se vad jag kommer lagga i den, inte godis i alla fall..

P.s. Tack mamma for alla bra och roliga tips! :) D.s.

Nu ska jag kolla runt lite pa natet infor helgen, ska ju till NYC! Lagger upp vad for stallen som ska besokas nar jag ar klar.

Xoxo
Rebecka

Kostplan

publicerat: 2011-02-02 @ 14:14:25
I och med att jag ska forsoka blir mer noga och duktig med min traning sk ajg ocksa forsoka gora samma sak med min kost.
Ar inget overdrivet och absolut inget nytt!

Det enda jag ska gora ar att sluta smaata, ata pa regelbunda tider och tanka pa vad jag ater.

Ska ata mycket kott, fisk och kyckling och sjalvklart gronsaker.
Nej, jag ska inte borja med nagon diet eller sa vill bar fa bort mitt sotsug och blir mer halsosam, speciellt eftersom jag vill trana mer. Nastan alla au pairer jag prata med ar radda for att ga upp i vikt nar de ar har i USA och manga har gjort det och kan saga att jag har atit endel sotsaker sen jag kom hit.. Nar ex. barnen far efterratt iform av kanske en kaka blir det latt att jag ocksa tar en men nu ar det slut pa det! 

Detta ar vad jag at idag: 


Frukost - 8:00
Havregrynsgrot, 1macka med skinka och en mugg gront te

Mellis nr1 - 10:30
Torkade korsbar, nastan 1helt apple och 1glas mjolk

Lunch - 12:00
Hemmagjord kinamat(flaskott, morotter & lok), ris och 1glas mjolk

Mellis nr2 - 14:30
2aggvitor och torkade korsbar med en stor mugg med gront te

Mellis nr 3 - 16:00
En crunchybar och lite mjolk

Middag - 18:00
Kyckling med pasta och alfredosas

Kvallsmat - ?? 
Ingen aningen annu 

Maste saga att jag skotte mig bra idag, forutom den dar baren kl. 16 men jag var sa trott och ville bara ga och lagga mig, sa ville fa lite mer energi sa jag inte hade somnat de sista 2 timmarna, hade nog inte varit sa populart..

Pga. av att det ar halt ute sa kan jag inte lana bilen sa blir ingen traningn ikvall och nu ar det helt kolsvart ute och de har ju inga gatlyktor sa vill helt inte ga en promenad i totalt morker. Far bli en morogn promenad imorgon istallet.

Ska kolla nasta gang jag ar i affren om de har pasta med fibrer men ar radd for att det inte har det, ar ju USA vi pratar om haha..

Xoxo
Rebecka

Jag har en plan...

publicerat: 2011-02-02 @ 08:44:00

Skrev ju igar att jag hade en liten plan for min traning, far halla med min syster det later som Jonssonligan.. haha :)

Sa det vi behover ar:

Ett gym - Check!
Traningsklader - Check!

Haha na men seriost har kommer mitt traningsupplagg, som jag ska forsoka att halla mig till sa gott det gar!

Mandag: Rygg & mage
Tisdag: Vila(Starbucks)
Onsdag: Brost & biceps
Torsdag: Axlar & triceps 
Fredag: Vila
Lordag: Vila
Sondag: Mage & ben

Ska se om jag kan hinna med att tran 4ganger i veckan, vill inte skreva in fler for da kommer jag bara bli besviken pa mig sjalv om jag inte klarar det.

Forutom styrketraningen ska jag ocksa trana lite cardio, ska forsoka att fa som vana att ta en morgonpromend for om det inte blir nagon traning pa kavllen har jag i alla fall fatt rort mig lite och kan ju forhoppningsvis hinna med en kavllspromenad ocksa.


Ska verkligen ta tag i detta nu och forsoka mitt yttersta!

Storm!

publicerat: 2011-02-02 @ 01:30:31



Detta var jag jag sag nar jag tittade ut genom fonstret imorse, sno och ater igen mer sno! Jag vill inte har mer sno, jag vill ha var och sommar, nu, Tack!

I och med att det totalt kommit ca 10cm med sno under natten(varit en storm) var skolan stangd idag, sa alla 3 barnen var hemma, min vardmamma var ocksa hemma men hon jobbade hela dagen. Men tack vara att hon var hemma och han jobba ikapp lite och for att vi inte storde henne han hon blir klar till kl. 15 och da fick jag sluta, 3timmar tidigare an planerat :)
Men kan saga att idag spelade det ingen roll, far anda inte lana bilen sa kan inte aka nagonstangs och det mesta ar anda stnagd eftersom skolan ar stangd. Ta mitt gym t.ex. nar skolan ar stangd ar det inga gymklasser sa som spinnning pa formiddagen och ar det riktigt illa ar det inga alls!

Det "roliga" ar att detta ar 3:e tisdagen i rad som skolan ar stangd, kanns nastan som det borjar ga troll i detta.. haha!

Ska ta och se pa en film nu for jag ar inte trott och kanner inte for att sova i alla fall


Xoxo
Rebecka

 

Sverige vs. USA nr2

publicerat: 2011-02-02 @ 00:05:06
Hi, How are you?

Nagot som jag markte valdigt snabbt nar jag kom hit till USA var att vart man an kom sa, sag alla sa glada ut och minsta lilla man fick ogonkontakt med nagon fick man ett stort leende tillbaka trots att man aldrig sett personen innan eller kanner dem. Detsamma galler nar man gar in i en butik, man far ett leende fran expiditerna och direkt den obligatoriska "hi how are you?"

Att man ler mot manniskor far jag erkanna ar lite trvligt speciellt nar man bor pa en sadan liten ort som jag gor, kanske ar just darfor alla gor det, skulle nog inte funka lika bra i NYC.. haha!

Men kan erkanna att det ibalnd kan vara lite jobbigt att hora den obligatoriska fragan ex. nu i helgen nar vi var pa kopcentrat och gick in i en butik var kanske expiditen 5-10m ifran oss och anda, trots att hon var sa pass langt ifran oss nastan ropade hon fragan till oss. Kanns som att hemma hade expiditen vantat tills man kommit narmare och da kanske sagt hej och kanske frgat om man behover hjalp med nagot eller sa..
Detsamma ar nar man gar ur en affer man far nastan(9 av 10fall) hora "Bye, have a nice day"

Sa mina slutsatser ar:

Har i USA ar de mer noga med att forsoka vara trevliga, aven om de inte menar det egentligen. Men det later bra och jag far erkanna att det kan faktiskt hjalpa en att ma lite battre. Ex. nar man precis betalat for klader i en affare och far ett trevlig leende nra man gar blir man bli annu lite battre humor. Ar lite svart att forklara i ord men hoppas ni forstar hur jag menar.

Hemma i Sverige ar vi bara trevliga mot de vi kanner, ex. vi ler mot dem eller sager hej i ovrigt ser vi allmant sura ut haha! Nej, sa illa ar det inte! Men ar ganska stor skillnad hur vi beter har emot i Sverige.


Xoxo
Rebecka

Sverige vs. USA

publicerat: 2011-02-01 @ 07:54:00
Tankte jag ska gora sma inlagg om de skillnader som jag marker har i USA jamfort med i Sverige, det kan vara sma saker till riktigt stora och allt ar hur jag uppfattar och upplever saker, sa det ar bara min asikter och ingen annans!


Zip pasar eller fryspasar?

Hemma nar vi far nagot over ex. en tomat, kakor eller vad det nu kan vara for nagot brukar vi ofta lagga det i fryspasar for att sedan spara det till nasta tillfalle.. Har i USA har jag inte sett en enda fryspase istallet har vi zip pasar, hoppas ni vet jag menar annars se bilden nedan.
Sa har anvnader vi zip pasar till iprincip allt! Vi lagger kakor i dem, packar barnen lunch i, vissa anvnder dem aven till att blanda sallad. De skar upp allt det ska ha i och ner med allt i pasen och sedan skakar de runt den lite och vips sa ar salladen blandad :) Och salladen som blir over ja, den latar man ju ligga kvar i pasen och lagger i den i kylen.. Detta ar kanske inget man gor om man ska vanner pa middag men anda.. Tror aldrig det skulle handa i Sverige, eller?

I och med att man anvander dessa pasar till allt finns det sjalvklart zippasar i alla moljliga storlekar.




Bilderna har hamtade fran Google.se

Triceps

publicerat: 2011-02-01 @ 03:37:18
Blev ett relativit bra passa pa gymmer for ett par timmar sedan, var mitt 2:a pass pa gymmet och nu har jag ordnat med alla papper sa nu ar jag medlem pa gymmet :)

Jag trande triceps och lite mage hade mest fokus pa triceps och tyckte det gick bra, blev totalt 4 ovningar for triceps och 3 for magen. Var ganska trott nar det val kom till magovningarna och vill garna aka hem men fick som sagt gjor ett par i alla fall. Ar fortfarande lite svart med vikterna men kommer nog snart in i det.

Forutom styrka blev det lite cardio men bara om uppvarmning, joggade 1miles pa bandet sa det var ju inte overdrivet mycket.. 1miles ar ca 1.6km

Har tankt att lagga upp en "plan" pa hur jag ska forsoka trana jag tanker pa vad for muskelgrupper jag ska forsoka tran vilka dagar, men hur mycket jag kommer kunna trana beror nog endel pa hur mitt schema ser ut och det varierar ju, men kan nog vara bra ha en liten plan i alla fall.

Nu ska jag borja med min lilla plan sedan blir det sangen, jobbar 9.5 timmar imorgon ocksa


Xoxo
Rebecka
RSS 2.0