The list

publicerat: 2010-10-30 @ 15:33:19
Papper till EF

Kopia på mitt körkort
Kopia på mitt slutbetyg från gymnasiet
Utdrag från brottsregistret

Övriga saker

Boka tid för hälsundersökning
Säga upp mitt tv-abonnemang
Beställa försäkring
Boka hotel i Stockholm (Då jag ska till ambassaden)
Visumansökan, fylla i alla papper
Kolla upp mitt abonemang för mobilen
Köpa presenter till värdfamiljen

Nu är det snart inte så mycket mer kvar att göra innan jag åker! :)

Jag har börjat att kolla lite på presenter till familjen, har också pratat med deras nuvarande au pair och fått lite tips och idéer från henne. Så jag tror jag vet vd jag ska köpa, i alla fall till föräldrarna, barnen är lite svårare men tror jag kommit på en bra idé.

Håller på att baka lite nu så ska gå tillbaka till det, blir cocostoppar och senare ska jag göra egen pizza, mums!
Kommer nog lägga upp en bild eller två när det är klart..

Hej så länge!

Visumansökan

publicerat: 2010-10-26 @ 09:45:51

Har sutit en stund med min visumsansökan nu, är inte lite man ska fylla.. Och man får inte vara för seg heller för då går tiden ut och man får börja om så det gäller att spara det så ofta det går.

Men nu har jag inte så mycket kvar i alla fall, skönt! :)
En sak som är kvar är fotot, måste åka och ta ett nytt. Tänkte försöka ordna detta nu innan helgen så kan jag bli färdig med detta. Är ju ett tag kvar tills jag ska upp till ambassaden men känns skönt att ha det klart redan nu.

Ska ta o fortsätta med alla frågor nu.

Mimmie pigg

publicerat: 2010-10-24 @ 11:33:33

Nu är det inte alls långt kvar tills det är halloween.

Det kommer bli en repris från förra året, ska nämligen på ett haloweendisco på Chalmers och detta är ett disco utöver det vanliga vill jag lova! Förutom att det finns 6dansgolv ovh lika många barer finns det en hoppborg, sumobrottning och lite andra aktiviteter så man behöver inte känna sig tvungen till att vara på dansgolvet hela tiden..

Förra året var jag utklädd till djävul och jag var inte jätteseriös med min kostym. Hade svarta skor, röda strumpbyxor, svart klänning och horn och svans. Men i år ska jag gå all in med en "riktig" kostym som jag beställt, känns riktigt kul! Ja, men vad ska jag nu vara då.. Jo, Mimmie Pigg :)






Såhär ser klänningen ut på, vad tycker ni?

Lite shopping

publicerat: 2010-10-23 @ 23:19:35

Har blivit lite shopping det senaste, speciellt igår på Ullared.

Var 3:e gången jag var på Ullared igår och jag kan inte komma ihåg att det var så jobbigt och mycket folk eller snarare kundvagnar överallt.. Vart man än vände sig så fanns dem där! värst var det i mittgången så efter ett tag kom vi på att det var smartare att gå lite mer i de mindre gångarna, där kunde i mellanåt vara helt folktomt(!)
Hittade en hel del, men inte det jag trodde jag skulle hitta, nej nej! Hade tänkt jag skulle hitta lite baskläder, men det ända jag hittade i klädväg var sockar haha  Däremot hittade jag en hel gågn med saker för scrapbooking, man kan säga att jag gick loss totalt! :) Blev en del stämplar och chipboards och massa annat viktigt..

Även idag blev det lite shopping men här på hemmaplan.
Blev ett par nya jeans, en supersnygg mössa och en jeansskjorta.


Köpte även en ny vinterjacka, men de hade inte min storlek inne så de skulle skicka den från en av deras andra butiker. Blev en Svea jacka i navyblå.

Här är lite bilder på annats om hamnat i min garderob det senaste








Ska ta och kolla mailen nu sedan blir det att krama kudden :)
Sov gott!

Mot Ullared

publicerat: 2010-10-22 @ 12:08:40
Ja idag ska vi till Ullared, eller Gekås som det egentligen heter..

Vi skulle ha åkt redan imorse men "tack vare" den snön som kom igår(ca 1dm) fick vi snällt vänta lite. Snön ligger ju kvar men vi(pappa) var tvungen att byta däcken på bilen, är nog inte så smart att köra med sommardäck just nu.

Ska bli riktigt kul att åka till Ullared, har inte varit där på ett par år så nu är det dags!
Har skrivit en liten lista på vad jag ska kolla efter, är inte så mycket mest lite baskläder iform av t-shirts och linnen. Ska även se om man kanske kan hitta något till mina värdbarn eller i alla fall få idéer till vad jag ska köpa, något förslag? Barnen är 7, 4 och 2½ år gamla.

Hoppas ni får en bra dag!

Ambassaden

publicerat: 2010-10-21 @ 19:29:03

Har ju helt glömt att berätta detta..

Igår fick jag hem ett brev från CC med lite papper från ambassaden, nu har jag fått en tid där :)
21november ska jag vara där i Stockholm. Nu är det inte alls mycket kvar som ska ordnas, skönt!

sitter och kollar på lite hotell just nu, för det kommer bli 1natt på hotell :) Är något speciellt med att sova på hotell, att veta att man inte behöver tänka på frukost eller att man måste bädda sängen.. Vardagslyx!


Den amerikanska ambassaden i Stockholm

Pyssel

publicerat: 2010-10-21 @ 19:13:38
Här kommer lite bilder på det pyssel som vi(jag och barnen) gjorde sist. Det blev små ljuslyktor för värmeljus och självklart gick det hela i halloweentema :)







Ljuslyktorna riktigt fina allihopa! :)

Jag har faktiskt gjort lite annat "pyssel" också, årets första julkort. Ja, det är kanske lite tidigt, men var tvungen att göra det nu för skulle lämna det tillsammans med julklappen och det bestod utav konsertbiljetter så var tvungen att ge dem nu innan jul..

Mellanlandar...

publicerat: 2010-10-17 @ 22:50:43
lite här hemma, för om 7 timmar ska jag vara på plats på jobbet igen.. Totalt blir det 7dagar irad när jag gjort morgondagens arbetspass och det känns i benen kan jag säga. Jag jobbar på en restaurang så man går ju hela tiden vad man än ska göra. Hade på mig en stegräknare en gång och då blir det ca 3km och det var ändå en lugn dag, så ca 20km har jag fått ihop på dessa dagarna, är väl skapligt!

Ska verkligen ta tag i mig själv och göra lite mer seriösa inlägg längre fram i veckan.
Men dels har jag jobbat endel nu men sedan har det ändå inte funntis så mycket att skriva om.. På USA-fronten händer det inte så mycket just nu, väntar på att få tid hos ambassaden och ja, vad ska man göra mer än att vänta.

Däremot har jag planerat endel när det gäller halloween :) Ska på ett disco med några tjejkompisar och jag har köpt en jättesöt kläning jag ska ha på mig(ska vara mimmie pigg), den kom i fredags så ska hämta den imorgon och kommer nog lägga upp en bild här också..

Detta får räcka så länge, over and out!

Trötter

publicerat: 2010-10-13 @ 21:02:30

Känns som att det är lika bra att jag skriver ett litet inlägg nu om de kommande dagarna, för de ser alla likadanna ut; jobb, jobb och lite mera jobb!

Ja, totalt blir det sex arbetsdagara denna vecka :) Både roligt och lite jobbigt. Roligt för att jobbet i sig är roligt och självklart för att få pengar men lite jobbigt är det eftersom det är så skiftande tider. Ena dagen jobbar man 12-20 nästa 16-00:30 och kanske nästa 13-22, så kroppen hinner inte riktigt vänja siga vid alla dessa tider, men det beror nog mycket på att jag är extra och nu hoppar jag in för vissa som är sjuka så då blir det lite annorlunda.

Så om det kommer vara lite tomt här i bloggen de kommande dagarna så vet ni! :)
Ska försöka hinna med att lägga upp det pyssel som jag och barnen gjorde i måndags, får se när det blir bara..

Nu blir det att sova så jag är pigg o glad imorgon

Sov så gott!

Effektiv

publicerat: 2010-10-12 @ 10:15:24
Igår hann jag med en hel del, var riktigt duktig. INte för att det var särsklit svårt eller jobbigt, men ändå!

Åkte ner till Göteborg och träffade min underbara klasskompisar eller min fd. klasskompisar snarare. Var riktigt kul :) Har inte träffat dem på ett par månader, nästan 6mån tror jag. Vi pratade självklart om mitt kommande år i USA och även Annas, hon åker till Karlifonien nu i december, hon ska studera där. Så hoppas hoppas att det blir tid för att träffa varandra när jag väl kommit till det stora landet i väst.. 

Efter lunchen med tjejerna gick jag en tur på stan, var så mysigt! Vädret var perfekt(klarblå himmel och sol), riktigt höstväder. Kännde verkligen att jag saknat Göteborg när jag gick där på gatorna, tror jag ska försöka få mig en lägenhet där när jag kommer hem från USA, men det är ju ett tag kvar tills det. Men jag gick inte bara o drog fritt på stan, nej jag inhadlade den första juklappen, ja ni läste rätt! Har nog aldrig varit ute i såhär god tid :) Men det var tvunget, vågar inte säga vad det var, vet inte säkert om mamma läser bloggen... Men det är en upplevelse kan jag i alla fall säga :)

När jag gjort detta blev det en tur till Panduro, alltid lika roligt att gå runt där o få massa idéer :) 
Köpte lite pyssel och efter detta tog jag bussen till Partille där jag var barnvakt i 3,5 timmar och självklart provade vi de jag köpt på Panduro. Blev tre jättefina ljuslyktor med spöken, häxor och massa annat läskigt på.. 

Tyckte att jag hann med en hel del som sagt :) 

Lyckan, kärleken och meningen med livet

publicerat: 2010-10-10 @ 20:52:14
Så var även denna helg över, tycker det går alldeles för fort!

Men att just denna helg gått fort kan nog bero på att kag jobbat bort den, jobbade i fredags och så även i lördag och idag, men inte på samma jobb alla dagar. Sedan har jag även sovit lite, men det var behövligt vill jag lova. För i fredags slutade jag 00:30 på jobbet och 6,5 timmar senare(07:00) var jag på plats på jobbet igen och redo för ytterligare 9timmar... Så igår kväll var jag ganska trött!

Idag tog jag en lång sovmorgon sedan har jag bara gått på lågväxel hela dagen.
Eller ja, jag kom nyss hem från en bio med mamma :) Vi såg "Lyckan, kärleken och meningen med livet" med Julia Roberts i huvudrollen. Filmen var fin kanske lite väl klyschig men fin! lite fter mitten var den lite smågseg, total var den 2h 20min lång, men överlag en bra film som jag ändå rekommenderar. Betyg 3+ av 5möjliga


So was also this weekend over!

But that just this weekend gone quickly could probably because I worked it away, I worked on Friday and so also in Saturday and today, but not in the same job. Then I also slept a bit, but it was much needed, I promise. For last Friday I finished 00:30 at work and 6.5 hours later (7:00), I was at work again and ready for 9 more hours at work... So last night I was pretty tired!

Today I took a long sleep since I've only been in low gear all day.
Or yes, I just got back from a movie with my mom:) We saw "eat pray love" with Julia Roberts. The movie was fine maybe a little too cliché, but nice! Overall it was 2h 20min long, but a good film which I still recommend. Rating 3 out of 5.

Att göra!

publicerat: 2010-10-08 @ 09:44:02

Ja, nu börja min "att göra lista" ta form på riktigt..


Papper till EF

Kopia på mitt körkort
Kopia på mitt slutbetyg från gymnasiet
Utdrag från brottsregistret

Övriga saker

Boka tid för hälsundersökning
Säga upp mitt tv-abonnemang
Beställa försäkring
Kolla upp mitt abonemang för mobilen
Börja kolla på presenter till värdfamiljen

Sen om ett par veckor kommer det blir det ytterligare lite till att göra för någon gång i november(troligtvis) kommer jag få tid hos den Amerikanska ambassaden i Stockholm. Förhoppningsvis blir då även en hotellvistelse i samband med detta :)

Ska börja med min lista redan nu direkt, här ska det inte spillas någon tid!


My "to do list" is getting bigger and bigger!

Paper to EF

Copy at my drivinglicing
Copy at my


Other things

Copy my grades from high school
Make an appointment for health survey
Cancel my TV subscription
Order Insurance
Check out my abonemang for Mobile
Start to look at gifts for host family


In a few weeks it will be more to do because in November(I think) will I get an appointment at the US Embassy in Stockholm. Hopfully it will be a night at a hotel then :)

I will now start at my list!

3mån och 3dagar...

publicerat: 2010-10-07 @ 19:06:00
...har jag kvar här i Sverige!

Har fått reda på att jag kommer att flyga till New York City den 10 januari och kommer att komma till min värdfamilj den 14 januari :) Shit! Vet inte om jag förstått allt ännu, så många tankar som flyger runt i mitt huvud nu!

Jag är väldigt glad och det kommer bli ett toppenår(hoppas jag) men på samma gång vet jag redan nu att jag kommer sakna vissa personer väldigt mycket..!


I only have 3months and 3days left here in Sweden!

I now know that I will travel to New York City the 10th of January and I will arrival to the family at the 14th of January :) I'm not sure if I understand all this right now, I have so many thoughts n my head right now!

I'm very happy and excited and it will be a great yaer(I hope) but at the same time I already know that i will miss some people very much..!

Kort och mera kort...

publicerat: 2010-10-06 @ 11:01:49
Ja, jag har ju köpt en ny kamera och idag var det premiär för det första kortet! :)
Men precis som jag sagt tidigare var jag riktigt duktig och läst igenom hela handboken innan jag börja fota..

Kan bara säga att jag verkligen älskar min kamera, men självklart håller jag med Cassandra, det tar lite tid att ta upp kameran men jag känner mig ändå väldigt nöjd, tror dessutom att jag kommer ha den hängandes runt halsen en stor del i alla fall nu i början.. haha

Här kommer ett litet urval av jag fotograferat idag :)
 
(Som ni kan se har jag börjat att skriva även på engelska. Detta gör jag dels för att jag vet att det finns personer som ej kan svenska som läser min blogg, men jag kommer även göra det för att öva mig på min engelska. Hoppas ni har överseende med ev. grammatiska fel samt stavningsfel..)



As you might now I have a new camera and today was the day when I took the first shoot.
Just like I sad before did I read the handbok before I started to take some photos..

One thing is shore, I just love my camera, but Cassandra has right, the camera is big and it take some time to get up the camera from the bag. But I think that I will have the camer around my neck, at least in the beginning.. haha

Below can you see some of the photos that I did take today, Enjoy! :)



Första bilden blev på denna kruka, texten är mitt namn(Rebecka) på arabiska
This was the first photo I tok, the text is my name(Rebecka) in arabic



Utsikten från min balkong, älskar hur alla träd ser ut nu på hösten
The view from my balcony, I love how the tree look like right now in the autum


En "pinne" och hamnen i bakgrunden
A "stick" and the harbor in the background


Havet med Uddevallabron i bakgrunden
The sea with Uddevallabron in the background

Hade tänkte lägga upp några bilder till men datorn vill tydligen inte detta..
I have some more photo that I would like to show you but right now the computer dosn't want that..

New York here I come!

publicerat: 2010-10-06 @ 00:52:40

För bara ett par minuter sedan tackade jag Ja till familjen! :) Så i januari bär det av, mot USA och North Salem i New York! Lyckan är total :)


Just a few minutaes ago did I say Yes to the family! :) So in January will I move to the USA and North Salem in New York, I'm so so happy! :)

Resväska

publicerat: 2010-10-05 @ 19:03:55

Idag gjorde jag ett stort inköpt, jag har nämligen köpt en ny resväska!

Min familj har ju resväskor men denna är mycket sörre och den väger ingenting, såå bra. Något som också är bra är att det har fyra hjul så man behöver inte luta på den för att kunna dra den efter sig..

Det blev även ett TSA - hänglås. Detta kan jag rekommendera till alla som inte vill hitta sin resväska ihop tejpad på bandet, om tullen anser att din väska ser misstänkt ut på något sätt har det rätt att öppna den för att kolla om det finns något farligt eller liknande i den. Och om du då har ett kodlås bryr de sig inte om att prova alla 900 koder, eller hur många det nu kan bli utan de öppnar den på annat sätt.. Men detta TSA - hänglås är speciellt! Det finns både som kodlås eller med nyckel, och till detta lås finns det en nyckel som passa alla lås, denna nyckel har tullen(gäller spceillet i USA) på alla flygplatser, och har du då detta lås behöver du inte vara rädd för att hitta en mer eller mindre trasig väska. Ett litet tips bara! :)




Today did I bought something big - a new suitcase! :)

Of course my family has suitcase but this one is bigger and it dosn't wigh anything, it's soo good! Something else thats is good is that the suitcase has four weels, wow!

I aslo bought a TSA - padlock. I can really recomenden this to alla of you how don't want to find your bag broken at the airport. If the duty thoght that your bag look suspicious they have the right to open it and look what you have inside. And if you have a codelock at your bag, I'm sure that they will not try all allternitives, no they will open it in a other way.. But this TSA - hanglock is different! to this lock there is a kie how fit to ever TSA - lock and this kie has the duty at every aiport(specilly in the USA), so I really recommend this to everyone! :)



Såhär ser väskan ut :)
My suitcase look like this :)

The family

publicerat: 2010-10-04 @ 15:03:53
Ja nu kommer den efterlängtade informationen om den familj som jag ska till i januari.
Kanske ska påpeka att vi ännu inte offeciellt blivit matchade med varandra men vågar gå ut och säga att det är klart, då värdmamma igår sa att de "is onboard" och så fort jag ger grönt ljus kommer de ringa till EF och då blir det officellt, men först ska jag prata med deras nuvaranade au pair. Men jag känner att det ska mycket till för att jag ska tacka nej.

Men nu till familjen! :)

Familjen består av en mamman N, pappan K, barnen I(7år), E(4år) och A(2½år) samt hunden M som är en labrador. Föräldrarna jobbar som advokat respektive egen företgare(revisor). Barnen är tre urgulliga tjejer som är aktiva inom både balett, fotboll, tennis och lite annat. Än så länge vet jag inte om jag får lov att nämna barnen eller föräldrarna vid dess riktiga namn därför anänder jag lite kodord, detta gör också att jag än så länge inte vågra lägga ut kort på dem.

De är en väldigt kärleksfull familj som bor ca 1,5h norr om New York City, närmare bestämmt i North Salem. På veckorna är det myckt aktiviteter för barnen så helgerna verkar vara ganska lugna om det inte är några matcher eller liknande. North Salem är en liten stad med ca 7000 invånare, trots att det "bara" ligger 1,5h timme utanför NYC får jag känslan av att det ändå är lite "lantligt" och mysigt.

Har googlat endel på orten och den bild som hela tiden dyker upp är den nedan, denna sten är nämligen ortens ansikte utåt kan man säga.

Intervju nr 2

publicerat: 2010-10-03 @ 22:26:15
Jag skypade ju med mamman i familjen som jag troligtvis kommer att match med förra fredage sedan dess har vi haft lite mailkontakt och hon pratat med mina referenser, och nu ikväll var det dags för ännu ett samtal via Skype. 

Sist gång fick jag prata lite med två av de tre barnen, den äldsta var på fotbollsträning men fick "prata" lite med henne idag. Hon var väldigt blyg men vi sa hej till varandra och jag fick se hennes halloweenkostym, kommer blir riktigt sött! I övrigt gick det riktigt bra, jag ska prata lite med deras nuvarande au pair(svenska) sedan är det upp till mig. Familjen vill ha mig som deras nästa au pair och jag kan ju säga att jag är väldigt säker på att jag vill samma sak men vill bara prata lite med au pair lite kort..

Så i januari flyttar jag till North Salmen, NY i USA!!
Ja, jag vågar faktiskt säga det redan nu :)

Back on the track

publicerat: 2010-10-03 @ 14:05:27
Ja, det var ett dag sedan jag skrev här nu.. Men nu är jag tillbaka igen det vill jag lova!
Jag har varit utomlands 1vecka och det har utan tvekan varit en helt underbar vecka. Det var en vecka med mycket skratt och många fina minnen som kommer finnas kvar hela livet.

Vet inte vad det är men sedan jag besökte Tunisien första gången 2008 har jag alltid tyckte mycket om detta land, kanske är därför jag hunnit med hela 5 resor under de senaste två åren till just detta land. Något som dock bör tilläggas är att jag tycker om landet, människorna men inte dess regeringen och hur denna styr landet med järnhand, hur man inte bryr sig om de mänskliga rättigheterna! Ett bra exempel på detta är att om man öppet visar att man är homosexuell blir man straffad med fängelse i 2år, 2år!! Det är helt absurt! Det borde inte ens existera något straff för detta!
RSS 2.0