Dolphins

publicerat: 2012-01-30 @ 07:36:36

Det tog oss cirka 10miuter igår innan vi såg något grått med fenor ute i vattnet och japp det var delfiner och ett helt gäng av dem, var nog helt klart 20.

Var riktigt kul att få se vilda delfiner på riktigt, något som man alltid hört att vissa lyckats med och som man själv bara kunnat drömma om men nu kan man lägga den drömmen åt sidan.. Förutom delfiner fick vi även se sköldpaddor och inte bara en utav fyra, behöver jag säga att det var en riktigt lyckat båttur?! :) Det absolut bästa var att ligga i vattnete och flyta och se en hel flock med delfiner simma under dig, helt amazing!The Black pearl
Detta mina vänner är skeppet som använta i filmer med just det captain Jack Sparrow

Me and the pearl

I övrigt går det bra här, idag har vi bara slappat och jag råkade bränna mig lite på min fot, så det är dagens problem.. Imorgon måndag ska vi till Pearl harbor, roligt på ett sätt men på samma gång tråkigt såklart.

Bortskämd

publicerat: 2012-01-28 @ 03:10:31

Jag hatar all sand som måste ta sig in överallt och fastna i överallt, det är jobbigt och äckligt!

Har nog blivit lite bortskämd med Bohusläns fina klippor och att man aldrig behöver oroa sig för denna hemska sand! men ska väl inte klaga allt för mycket för just nu är sanden det enda problemt här, har legat nästan hela dagen på stranden och nu ska vi ut och kika runt lite.

Imorgon bär det ute på havet i hopp om att se vilda delfiner och kanske en val, hoppas hoppas! :)Xoxo
Rebecka

HNL

publicerat: 2012-01-26 @ 06:09:46
Klockan är 7pm och jag är helt dödstrött, alla tidsskillnader är nog det värsta med resandet.. Vill inte veta hur det kommer att bli när jag kommer hem till sverige, alla sägger att det blir jobbigt och att man vänder på dygnet totalt.


Hawaii verkar toppen än så länge i alla fall, har ju inte direkt gjort något men har i vart fall hunnit med att känna på havet och temperaturen får godkännt, imorgon bär det av till Molokai för lite äventyr :)


The trip so far

publicerat: 2012-01-25 @ 08:55:12

Sitter just nu på LAX och väntar på flyget som ska ta oss till lite varmare breddgrader, närmare bestämmt Hawaii :)

Även om resan varit toppen hittills känns det lite extra skönt att snart vara på Hawaii, tror det är för att man vet att vi kommer vara där i närmare en vecka så man slipper att släpa på bagaget fram och tillbaka..

LA
Resan började i filmernas huvudstad Los Angeles där det blev mycket promenerande fram och tillbaka på Hollywood Blvd för att se de stjärnor som vissa kända personer fått tilldeats sig, hittade ju också min egna stjärna där :)

En av dagarna i LA spenderade vi vid Santa Monica beach, dagen efter vi "lilla" promenad vid stranden tog vi en taxi upp till en trail och gick upp till hollywoodskylten, känner mig riktigt nöjd över att ha varit där. Ok det är väl inget speciellt men jag tycker det är lite fräckt att hade ha varit så nära som man bara kan.

Me and Ozzy :)
Universial
Efter lite turistande på egen hand i LA var det dags för en 10 dagar lång busstur, en busstur som vi är väldigt nöjda med men den var uppdelat i två mindre turer så vi kom tillbaka till LA efter tre dagar för att få en ny busschafför och guide. Detta gjorde oss dock inget för hotellet som vi kom tillbaka till hade gratis wifi, bra frukost och sköna sängar.

Den första turen var en dagstur till universial Studios, ett riktigt coolt ställe! :)
Åkte en studio tur och fick se några secner och hur dem är uppbyggda vi fick också se hur bilar kan srängas i luften, fick med det på film, ska se om jag kan ladda upp dem här ikväll annars kommer den längre fram.

Såg också en show med kända djur som visade lite konster, så förutom alla kändisar vid Golden Globe har jag äevn sett hunden som var med i "Marley and me"Såg Mr. Beans bil på Universial :)

Sea world 
Den andra bjöd också på en endagsutflykt men till Sea world i San Diego, åkte också på en liten båttur så vi fick se lite utav San Diegos hamn och en massa båtar som används eller använts i krig. San Diego är en stor hamnstad och det är här som den största basen(på västkusten) för den amerikanska flottan finns.

Sea World var inte så stort som det låter men har i alla fall sett delfiner, späckhuggare, sjölejon göra konster, såg också hundar, katter med mera som också gjorde konster.


San Francisco
Efter dessa två dagsturer trodde vi att det var dags för tre dagar till Grand Canyon, men de hade lagt om schemat lite så det fick bli San Francisco istället.. SF är en väldigt fin och mysig stad men det var kallt när vi var där och på eftermiddagen började det regna men vi hade uppehåll och klart väder när vi var vi Golden gatebron och när vi tog en båttur för att se bron samt Alcatraz närmare, så ska inte klaga!
Förutom att åka båt i Sf hann vi också med att gå på Golden gate bron, gå hela Lombord upp och ner samt att åka cablecar, det var lite läskigt när det väl bar utför, backarna är ändå ganska branta! Men på samma gång som det var läskigt var det fräckt och kul.Mitt i den krogiaste gatan i SF


Brorn som jag tror de flesta känner till, Golden gate bronDet bär uppför "lite" hade inte velat gjort start i backe här..


På hemvägen stannade vi i den danska by Solvang och jag hittade the balanced rock men i miniatyr.
Hemma i North Salem har vi exakt en likadan men Mycket större

Grand Canyon
Efter SF bar det äntligen av mot Grand Canyon, detta som ska vara så fint och speciellt och ja, det är verkligen lika fint och speciellt som alla säger!

På turen till Grand Canyon fick vi dessutom en av de bästa guider som man kan ha, han hade koll på allt som hade att göra med bergen, naturen, indianstammar ja, allt. En lite rolig sak var att han efter dessa dagar kallade mig för Becky :) Ok, det var bara en gång han sa det men ändå, tyckte det var lite gulligt, men tolka inte detta fel, han var säkert runt 45år men väldigt snäll och han brydde sig om alla hela tiden..

Under vår första dag hann vi inte se något utav the canyon pga av att det var kolsvart när vi kom fram till cowboyranchen som vi sov på. Dagen därpå ringde klockan 05:00 så vi hann med att äta frukost för att sedan se soluppgången över bergen, det var riktigt segt i början men när väl solen tittade fram över topparna gick det hela på ett par sekunder.

Efter att vi sett solen ta sig upp bar det iväg till terminalen där jag och ett gäng andra gick ombord en helikopter som tog oss över bergen och ner i en av dalgångarna där gick vi ombord på en lite båt som tog oss ut på Colorado river. Efter våra turer åkte vi bort till Eagle point och mötte upp resten av gruppen där vissa gick ut på Skywalken, en glasplatå där man är ca 1200meter ut i luften.

Me and the eagle point

Nä vi njutit färdigt av utsikteten och lugnet bar det iväg till en stad som är raka motsatsen, Las Vegas.
När vi checkat in på vårt hotell hade vi lite fritid och då passade vi på att gå och se Eiffeltornet och triumfbågen, så nu slipper jag åka till Frankrike haha :)

På kvällen åkte vi med på en tur då vår guide tog med oss till olika hotell där det hölls olika shower så som en vattenshower som ett par minuter var, fick också se Italien men inomhus, så slipper även att åka till Italien fram över..

Eftermiddagen i Las Vegas tog snart slut och det var dags att se till att få ording på väskorna igen för dagen där på bar det av till LA igen för att mellanlanda lite och hinna med en sista dagsutflykt som också var den sista dagen på vår busstur.

 


Italy
Det kinesika nyåret började igår så det var utsmyckningar nästan överallt


 The strip(huvudgatan) in Las vegas


Disneyland
Sista turen på vår resa var ett besök på Disnelyland, ett roligt ställe men oj vad stort!
Fick träffa min stora idol, Ior :) Hann även med att gör ett besök i Tarzans träkoja, Mimmies respektive Musses hus, åkte även jeep som Indian jones gör. Även om vi kanske inte är den målgrupp som det hela riktar sig till så var det väldigt kul och allt ät såå fint gjort och bra uppbyggt så bara det gör att det är kul att vara där och kolla på allt.


 
Vi fick en lite present inne på Disneyland, jag blev såå glad för den, men men man tackar väl inte nej till en gratis souvenir :)


SF

publicerat: 2012-01-21 @ 05:16:11
Tordde vi skulle kommit tillbaka från Grand Canyon nu men det blev ändringar i schemat så har precis kommit tillbaka till LA från San Francisco.. Vädret var inte helt och hållet på vår sida de senaste dagarna men var ändå jättekul att ha sett och gjort det mesta som vi hade planerat att hinna med i SF, resetn får vi ta nästa gång, för tillbaka ska jag!  Imorgon bär det istället av till Grand canyon.

Celebs

publicerat: 2012-01-18 @ 05:46:08


Nicole Richie
George Clooney
Steven Spielberg med sällskapBrad Pitt
Angelina Jolie
Paret Pitt/Jolie
Heidi Klum
Madonna
Owen Wilson

Leonardio Dicaprio


Reese Witherspoon

Sofia Vergara


Detta var mina kort från Golden Globe, har några till men måste kolla igenom dem först..
Måste packa i ordning min resväksa för imorgon bär det av till Grand Canyon :)Xoxo
Rebecka

The Golden Globe Awards

publicerat: 2012-01-17 @ 07:01:12

Hade planerat att lägg ut mina bilder från Golden Globe nu men verkar inte som datron vill detta..!
Ni får nöja er med två bilder så länge, det tar cirka 5min om inte mer för en bild att laddas upp så jag orkar inte med detta men se det positivt nu hinner jag gå igenom fler bilder som jag kan lägga upp :) Har ca 20 klara som jag ska lägga upp men det kan nog bli några till..

Idag var vi till Universial studio och det var grymt kul men tyvärr fick vi inte se Wisteria Lane, pga av att de filmade där just nu.. Lite tråkigt men men! Fick endel kort och massa minnen ändå :) Var riktigt roligt att se hur scen med sprängade bilar kan se så enkel och rolig ut, fick en bra lite filmsnutt på hur det kan gå till men med den hastighet som det tar att ladda upp bilder tänker jag inte ens prova att ladda upp filmen..


Charlize Theron
Clarie Danes

VIP

publicerat: 2012-01-16 @ 06:32:56

Shit vilken dag eller snare kväll det blev, mamma tyckte att vi skulle ta oss bort till Berverly Hills för att kolla på Golden Globe men jag var lite smått skeptisk till det iom att vi ändå inte skulle kunna se något pga av avspräningar och likande men vi åkte dit ändå och stod mitt emot hudud ingången till hotelletoch vi satt där på gräset och tänkte att nu kommer bilarna rulla förbi här på gatan och vi kan se när kändisarna kliver ur och vinkar lite glatt.

Kan ju säga att vi verkligen fick se kändisarna för vi fick komma in på själva hotellet!
Så det var tur att vi var på plats så pass tidigt för annars hade vi inte blivit insläppta, men nu stod vi på första parkett och såg bla. Brad Pitt, Angelina Jolie, Madonna och fler, massa fler. Lägger bara en upp bild nu men lugn, jag tog närmare 800bilder(!) så jag kommer att lägga upp många av dem imorgon just nu är jag såå trött..

Så det kommer att bli foton på George Clooney för fick ju se honom en gång till nu :)


Santa Monica

publicerat: 2012-01-14 @ 16:26:27
Blev en heldag vid stranden igår, vi gick från Santa Monica beach till Venice beach, det var långt och lite jobbigt då det var riktigt varmt och mer eller mindre vindstilla..

Idag blir det till att gå lite mer, ska försöka oss på att hika upp till Hollywoodskylten eller ja, så nära som det går men alla säger att det inte går men jag har hittat en guied med hur man ska gå så vi får hoppas på det bästa.Ska försöka komma lite närmare idag
Santa Monica beach
In LA

publicerat: 2012-01-13 @ 16:39:34
Sitter på hotellrummet just nu och ska snart ner och äta lite frukost, sedan blir det Santa Monica beach

Har haft underbara dagar hittills här i LA och sett en massa stjärnor(dem som är i gatan) hittade även min egna stjärna haha :) Men jag har också sett en "riktig" stjärna nämligen George Clooney, fick kort på honom men satt i en buss så det bleb inte det bästa men man kan se att det är han.. Har också varit i Bervely Hills och shit, där skulle jag mer än gärna bo, så stora och fina hus! Tyvärr fick vi inte se någon känd person när vi åkte runt där men väl husen till en rad av dem.Min egna stjärna som jag hittade

En av alla stjärnor jag tagit kort på..


Timmar..

publicerat: 2012-01-10 @ 02:44:06

Nu är det bara timar kvar tills min värdmamma släpper av mig vid tåget och jag åker in för att möta upp mamma och vi ska bege oss till västkusten och Cali och en rad med roligheter!

Kan redan nu förvarna för att uppdateringen här på bloggen kanske inte kommer att bli den bästa, kommer att ha med mig datorn emn får se hur mycket som jag kommer att skriva men kommer allt att skriva lite.

Nästa gång jag skriver är jag i Carlifonien någon stans, troligtvis i LA :)

Xoxo
Rebecka

I did it

publicerat: 2012-01-09 @ 13:18:45

Jaa! Jag gjorde det, jag har bott i ett år i USA i en helt ny familj men nu är det över.

Mitt år som en au pair slutar idag, i vart fall om ska titta på papprena men jag jobbar kvar hela dagen idag och även imorgon men inte som en au pair..


Kan inte helt förstå att det redan är över, slut, det blir inget mer.
Tiden har gått fort och jag har verkligen haft ett underbart år och såå många fina och roliga minnen så det finns inte, så till alla er som vill åka iväg kan jag bara säga

If you can dram it
-You can do it

Empty room

publicerat: 2012-01-08 @ 00:42:30
Stter i ett mer eller mindre tomt rum med ekande väggar och en tom ekande garderob, har precis städat ur hela rummet men har fortfarande lite kvar innan allt är klart men har varit ganska effektiv idag tycker jag ändå.

Har hunnit med att jobba, träffat tjejerna och ätit en spansk lunch det var helt ok men var inte så väldigt roligt att sitta och lyssna på vad för saker de ska göra i mars, april och liknande men det var som sagt helt ok ändå! Efter det blev det en sista runda till Target har också hunnit med att städa, tvätta och fylla på ipoden med ny härlig musik, det blev en salig blandning med allt från rock, turkiskt, svenskt och klassikt men min musiksmak är ju en enda stor blandning av allt.

Imorgon blir det min sista(för den här gången) gång i NYC, ska bli skönt att bara gå runt och inte göra något speciellt. Får se vad jag hittar på men just nu har jag ingen aning, mitt humör pendlar lite upp och ner, alla känslor som kommer på en och samma gång gör det lite svårt.. 

Tycker det ska bli udnerbart att få komma hem till Sverige igen och komma igång med träningen och börja plugga och att bara få vara hemma och inte göra något speciellt men än att bara vara! Men vet att jag kommer sakna USA också, USA och Nw York har verkligen fått en stor plats hos mig. Kommer också såklart att saknana underbara värdbarn, dem har verkligen fått en stor plats i mitt hjärta!Dessa två åker helt klart med på resan

Xoxo
Rebecka

Last of everything

publicerat: 2012-01-07 @ 00:12:32
Var sista gången på gymmet igår, har haft den sista playdaten med en av tjejernas bästa kompisar och idag blev det den sista playdaten med ännu en av deras kompisar, går nu in på min sista helg som en au pair.

På måndag är mitt år som en au pait officielt slut! Har tre jobbdagar kvar och totalt fyra dagar kvar tills min resemånad börjar, jag har nog helt inte förstått att jag ska åka iväg, allt kommer nog falla på plats när jag möter upp mamam på flygplatsen eller när vi sitter på flyget..

Svensk massage

publicerat: 2012-01-06 @ 00:50:52
Har ännu en sak att checka av på Att-göra-listan, var nämligen och avslutade mitt bankonto idag, känns skönt att det är avklarat så jag slippet tänka på det mer. Kvar på min lista är bara att packa och städa ur rummet and thats it!


Kollade upp lite massageställen i LA tidigare för känner att jag vill unna mig en massage som en lite start på resa. Tycker det är så roligt att överallt kan man see tahimassage och andra varianater men också "svensk massage" och vad innebär nu det undrar jag? Visste inte att vi har någon speciell massagestil.. Men gissar mig till att vad dem kallar svensk massage är vad vi kallar klassik massage.


Xoxo
Rebecka

-12

publicerat: 2012-01-04 @ 15:39:44
Burr!
Idag var det riktigt kallt ute, hela -12 celsius, verkar som att vintern verkligen kommit nu. Igår såg vi till och med lite snö men det var högst ett par flingor men ändå! Hoppas att det håller sig borta fram till nästa tisdag, då för det snöa bäst det vill. Frida om du läser detta, för din skull hoppas jag att det inte kommer någon snö alls men hoppas du förstår hur jag menar.. :)

Ska fortsätta att plocka här lite känns som att jag inte gör något annat, men får nog kanske sluta att flytta om saker och låta det vara som det är.


Nu är det desutom bara sex dagar kvar tills det bär av och vi åker till Los AngelesGuldkort

publicerat: 2012-01-04 @ 02:46:43

Har fått ner antalet påsar och väskor som alla mina saker och kläder ligger i nu, har lagt ner ännu mer i min vakumpåse och lägger över lite andra saker i en större handväska. Så det ser inte allt för mcyket ut nu men hoppas bara att det ska gå bra när allt ska ner i resväskan senare..

Ska börja att lägga upp allt på vinden imorgon eller på torsdag, där allt kommer ligga tills jag kommer tillbaka i februari.


Nu till något helt annat..


Jag har fått guldkort hos DSW!
Det tråkiga är dock att jag inte kommer att kunna använda det eftersom att jag åker snart och de finns ju inte i Sverige, eller det kanske är bra jag vet inte riktigt vilket..

New York New york

publicerat: 2012-01-03 @ 00:54:27

Denna dag forsatte i lite samma spår som gårdagen, lugnt och stilla men ändå effektiv har både hunnit med job och att städa undan lite mer, jag kör små etapper varje dag så att jag kan ta det lugnt i i veckan och till helgen.
Känner att jag någon gång under helgen vill åka in till NYC en sista gång och bara strosa runt och göra något som jag inte kan komma på just nu..

Fastnade nog ett par timmar framför Google och en massa bilder på Los Angeles och vad man kan göra där, kan inte helt förstå att jag faktiskt ska få uppleva detta dessutom ska jag får göra det tillsammans med min mamma, helt underbart! Har lite samma känsla nu som jag hade precis innan jag åkte till USA för närmare ett år sedan, vet inte om man helt kan beskriva den, det är något som måste upplevas helt enkelt.


New york  New York


Ekar

publicerat: 2012-01-02 @ 01:07:22
Nu är det mesta i sin ordning här igen, men oj vad tomt det känns här nu och man kan nästan höra hur det börjar eka mer o mer..

Har lagt ner en del saker i påsar och renast min anslagstavla och teckningar med mera som jag haft på min dörr, konstigt att så lite kan göra så mycket, för det känns som ett annat rum nu tycker jag.


Tänkte se om jag kan hitta något roligt på Svt play att titta på


Xoxo
Rebecka

Lugnt

publicerat: 2012-01-01 @ 21:27:27
Denna dag har gått  lugnets tecken, men har ändå hunnit med endel men just nu är det saker lite överallt i mitt rum.. Men någon gång innan kvällen ska jag nog få ordning på allt.

Gårdagen var en lugn och bra dag hade roligt men ska jag vara ärlig tycker jag ofta all man förstorar upp nyår lte väl mycket. Det ska vara så mycket och man ska ha så roligt och man måste klä upp sig till max.. Ok, det är ju bara en dag om året men ändå


Får nog ta och fixa vidare här lite


Xoxo
Rebecka
RSS 2.0