Planering

publicerat: 2011-04-30 @ 23:50:44
Här är min förhoppning om hur min kommande vecka kommer att bli

Måndag
Morgonpromenad 6km
Styrka

Tisdag
Morgonpromenad 6km
Styrka
Joggning 3km

Onsdag
Aktiv vila = Morgonpromenad 6km

Torsdag
Styrka

Fredag
Morgonpromenad 6km
Styrka

Lördag
Vila

Söndag
Morgonpromenad 4km
Styrka


Xoxo
Rebecka

Framsteg

publicerat: 2011-04-30 @ 21:49:10


Det går framåt...

Ägare sökes

publicerat: 2011-04-29 @ 01:14:55
Fick ett litet paket av mina föräldrar igår, var en fitnesstidning, en bok och Marabou choklad, den som är 70% och fylld med marsipan, farligt god! :)

Men för utom den jag nämnt ovan fick jag också en vitlökspress...?!

mailade min mamma o tackade för sakerna men frågade också varför jag fick en vitlöspress, kommer inte ihåg att jag bett om det. Det knepia är att hon inte har någon vetskap om att hon skickat någon heller, så frågan är ju vem har skickat den eller vem skulle fått den istället för mig? Och hur har den hamnat i mitt paket??

Min mamma o jag tror det kanske är så att tullen öppnar alla försendelser eller något sådant måste det vara för hur kan den annars hoppat in i mitt paket?

Ifall det är någon av er där ute som vet med er att ni bett om att få en vitlökspress skickat till er så hör av er!


Den mystiska vitlökspressen...

From me to you

publicerat: 2011-04-29 @ 01:07:21

I samband med påsk skrev jag en liten hälsning som jag skickade in till vår lokaltidning med förhoppning om att få den publicerad, men tyvärr blev det inte så därför publicerar jag den här istället, dock lite fter påsk men det får bli som en valborgs- & vårhälsning.

"För snart fyra månader sedan landade jag på JFK i New York, USA för att jobba som au pair i ett år. Varje vecka kommer det flera hundra tjejer men även ett flertal killar till USA för att under ett år bo och jobba i ett helt nytt land, stad och familj.

Jag bor i en underbar familj i North Salem, cirka 1,5timme norr om New York City. Under veckodagarna tar jag hand om familjens tre jättegulliga flickor som är 3, 5 och 7 år och hämtar dem från skolan, kör dem till olika aktiviteter med mera.

Under min vistelse i New York har jag redan lärt mig mycket till exempel att ta kontakt med myndigheter, bank (har skaffat amerikanska checkar) och andra människor för att lära mig hur allt fungerar, jag kör bil i annan miljö och med andra regler än jag är van vid, jag planerar och hittar på aktiviteter med barnen för att de ska må bra och utvecklas men framför allt pratar jag engelska på ett mer naturligt sätt tycker jag själv.

Så till er som funderat på att bli au pair, ta chansen och gör det. Det är när man är ung som man har möjligheten men jag tror att man har glädje av det hela livet. Man växer som människa och det är roligt att lära känna nya människor och få ta del av deras kultur.


Jag har också lärt mig att min familj hemma i Sverige betyder oerhört mycket för mig och att jag saknar dem mer än vad jag trodde att jag skulle göra, detta trots att min amerikanska familj är en av de snällaste man skulle kunna få som värdfamilj då de verkligen ser mig som en familjemedlem och inte bara en anställd. Vid högtider som t.ex. påsken går tankarna till min familj hemma i Sverige oftare än vanligt.


När man inte kan ha samma spontana kontakt som man brukat med sin familj utan får börja planera dag och tid för när man skall prata känns det lite annorlunda och konstigt men på samma gång uppskattar jag verkligen den regelbundna kontakt som jag har med min familj och vänner via Skype, Facebook, mail och blogg.

Så som ett tack för allt ni gjort och gör för mig vill jag tillägna denna hälsning till Er!"

 

Sverige vs USA nr 8

publicerat: 2011-04-28 @ 14:21:40

Militär, student och pensionär?

Ofta när man åker med tåg eller buss så har dem olika priser beroende på om du är studerande, pensionär, barn etc.(prisdiskriminering). Detta finns även lite här i USA, men med en liten skillnad..

När jag ex. skulle boka tågbiljetter till Washingtong DC kunde ja välja mellan om jag var student, vuxen, över en viss ålder(kommer inte ihåg vilken) eller om jag var militär. Så här i USA ingår även
Tror även det var när jag kollade på flygbiljetter till Miami som jag såg att man kunde fylla i om man var militär men är inte helt säker men har sett det på fler ställen i alla fall..

Men är väl kanske inte så konstigt att det är ett land som just USA som har detta, kan inte på rak arm komma på något annat land som har en sådan stor armé och i allmänhet är stolta över den. För ett par veckor sedan när jag och Nadine var på mallet så vi en gammal man, säkert 80år, han hade en keps på sig där det stod US army veterans, bara det säger endel tycker jag.Xoxo
Rebecka

Boring

publicerat: 2011-04-28 @ 13:31:52
Ja, här händer det inte mycket vill jag lova!

Nä men har verklien inget att skriva om egentligen.. Vädret har äntligen börjat bli bättre så var i parken både igår och i förrgår och kan säga att solens strålar tar! Har fått färg(brännt mig lite) det är inte mycket men lite..

Ska köpa lite solskyddskräm i helgen, den som barnen har är spf 50 och den kommer jag aldrig att anänvda tror jag.. Jag har aldrig varit något stort fan av solskyddskrämer men jag använder den ändå men tror inte att jag behöver ha så hög faktor. Men jag tycker verkligen att det är bra att barnen har en sådan hög faktor, då de spriner runt mycket och kan lättar bli brännda än mig.

Har fått lite ont i halsen det är väl det som hänt här egentligen, känns bättre idag men känner mig ändå lite halvseg så vet inte om dte blir nåot gym idag heller, tråkigt men är det bästa.


Xoxo
Rebecka

Sverige vs USA nr 7

publicerat: 2011-04-26 @ 13:22:38
Darling, honey

Något som är en skillnad emot hemma är förutom att man en hel del blir kallad miss. är att man också kan bli kallad honey, darling eller liknande ord utav ganska olika människor som jag knappt träffat o absolut inte känner.

Jag var ex. på banken igår och satte in min lön och då avslutar man aalltid med önska varandra en bra dag(görs vart man än är) men då sa hon "there you go, have a nice day honey" samma var när jag i heken handlade lite mat så frågade jag en expidit något, om hon kunde hjälpa mig med något, och fick till svar "Yes of course darling"

Det känns lite annorlunda för mig eftersom vi i Sverige inte direkt slänger oss med dessa ord hur som helst..

11år!?

publicerat: 2011-04-25 @ 14:15:22
Kan inte riktig förstå att det ått 11 år redan, tiden går verkliggen fort..
Men idag fyller världens sötaste Sacha 11år.

Kan erkänna att jag saknar henne mycket, även om hon är den tröttaste hund jag träffat och gärna sover bort en hel dag så är hon så söt och bara genom att titta på en med sina stora ögon och vifta lite på svansen kan hon få  vem som helst att bli glad och man kan nästan aldrig bli ar på henne..
Är synd att inte hon kan följa med över i juni men jag får hålla ut i ca 10månader till sedan får jag se henne :)


Easter day

publicerat: 2011-04-24 @ 07:56:00
Igår var det en härlig dag, jobbade totalt 6timmar sedan efter att jag slutat åkte hela familjen o såg Rio på bio :) Bion var bra men helt klart en barnfilm men kan även ses av äldre, var min första 3D film så var roligt :) Så nu har jag fått ytterligare en biobiljett att spara plus de fina 3Dglasögonen.
Efter bion åkte jag med Nadine till Target, sedan blev det en slapp kväll med ännu en film men hemma i sängen.


Idag kan jag säga att det kommer bli fullt upp och känns som det kommer bli en bra dag även detta.
Om cirka 30min ska jag åka med failjen till kyrkan, är easter mess där idag så kan vara roligt att se hur det går till. Är nog lite annorlunda emot vad jag är van vid för de är katoliker, men min värdpappa sa att det verkligen inte är som i den baptistiska kyrkan jag och Nadine var i där de säger halleluja till allt, han sa att jag mer kan tänka mig som en begravning...

Efter kyrkan ska vi hem direkt för då kommer vi att ha en påskbrunch med barnens mormor och några vänner till familjen som bor här på gatan, det kommer även att bli äggjakt! :)
När ägggen är hittatde ska vi direkt iväg till min värdpappas föräldrar för påskmiddag.


Känns som att dagen är ganska bra planerad ändå :)

Xoxo
Rebecka

Hotel - Check!

publicerat: 2011-04-24 @ 03:12:33
Wiee! Nu är hotellt i Miami bokat, nu är det bara flyget kvar..

Om 130dagar bär det av, blir torsdag till söndag istället för tisdag till söndag som det först var tänkt.
Om ni är nyfikna på hotellets namn kommer det här: Crest hotel suites det liger i south beach, nära till bra shoppingstråk, stranden, Miami Ink, hotellet har också pool och man kan lägga till så att man får frukot men får se hur vi gör med det..Xoxo
Rebecka

Glad påsk!

publicerat: 2011-04-23 @ 08:29:00
Ja, idag är det ju påskaftonen hemma i Sverige, så vill passa på att önska alla min vänner o familj där hemma en glad påsk! Hoppas ni får en fin dag med god mat o kanske även lite godis.. :)

Här firar vi påsk först imorgon då det är Easter day, så idag är det som en vanlig dag och jag förstått det som är det som en vanlig dag även på måndag, inga extra lediga dagar här inte.. För ex. igår då det var långfredag var alla butiker öppna helt som vanligt.

Bronx ZOO

publicerat: 2011-04-22 @ 22:28:22

Har precis kommit hem från en underbar dag på Bronx ZOO med min familj här i USA, barnens mormor och deras kusin var också med så det var riktigt roligt!

På ditvägen bytt jag o kusinen plats så jag åkte med mormor och han tog min plats i bagagen i vår bil, var roligt för deras mormor är riktigt trevli o vi pratar både om det ena o det andra :)
men på hemvägen bytte vi tillbaka..


Här kommer lite bilder på vad vi sågFight på G..Alla på alla...

 

Känns som att nästan alla djuren var trötta o låg och vilade eller sov, var väl allmänt trötta eller något..
Hade en trevlig och rolig dag i alla fall :)


Xoxo
Rebecka

Competition

publicerat: 2011-04-22 @ 08:06:00
Har precis anmält mig till en sak som jag tror o hoppas på att det kommer ge mer mer motivation och hjälp till att komma i bättre form.. Vill inte säga vad det är exakt men det är seriöst och man tvälar dels om ett pris men mest mot själv, om att nå sitt egna mål. När det hela är över kommer jag att berätta om vad det är för nåot och hur det gått, har redan tagit bilder på mig själv så jag kan jämföra o se om det blivit någon skillnad.

Så den 1a maj drar det hela igång men jag ska börja lite smått redan nu på måndag, kan ju inte börja en diet mitt bland all påskmat haha! :)Xoxo
Rebecka

Happy

publicerat: 2011-04-21 @ 23:40:33
Min värdfamilj kom just hem från deras lillsemester och de hade med sig en liten present till mig :)

Ett paket med Ballerinakex och ett paket med Singoala, om jag blev glad! :)
De hade hittat kakorna i en lite butik där de var och min värdmamma sa att hon blev glad när hon såg dem och att hon bara var tvungen att köpa dem till mig :) Så gulligt!

Nu blir det en kaka o sedan kommer Nadine o ska hjälpa mig att fixa mitt hår.


Xoxo
Rebecka

Baxter Rd

publicerat: 2011-04-21 @ 16:15:30

Var en riktig mulen o tråkig dag igår om man går efter vädret, har varit mulet och dåligt väder hela veckan.. Men igår vid 5tiden kom solen fram och jag passade på att ta mig en promenad, hade också med mig kameran :)
Är riktigt fint där jag gick för det är stora grönområden där man får lov att gå med sin hundar, rida eller bara strosa omkring som jag gjorde :)

Big problems here

publicerat: 2011-04-20 @ 21:12:20
Ska ju till Miami i slutet av augusti och början av september med ett par andra tjejer närmare bestämmt 3 till :)

Vi har hittat det perfekta hotellet, lite dyrare än vad vi planerat men det är jättefint, har pool, ligger på stranden(South beach) och ligger nära bra shoppingstråk, Miami Ink, och restauranger med mera..

Men frågan är bara om vi ska vara borta 6 eller 5 dagar, ska försöka att boka flyg så att vi åker dit tidigt på morgonen o åker hem på eftermiddagen, men kruxet för mig är att om vi är borta 6 dagar kommer jag inte att ha några semesterdaar kvar men om vi är borta 5 dagar kommer jag att ha 2 kvar, kanske ingen jätteskillnad men ändå..

Å ena sidan i fall någon kompis eller min lilla syster kommer å hälsar på till hösten(Johanna vad säger du, boendet är ju gratis:) har jag inga dagar o ta ut, å andra sidan vill jag ju att vi ska hinna med att se det vi vill/måste se i Miami.. Big problems här!

Får se hur det går men tror det kommer blir 5dagar men inget är bestämmt eller bokat ännuXoxo
Rebecka


No no!

publicerat: 2011-04-20 @ 01:58:48
Upptäckte precis att det gått ett litet litet hål i in jogingbyxor och det är inte vilka byxor som helst, det är mina absoluta favoriter, det är ett par från Better Bodies! (De jag får så snygg rumpa i mamma)

Hoppas verkligen att hålet inte blir större men hade i och för sig tänkt att inom en snar framtid köpa mi ett par till för jag verkligen älskar dem! Eller jag älskar allt från Better Bodies, de har såå snygga träningskläder.

Detta är bara lite av deras sortiment som jag kan tänka mig ha på mig när jag tränar

Har joggingbyxorna i svart men ett par gråa hade inte varit fel :)

Present

publicerat: 2011-04-20 @ 01:07:49
Min värdmamma ropade precis på mig o trodde att hon skulle fråga något om barnen eller så men istället höll om fram två par sandaler  o frågade om jag ville ha dem? :)
Jag tackade glatt ja, o provade dem precis o de sitter perfekt var lite keptisk först för de såg större ut än vad de var..

Vad tycks? Märket är Nine West!


Kanske inte passar världsbäst till joggingbyxor men ändå... :)

2 months

publicerat: 2011-04-19 @ 13:23:48
Japp idag är det bara 2 månader kvar tills jag kommer att stå på JFK för att möta upp min familj som kommer att vara här i 9hela dagar! :) Känns underbart att det är så pass kort tid kvar nu, från början känndes det ganska långt men tiden kort fort vill jag lova!Xoxo
Rebecka

Stammisar

publicerat: 2011-04-19 @ 13:22:09
Blev ett bra pass på gymmet igår körde triceps och mage, blev 3övningar för triceps och 5för mage och känns bra i magen ida vill jag lova! :)

I vanliga fall brukar jag köra kondition före jag tränar men idag gjorde jag tvärtom och det känndes mycket bättre! :)
Enligt undersökningar så ska man stryketräna först och efter det träna kondition men jag har alltid kännt mi så trött efter att ha kört styrka så har jag inte haft ork men igår gick det bra men var bara lite på crosstrainern så...

Är lite roligt för att jag brukar gå till gymmet samma dagar o tider och det är nästan alltid 2killar där samtidigt, har lyckats pricka in de dagar o tider som de tränar.. I övrigt är det blandat med människor så kan inte säga att jag känner igen några direkt.

Nu blir det frukost är riktigt hunrig!


Xoxo
Rebecka

As

publicerat: 2011-04-18 @ 01:38:14

Jag har aldrig direkt tyckt att jag själv är ful, själv varit(är) mindre nöjd med vissa saker utav min kropp men även om jag är nöjd med mina proportioner och i allmänhet hur jag ser ut hade jag nog aldrig skriver det som kommer nedan om det varit för ett eller två år sedan..

Är nog mycket tack vare att jag börjat tränat mer som jag fått bättre självförtroende och vågar att säga att jag är nöjd med mig och och att jag älskar min rumpa! :)


Imorgon blir det gymmet men tror inte att det är rumpan som ska tränas, och nej ingen konditionsträning ännu! Benen gör ännu lite ont.

Spring break

publicerat: 2011-04-17 @ 21:19:04
Veckan som kommer har barnen påsklov, spring break.

Här har ni mitt schema för veckan :)

Måndag - Hemma med alla 3 barnen
Tisdag   - Hemma med alla 3 barnen
Onsda   - Hus- och hundvakt
Torsdag - Hus- och hundvakt
Fredag   - Ledig, Bronx ZOO med familjen


Från början var det tänkt att hela familjen inkkusive jag skulle åka bort mellan onsdag - torsdag men pga av att vissa saker var stängda eller så var det fullbokat så frågade min värdmamma om det går bra för mig att jag blir hemma o passar huset samt hunden, funkar fint för mig!

Tror inte jag kommer göra så mycket dessa dagarna, men kommer nog att åka till Danbury midtown o kolla runt lite sedan kommer även gymmet att besökas endel dessa dagarna..


Xoxo
Rebecka

Pengamaskin

publicerat: 2011-04-16 @ 23:47:13
Är nog lite dålig på att blogga under veckan, känner jag, allt kommer lite i efterhand såhär på helgen...

Under veckan fick jag ett ännu ett litet paket från min storasyster :)
Lå bland annat lite påskfjädrar i där, dekorationsgräs som vi har planterat fick också med lite dekorationskycklingar som vi kan sätta igräset när det kommit upp men får hoppas att jag kan hitta några för dem var väldigt uppskattade bland barnen :) När jag visade dem ville de ha dem direkt, kunde inte med att säga nej så de har lekt för fullt med dem under veckan, känn dig nöjd Erica! :)

Förutom detta fick jag också en liten bok och inte vad för bok som helst utan en bok som lär di hur du skapar din egna pengamaskin! Har bara läst det första kapitlet men den verkar bra och väldigt lättläst. När jag berättade för min värdmamma om boken ville hon att jag skulle läsa ut den så fort som möjligt, för hon vill veta hur man ska gå tillväga för att skapa sin pengamaskin.. hihi :)

Tusen tack Erica!

How do you Wasa?

publicerat: 2011-04-16 @ 21:52:53

Planen idag var egentligen att ta tåget till NYC men så blev det inte, men jag är inte ledsen för det för det kommer nog att bli NYC imorgon istället då ska jag träffa en tjejs som heter Maria som också är au pair men hon bor i New Orleans men under helgen är hon och en kompis i New York city :)

Att det inte blev NYC idag var dels för att mina ben fortfarande gör ont, sedan var vädret inte det bästa idag, känns som en riktig höstdag. Det blåser rejält och är kallt.. Och nu började det ösregna!

Så blev det Michels idag där jag köpte lite påsksaker efter blev det ett besök på Target men köpte inget där, däremot i affären bredvid, A&P. Skulle bara ha en apelsin och en citron men så när jag gick vid hyllorna som har snacks så jag till min glädje en hylla full med Wasa knäckebröd! :) Blev riktigt suen på knäckebröd när jag så det där så ett paket fick åka med mi hem :)

 


Jag o min nya kompis haha.. :)

Nu tror jag det blir en film och lite glass :)

Pain!

publicerat: 2011-04-15 @ 03:06:38

Hade först planerat att åka till gymmet vid 5tiden idag men kom inte dit förens vid 8tiden, detta för att jag stannade hemma längre än jag trodde att jag skulle, var med på den yngsta tjejens barnkalas, var hennes första riktig barnkalas så var kul att vara med :)
Efter kalaset kännde jag mig inte alls motiverad längre så tänke att jag skiter i gymmet, så åkte till Target och fixade lite saker men på hemvägen tänkte jag, det är lika bra att åka till gymmet och göra lite i alla fall..

Sagt och gjort nu sitter jag har 3km senare med en sådan smärta i vaderna/smalbenen så det finns inte! Tror bara det är träningsvärk för joggade även 3km igår, hoppas verkligen att det går över för hade planerat att åka till NYC på lördag men som det känns nu åker jag ingenstans.. Bara att gå upp och ner för trappor gör sjukt ont!

Lite sömn gör nog det hela bättre.. :)
Sweet dreams!


Bildbehandla.se

publicerat: 2011-04-12 @ 04:04:13

Vill ge ett litet tips om en grymt bra hemsida, nämligen bildbehandla.se
Det är en sida där du kan få massa tips o råd om hur du redigerar bilder, du kan också beställa DVD-skivor med lektioner på :) Jag har redan en utav deras skivor.
Om man inte vill köpa deras "filmer" finns det endel på hemsidan som är helt gratis! :)

Det som är ännu bättre är att hemsidan är speciellt utformad för oss som har Photoshop Elemets, det är en enklare version utan Photoshop. Så ibland när man läser guider om hur man ska redigera något är det oftast guider för Photoshop, ibland kan jag anväda mig utav dess trots att jag inte har PS utav PSE men ibland funkar det inte alls och då är bildbehandla perfekt för där vet jag att allt går att genomföra...


Provade en ny sak idag, gör alltid detta såhär på kvällkvisten innan läggdags haha 
Men är då jag har tid att sitta på med datorn o gör det jag känner för..


 


"Klippte" sönder en utav mina bilder
Tycker det blev ok men det blev lite fel uppe i bilden till höger för det ska bara vara ett räcke men nu ser det ut som att det är två där men men.. 


Nu blir det att sova så jag är pigg o glad inför mina 9,5timmar plus ett pass på gymmet imorgon :) 

Hårt o skoninslöst

publicerat: 2011-04-12 @ 02:57:00

Hade en bra dag idag, termometern visade cirka 20 grader celsius så jag och de två yngsta var ute och lekte lite idag, trodde den älsta också ville vara ute direkt hon kom hem från skolan men istället var hennes första fråga:

Can you give me a really cold shower when we get home? It's way to warm for me outside!

Tyvärr gav jag henne inte det utan det blev ett glas med kallt vatten men hon blev ganska nöjd ändå :)

Efter jobbet blev det gymmet o är så nöjd fick verkligen till ett bra pass o jag körde på bra och pressade verkligen mig själv. Körde biceps o mage och i duschen efteråt var ja lite skakis i armarna när jag skulle lyfta upp shampoflaskan haha :) Får se hur det känns imorgon!
Men var verklien överaskad över hur mycket energi jag hade genom hela passet för brukar känna "nu jaäklar" den första halvtimmen sen vill jag bara hem o sova och jag börjar tänka på allt jag "måste" göra inför morondagen.. Men idag lät jag mig ta den tid jag behövde.

Det bästa av allt var att när jag kl. 8:15 gick ut från gymmet var det såå ljummet ute, om ja ska jämföra det med något som var det som en sommarkväll i ex. Eypten eller Tunisien ni vet torr luft, ingen dagg, ljummen skön vind så man kan gå i t-shirt utan att frysa :) Underbart!Appropå härliga kvällar utomlands.. :)

Svaret..

publicerat: 2011-04-11 @ 13:39:32

Här kommer svret på vad som blev smalare på bilden jag la ut igår.
Det som är markert med rött har blivit redigerat men bara försökte att inte ta i för mycket, ville att det skulle se naturligt ut men jag själv tycker att det syns mest på magen men även på framsidan utav låren men kanske är för att jag själv är medveten om vad jag ändrade..Nu ska jag packa väskan för efter jobbet blir det ett besök på ggymmet så jag kan få en plattare mage utan att behöva fuska mig till det haha :)

Xoxo
Rebecka

Smal på ett kick

publicerat: 2011-04-11 @ 03:50:39

Hade lite tråkigt såhär på kvällen o är absolut inte trött så satt o pillde lite med elements och provade hur man gör om man vill göra någon smalare..

Här har ni reslutatet.

Kan väl direkt säga att detta är första gången jag provat att göra detta och är inget jag direkt känner för att använda mig utav, men ville bara se om jag kunde få till det..Hur tydlgt ser man vad som är redigerat?Före


Efter


Nu ska jag ta och försöka sova lite, Sweet dreams! :)

Xoxo
Rebecka

 

2 bilder blir 1

publicerat: 2011-04-10 @ 18:55:00
Efter att ha gogglat endel o frågat andra lite har jag nu börjat lära mig hur man gör en dubbelexponering, alltså hur man gör så att man får två bilder till att bli en..


Bild 1 före
Bild 2 före
Båda bilder tillsammansKanske inte perfekt men inte så jättedåligt heller kanske eller vad tycker ni?

Full rulle

publicerat: 2011-04-10 @ 17:06:41

Ja nu är det full rulle haha :)
Nä men i ett par månader framöver nu har jag alltid något extra som händer och som jag kan se fram emot, det gör det alltid lite lättare och veckorna kommer kanske gå ännu fortare än vad de redan gör.

Ska börja att kika runt o se om jag kan hitta lite billia flyg och hotell i Miami, känns så underbart att jag snart ska dit! :)


Maj
Disco cruise - en disco båt för bara au pairer :)
Niagarafallen

Juni
Min familj kommer o hälsar på!
Washington DC med familjen och allt annat som måste ses i NYC

Juli
Helgkurs på Long Island University

Augusti
 Helgkurs på Long Island University
 Block Island

Augusti/September
Miami :)

Oktober
Boston?


Jag när jag bara njuter av livet, vilket jag just nu gör!
Johanna du jorde ett bra jobb med denna bilden tycker jag :)

Nu j*klar!

publicerat: 2011-04-10 @ 10:00:00

Japp, nu har jag verkligen insett att det inte går att göra hur många omstarter som helst eller klart att det går men det är inte direkt så man gör om man vill lyckas.. Och jag vill lyckas!

Jag vill känna att jag klarade av det, att jag verkligen gjorde något som jag velat göra så länge, något som får mig att må bättre.. Att sluta äta kakor, äta på oregelbundna tider o en massa mer.

Vet inte men har bara fått en massa motivation till att verkligen ta tag i detta en gång för alla :) Och jag börjar inte imorgon utan jag börjar nu!

Jag läser lite andra bloggar, endel är andra au pairer, andra är fotobloggar men läser också en fitnessbloggar. Får endel inspiration o motivation från dem och speciellt ifrån en nämligen Bemmes fitness 

Vet inte varför men tror att det är dels hur hon skriver men också för att hon känns så vardaglig och naturlig, inte för att de andra bloggarna jag läser gör det men ex. så läser jag en blogg och tjejen som har den bloggen tvälar i bodyfitness och är så vältränad man bara kan bli och självklart får jag motivation när jag ser henne och hur hon har klarat av det men ibland känns det så långt borta... Nog för att jag vet att det tar tid att få muskler och man får lägga ner en hel del kraft på det, men som sagt ibland känns det bara lite långt borta.
Nu är det mat - & sovklocka som gäller haha :) Eller i alla fall matklocka..
Denna lapp bryder nu min anslagstavla
Xoxo
Rebecka

Sverige vs USA nr 6

publicerat: 2011-04-10 @ 08:33:00
STOP ahead


Här i USA gillar de verkligen att ha STOP-plikt!
Känns som att det har det i varje kosrning iprincip, men det som är det roliga är att trots att de har denna skyldighet är det inte många so följer det.. 

Hemma när det är man ser en STOPskylt stannar man och står still i ett par sekunder och sedan kör man, under förutsättning att det är fritt.. Här är det mer flygande stop som gäller, eller det är vad de flesta gör. Man saktar ner farten lite och kollar så det inte kommer någon och så kör man direkt. 

Kanske är lite så för att det har det så mycket att de blir trötta på det jag vet inte men det dåliga är att jag själv kommit in det lite.. Men försöker verkligen tänka på att verkligen stanna och stå still, inte för att jag vill komma ifrån hur man ska göra men de kör ganska fort här trots att vägarna är relativt smala och jag vill helst inte bli påkörd!

Men huvudpoängen är USA + STOPplikt = Sant! :)Xoxo
Rebecka

Ingen återvändo

publicerat: 2011-04-10 @ 00:27:08
Igår fick jag ett litet paket från min storasyster :)

Fick en fototidningen, äggvästar, konstgräs och krasse.

Tidningen är verkligen superbra började bläddra i den direkt när jag öppnade paketet och fastnade direkt för flera artiklar, så ska läsa igenom alla ikväll eller de jag hinner i alla fall.

Så nu finns det ingen återvändo nu är det bara att börja ta bra bilder hihi..

Tusen tack Erica! :)


Sunshine

publicerat: 2011-04-09 @ 23:08:42
Har varit en helt underbar dag idag! :)

För det första sov jag så underbart gott inatt, var länge sedan jag sov så bra, vaknade dock upp lite för tidigt emot vad som var tänkt men blir lite så när man bor i ett hus med morgonpigga barn men fick ändå en lång sovmorgon, vaknade upp kl. 8 så jag klagar inte!

Sedan blev det lite prat med familjen där hemma fick även pratat lite med min storasyster denna gången, riktigt kul! :)

Efter att jag skypat hämtade jag upp Nadine och vi gick en lite promenad, hade med min Ipod och totalt blev det 4km så den blev ändå inte så liten haha:) Tror att jag ska prova att jogga/springa där vi gick för det är en större grusväg och det är inte så många bilar som kör där dessutom är det inga backar där så kan nog vara bra för mig nu ibörjan..

När promenaden var över gjorde jag lite ärenden, satte in min lön o handlade lite mat sedan skulle jag sätta mig cirka 5min i solen men det blev cirk 1,5timme, var så varmt o skönt så kunde inte gå därifrån.. Tror det var närmare 60F i solen och det är cirka 20Celsius. Men sedan kurrade magen för mycket så kunde inte unvika den längre utan fick gå in o laga lite mat, det blev ungsbakad lax med pestotäcke :) Väldigt lätt och fort gick det också!
Hade sönderkokta gröna bönor till om man vill kan man ju ha pasta, ris eller bulgur men jag hoppade det..

Nu ska jag snart gå ut och njuta lite till av det fina vädret, blir ännu en promenad. Vill gärna vara ute så mycket jag kan nu när det är så fint! Vill också passa på att vara ute lite för ska jobba ett par timmar ikväll så kommer vara inne då.

Hoppas verkligen att det blir lika fint väder imorgon då ska jag pressa heela dagen! :)


Xoxo
Rebecka

Weekend

publicerat: 2011-04-09 @ 04:01:15

Äntligen är det helg men veckorna här går ändå fort så ska inte klaga..
Jobbade 2timmar extra idag så just i denna stund har jag fått helg :)


har inte skrivit så mycket det sista men har helt enkelt inte orkat och inte haft så mycket att skriva om..

Allt rullar sin lilla gång, haha!
Idag fick jag köra mellantjejej till hennes skola, det var roligt. Kanske inget speciellt men nu vet jag hur det går till o även hon tykte om det så :) Efter att vi lämnat av henne satte jag o den yngsta kurs mot Mount Kisco och Target där vi köpte en present, de har ett barnkalas det ska på imorgon.. Efter det fikade vi på Starbucks och så var den förmiddagen gjord :)

I helgen händer inget mycket alls ska bara ta det lugnt o inte gör något alls.
Eller jag ska nog kanske till mallet, måste köpa presenter till yngsta tjejen som fyller nu på onsdag :)

Nu ska jag fira att det är helge med att sova!


Xoxo
Rebecka

Lovely feeling

publicerat: 2011-04-07 @ 13:57:29
Älskar känslan när man vaknar upp och känner att träningspasset från gårdagen satt där det skulle! :)
Även om jag verkligen är trött känns det ändå bra, vet ju att jag tog i bra igår och övningarna gick rätt till..


Nu blir det snart frukost á la havregrynsgröt :)

Marta Stewart

publicerat: 2011-04-07 @ 01:31:43
Idag när jag o min värdmamma pratade lite om hur min dag varit och vad vi(jag och barnen gjort) sa hon att hon tyckte jag påminner lite om Marta Stewart, hon menade på det sättet som jag försöker hitta på saker med barnen - baka, pyssla och vad för pyssel jag gör med dem.. Vad jag förstod det som vad det positivt menat :)

Bara för detta var jag tvungen att besöka Martas hemsida och fick vad klart mer tips på pyssel o saker vi kan göra haha!


Nu ska i alla fall Rebecka "Marta" slappa i sängen framför tv:n


Xoxo
Rebecka

2011-04-05

publicerat: 2011-04-05 @ 13:32:38
Äntligen är det tisdag! :)
Är så skönt för om bara måndagen tar slut och det blir tisdag går veckan fort, för imorgon är det redan mitten utav veckan och då är det bara två dagar kvar tills fredag :) Gäller att tänka positivt..

Det var en vanlig dag här igår, inget speciellt och det kommer nog så även vara idag, ganska skönt men ändå lite tråkigt. Men vekodagarna ser till 95% alltid likadana ut.

Så förutom att jobba var jag till gymmet igår och shit vad skönt det var!
Träade rygg och biceps :) blev äevn lite cardio - 2,5km på löpbandet med 8km/h men hade tänkt att jogga längre och hade orken men var något konstigt med löpbandet för tiden räknades ner och tillslut stannade bandet så jag fick börja om men efter andra gången orkade jag inte börja om igen, kom lite ut mitt tenpo.. 

Blir även gymmet idag men ska träna mage och bröst tror jag.

Xoxo
Rebecka
 

Financial district

publicerat: 2011-04-04 @ 04:02:48

Blev en lyckad dag i NYC med Nadine idag :)

vi började med en riktigt långpromenad från Grand Central till Chrispoher Street där den nya svenka godisbutiken ligger, där shoppade jag loss lite.. Men kalaset gick bara på 39 dollar trodde det skulle gå på mer men allt är inte till mig har precis nu suttit och delat upp det och det blev lite kvar till mig :)

Mamma! De hade lite utav vårt svenska naturgodis, total lycka! :)

Nadine provade också att köpa lite utav det svenska godiset och självklart fick det toppenbetyg.

Efter vår långa promenad tog vi tunnelbanan till South Ferry och gick lite ut med vattnet, skulle ha gått till South street seaport men vi gick till Wall Street istället :) Var inget speciellt men känns kul att varit där o sett skylten o allt... Man vill bara ha sett det även om dte inte är något speciellt.

Från Wall Street åkte vi sedan till Central park och bara njöt utav att sitta still lite, det var så skönt!


En glad Rebecka utanför butiken SockerbitButiken


New York stock exchange, lite synd att de inte hade den jättestora flaggan över pelarna som de brukar men får väl åka dit fler gånger :)


Jag på Wall street :)Federal hall med Geroge Washington utanför, det var i denna byggnad med utsikt över Wall street som han svor ämbetseden år 1789 då han blev USA:s första president.


Nu ska jag sova och kan lova att jag kommer somna fort ikväll och godiset finns ännu kvar har inte ätit så mycket och känner inte för det heller för se imorgon kanske..


Xoxo
Rebecka

Artar sig..

publicerat: 2011-04-03 @ 08:18:00
Stod framför spegeln lite förut och måste säga att jag tycker att mina armar börjar lite smått att ta form, även axlarna :)

Vill gärna ha lite större axlar men säger inte nej till större armar heller... Tror ett par besök på gymmet till veckan kan göra susen haha :)

Converse

publicerat: 2011-04-03 @ 03:16:40
Dessa små snyggingar fick följa med mig hem från DSW förut idag..

Ska ju egentligen inte köpa något alls då jag ska spara åengar men hade planerat att köpa ett par Converse men kanske inte just nu, men så var det det sista paret i min storlek och de var ju 20dollar billigare än i "vanliga affärer"

Good job!

publicerat: 2011-04-03 @ 02:16:23

Har haft en bra dag idag även om jag inte alls gjort något speciellt..

Började dagen men en liten sovmorgon, vaknade utav mig själv vid halv 8 så det blev en rejäl sovmorgon haha :) Nä men det va verkligen en sovmorgon för mig då jag brukar gå upp vid 7tiden om inte lite tidigare för att hinna duscha och kolla mailen och lite annat innan jag börjar.. Tycdker också om att ha god tid på mig även om jag inte sminkar mig eller stylar mig något speciellt(inte alls) då jag jobbar.

Efter min sovmorgon skypade jag med mina föräldrar tror nästan det blev i cirka 2timmar :)
Är alltid lika roligt att få prata med dem o se dem även om det var lite krångel idag men tror det var för att många var online.

Sedan vid 11 åt jag frukost eller mer brunch, blev omelett med ost, därefter tog jag på mig joggingskorna och gick runt gatan(2km) skönt med lite luft! När jag kom hem igen var det dags var lite skype igen men denna gången med en kompis, så vet jag allt skvaller ifrån hemma och ligger bra till på den fronten nu haha :)

Efter allt skypande spenderade jag lite tid i köket med min nya BFF haha :)
Gjorde Opsi, det är nästan som bröd men helt utan mjöl, det ända man behöver är ägg och philadefilaost. Så jag hade lite Opsi till min lunh/middag som bestod utav stekt lax, avokado och lite majonäs.

Får erkänna att jag skött mig väldigt bra idag vad gäller maten!


Ska nog vara lite mer kolhydrater än såhär men inte allt för mycket men jag kunde inte lägga in Opsi för det faans inte inlagt och jag vet inte hur mycket protein, kolhydrater samt fett det blir per 100g.. Lite synd men men!


vid 4tiden åkte jag och Nadine till Starbucks och hade det allmänt trevligt gick även in en sväng på DSW och gissa vad jag kom ut med.. Ett par skor! Skriver mer om detta i nästa  inlägg.


Nu ska jag se på The Midsummer Murder :)


Xoxo
Rebecka

 

Off to NYC

publicerat: 2011-04-03 @ 01:52:06

Ska snart hämta upp Nadine så ska vi åka in till New York City! :)

Åå ska bli så roligt o skönt att komma dit verkligen älskar den staden och tror att det kommer vara extra skönt nu när man kan se att våren är påväg..

Vårt huvudmål är Sockerbit, den svenska butiken som edast säljer svenskt lösgodis, känns som att jag kommer gå loss totalt haha :)

Förutom det ska vi strosa runt i Central park och även vid South street seaport, min värdmamma tipsade mig om det och det såg riktigt fint ut på bilderna, ligger precis vid Brooklyn bridge och ut med vattnet.


Detta har jag på mig idag
Grå kofta: H&M
Blus: American Eagel
Chinos: American Eagel
Skor: Converse från DSW

Kan nog säga att detta är en typisk Rebecka-stil, lite avslappnat men ändå snygt, lite tjejigt men inte för mycket.. haha :)Xoxo
Rebecka

Muffins a lá New York

publicerat: 2011-04-02 @ 01:35:57

För ett tag sedan fick jag ett par supersnygga muffinsformar som jag inte tror att jag visat här för er men idag använde vi dem :)  Fick formarna utav min storasyster, Tusen tack!
Muffinsformarna är inte bara snygga de passar perfekt in här för oss.

Den älsdta tjej är ännu lite sjuk så tänkte att vi kunde göra muffins dels för att de andra två tycker om att baka men också för att dekorera en till sjuklingen och kan säga att hon verkligen uppskattde det :) Känndes bra, för det ä'r aldrig roligt att vara sjuk...Såhär ser formarna ut :)
Resultatet av vår bakning :)

Ny BFF

publicerat: 2011-04-02 @ 01:35:15
Å precis införskaffat mig en ny BFF :)
Eller den kommer i alla fall bli min nya BFF i köket, har nämligen köpt mig en matvåg! :)

Kanske lite oväntat och kanske inte det vanligste men jag känner mig nöjd och har faktiskt varit på jakt efter en så bär jag såg denna för 19 dollar isället för 30 slog jag till direkt, blev ännu gladare när jag kom till kassan och bara behövde betala 9dollar, detta tack vare mitt medlemskort i butiken :) Förutom detta är det bästa att vågen väger allt i både gram och oz!


Den stora anledningen till att jag köpte en matvåg är min diet..
Är medlem på en sida som heter matdagboken.se och där kan man lägga in allt man äter, man får sedan reda på hur många kalorier du fått i dig samt hur mycket utav dessa är fett, protein och kolhydrater du kan också lägga in om du tränar och i såna fall vad då kan du se hur mycket du förbrännt. När man lägger in maten måste man oftast skriva in hur många gram, ex hur många gram lax du ätit och det är inte alltid så lätt att se det med bara ögat..Gillar den starkt! :)


Omval

publicerat: 2011-04-02 @ 01:16:32
I Västra Görtland kommer det att hållas ett omval i valet till regionsfullmäktige, valdagen är den 15:e maj men jag har redan gjort i ordning min röst och har redan skickat in den :)

Blev första gången för mig som jag fick lov att brevrösta, är ju inget speciellt men nu har jag gjort det i alla fall..
Fick beställa valsedlar från valmydigheten och fick helt blanka så fick skriva partiets namn själv, sedan var jag tvungen att ha två vittnen som såg när jag la ner valsedeln i kuvertet och dessa personer fick sedan skriva på ett papper om att jag gjort allt korrekt :)Min röst på väg till Sverige

Easter crafts

publicerat: 2011-04-01 @ 02:31:17

Har börjat att göra lite påskpyssel barnen även om det är ett tag kvar till påsken men kryllar av massa olika saker i affärerna så fick lite ideér :)

Igår gjorde vi dessa söta äggen :)Den yngsta var så söt när vi gjorde dessa för hon frågade vad som var i äggen och jag sa att vi får vänta tills påsken och se, då sa hon att det är påskharen som är där i nu och sover.. Så han kommer sova tills påsken är här och då kommer han fram :)


Dessa gjorde vi idag, när jag frågade dem om de ville göra en påskhare frågade självklart om han vaknat och kommit ut från äggen :) Men jag sa att vi skulle göra en kompis till honom för den andra sover fortfarande..


Är bara två för den äldsta tjejen är sjuk så hon har legt i sängen hela dagen men tror att hon är pigg nog att göra en imorgon, om hon vill vad klart :) Den vänstar vilar lite och har ögonen stängda om ni undrar...

Sverige vs USA nr 5

publicerat: 2011-04-01 @ 02:21:43
No turn on red!

En ganska stor skillnad här emot hemma i Sverige är att man får lov att sväng till höger vid rött, detta gäller i alla korsningar om det inte finns en skylt som säger "No turn on red"

Ibörjan känndes det jättekonstigt att svänga när det var rött, känndes verkligen som jag gjorde något fel för man får ju inte köra när det är rött. Men nu har jag kommit in i det riktigt bra och svänger hej vilt haha :)
Nej, men nu behöver inga bilar tuta på mig för att jag inte svänger och mina kompisar behöver inte påminna mig om att jag får lov att köra mot rött..


Sitter och kollar på en Rangers match just nu så ska byta om till myskläder och halvsova lite till matchen :)


Xoxo
Rebecka
RSS 2.0