Intervjun

publicerat: 2010-09-26 @ 16:51:39
I förrgar pratade jag med mamman fran min match, om jag ska vara ärlig tyckte jag att det gick bra :) Blev totalt 30min som vi pratade, fick även hälsa pa barnen och de är verkligen jättesöta och gulliga. Det vi pratde om var varf¨r jag vill bli an au pair, lite om hur en vecka oss dem ser ut; vad deras au pair har för sysslor och ja lite allmänt sa..


Vi har haft lite kontakt efter att vi skypade och nu ska hon kolla upp mina referenser, sa far vi se vad som händer, kan bara hoppas pa det bästa...  Tycker verkligen att familjen verkar väldigt rara och gulliga, de verkar enkla och väldigt familjära, vilket jag tycker om.

Nu är det bara att vänta som gäller

Skype

publicerat: 2010-09-24 @ 12:29:45

Hade lite mailkontakt med mamman från min nuvarande match igår och vi bestämmde att vi ska prata på Skype idag, för mig blir det ikväll.

Egentligen föreslog jag att vi skulle gjort det igår men tur var nog att det inte blev av, för när jag kollade hur min mikron fungerade märkte jag att den inte alls fungerade! Märkte också att min webkamera inte var så bra som jag trott, så har varit och köpt ny webkamera och mikrofon idag och nu fungerar det perfekt!

Måste erkänna att jag är nervös inför samtalet, men det är kanske lite bra också.
Har skrivit ner lite frågor som jag kommit på, kan alltid vara bra att ha som stöd i fall jag får helt hjärnsläpp.. Det jag är mst "rädd" för är att jag ska få hjärnsläpp och totalt glömma bort något ord eller så.
- Nä! nu får jag sluta tänka så negativt!! Klart det kommer gå bra, eller hur? :)

När har jag en...

publicerat: 2010-09-24 @ 12:24:03
...Canon EOS 500D i min hand! :)

Får väl erkänna att det blev några tusenlappar dyrare än jag tänkte mig men nu har jag en fin och bra kamera, objektiv och en bra väska till detta.

Nu börjar bara det roliga(läs tråkiga) nämligen att läsa igenom att broshyrer.. Det vore fel att säga att jag är den som brukar läsa igenom handböcker speciellt noga. Jag är mer en sån som sätter i batterierna och antar att jag kommer lära mig hur det funkar genom att testa mig fram, och ja, det har funkat väldigt bra hittills. Låter kanske som att jag trycker och drar i allt jag kan på en gågn men riktigt så illa är det inte!

Men denna gång har jag verklgen bestämmt mig för att jag ska läsa igenom att noga så jag verkligen vet hur man ska göra rent teoretiskt. Sen kommer det säkert ta ett par bilder innan jag förstår hur man rent praktiskt ska göra.

Ska ta och äta lite nu sen blir det att börja läsa!

Match 3

publicerat: 2010-09-23 @ 17:36:47
Ja, jag valde att tacka nej till min förra match. Detta då jag inte kännde mig helt 100% säker från början, var så mycket frågor kring sjukdomen och jag visste varken ut eller in... Men nu känns allt bättre för jag har precis fått en ny match, glädjen är total! Av det jag fått reda på om familjen såhär långt verkar allt jätebra :) Men man ska inte ropa hej förens man är över ån, eller hur säger man..

Familjen består av en mamma och pappa samt tre barn och de bor utanför New York(ca 1,5h) de har även en hund, vilket också känns roligt. Har ju trots allt blivit uppvuxen med en hund hemma, så lite van har man nog blivit.

Har också fått ett mail från mamman, så vi ska troigtvis prata via skype här snart. Är såå glad! Men ska inte ta ut något i förskott, men ändå!


No job anymore!

publicerat: 2010-09-21 @ 13:34:38
Ja, jag tror inte direkt att någon kan ha missat att det var val i söndag.
Ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt hur jag känner, självklart känns det bra att vi(Alliansen) blev omvalda och vann över de Rödgröna. Det svenska folket måste tycket att vi gjort ett bra jobb de senaste 4 år trots de finanskris som varit, tycker att vår regeringen skötte den finansiella krisen på ett mycket bra sätt! Men på samma gång som det känns bra är man lite "orolig" det blev ju ett historiskt val på olika sätt.. Dels blev en boreglig regering omvald för första gången men det som de flesta tänker på är nog att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, de fick hela 5,7% och i och med att Alliansnen fick 172 mandat, de Rödgröna 157 och SD 20 kommer de att få en vågmästaroll. Om vi(Alliansen) "bara" fått 3 madat fler att vi haft egen majoritet och då hade inte Sd fått någon vågmästaroll Men Men..

Som det ser ut nu kommer det bli en minoritetsregering, en borgelig sådan med stöd från Mp, om nu de går med på detta.. Vad jag har hört har de hela tiden sagt balnkt Nej! Känns som om detta är det rörigaste valet och inte bara på riksnivå. Även här hemma är det lite rörigt i del flesta kommunerna och man vet inte hur det kommer bli.

I och med att valet nu är över har jag nu ett jobb mindre, jag har ju jobbat för Folkpartiet i valrörelsen, men nu är det sut på det roliga.. Igår var jag och hälsade på dem på jobbet och belv avtackad, vi åt tårta, pratade om hur jag tycket att det varit och lite vad som händer nu.


Jag fick 2 böcker utav mina gamla kollegor, båda två handlar om Kuba. Ska börja läsa en utav dem redan till helgen tänkte jag. Först måste jag ta och läsa ut Paganinkontraktet av Kepler, lär nog ta ett par dagar för just nu känns den lite seg.

Min au pair video

publicerat: 2010-09-20 @ 21:19:56

Har fått en fråga om jag har någon länk till min au pair video, men tänkte att jag lägger upp den här i stället..
Annars ligger den nu ute på au pair videos var bara noga med att välja Sweden annars har ni ca 800 filmer att gå igenom, kanske inte så roligt!


Om ni inte vill gå in på länken ovan kan ni kolla på filmen här och nu. Skriv gärna en kommentar om vad n tycker och var ärliga! Funderar nämligen på att göra en ny så då kan det vara bra att veta vad jag kan förbättra eller förändra :)

Kamera

publicerat: 2010-09-20 @ 20:03:56

Jag går och funderar lite på att köpa mig en ny kamera, har ju ingen egen och tror inte att mamma o pappa vill vara utan sin i ett helt år när jag åker bort.

Känns som en helt nu värld har öppnat sig, är så mycket man ska tänka på; megapixlar, zoom, minneskort, ISO för att bara nämna några saker.. Kanske bör nämna att jag inte vet så mycket mer än hur man startar en kamera, tar kort och zoomar, vad mer behöver man veta egentligen haha!  Men nu har jag tänkt att slå på stort och köpa mig en systemkamera, ska det va så ska det!

Denna lills skönthet har jag spanat in mig på. Med ett bra objektiv och väska till hamnar jag nog på den lilla nätta summan 7500kr  Det är mycket pengar men samtidgt känner jag att om jag ska köpa en kamera vill jag köpa mig en riktigt bra och så ska jag verligen ta mig tid att läsa igenom manualen(lär nog bli 1:a gången) och verkligen försöka lära mig det jag kan.

Match 2

publicerat: 2010-09-20 @ 07:28:01
Har precis sett att jag fått ännu en match, min andra för att vara specifik.
Jag känner mig mig mer säker än sist gång men helt säker är jag inte.. Familjen i sig verkar väldigt trevliga och bra(har ännu inte pratat med dem), är ett homosexuellt par med ett barn. Dock har barnet ett lättare handikapp och jag har absolut Ingen erfarenhet av barn med handikapp och framför allt inte dethandikapp/sjukdom som detta barn har, så jag är väldigt kluven! Från början känndes allt jättebra men vet inte om jag vågar ge mig i på detta..?? Anledningen till min osäkerhet är absolut inte barnets sjukdom, det är just det att jag inte har någon erfarenhet av detta. Jag vill göra ett så bra jobb som möjligt och vill känna mig självsäker och just nu gör jag inte det.

Tror i alla fall att jag ska be att få prata med familjen för att se vad de tycker. Vet med 120% säkerhet att jag skrev i min ansökan att jag inte har någon av denna erfarenhet, men trots detta har de ändå sagt att de är intresserade utav mig.

Hur ska jag göra??

Video

publicerat: 2010-09-18 @ 08:23:06
Tror jag har gjorde 35 "tagningar" innan jag blev nöjd med min film.. :)
Var mycket svårare än jag trodde, men nu har jag i alla fall gjort det och känner mig nöjd med det! Men trots att det var lite svårt/jobbigt var det roligt på samma gång, blev lite felsägningar och en gång blev det jättebra hela filmen igenom men på sista meningen säger jag "Tank you for watching, oj där lite det lite fel" haha! Så det var bara att ta bort den filmen..

Håller precis på att ladda upp den på EF:s hemsida och det går inte överdrivet fort vill jag lova, just nu har den hållit på i ca 15minuter och det är bara 20% som är klart.. Sakta men säkert kan man säga! Ska se om jag klarar av att lägga upp filmen här på bloggen sen också.


Mitt "manus" som jag utgick ifrånNext!

publicerat: 2010-09-17 @ 13:58:44
Jag valde att tacka nej till den familj som jag blivit matchad med. Känns lite tråkigt i och med att jag fick en match så jättefort och det var ju min absolut första match.. Men det känndes inte helt 100, vill inte gå in på vad det var exakt, men hade inte magkänslan med mig. Men mitt självförtroende växte i alla fall lite tack vare att jag fick en match så fort, nu vet jag att jag ligger ute och att det ändå finns någon som var/är intresserade utav mig även om det nu inte blev något.

Har suttit och skrivit ihop ett "manus" för min lilla film om mig själv och varför jag vill bli en au pair. Ska filma lite senare och ska försöka att ladda upp den under kvällen.

Shopping

publicerat: 2010-09-16 @ 18:22:36
Idag har jag varit ute och delat ut material om valet och självklart om Folkpartiet, ska fortsätta med detta även imorgon. Känns riktigt bra att få lite motion samtidigt som man jobbar, var i endel hyreshus där det inte fanns någon hiss så vara bara att börja gå upp för alla trappor(även ner också)

Efter att jag jobbat blev det en tur till Överby där det blev lite shopping på Gina. Skulle egentligen ha köpt ett par skor inför valvakan på söndag men det fanns verkligen INGA skor alls! Ändå var jag inne i 6olika skobutiker, och nej jag är inte kräsen men kännde bara inte att det fanns några som jag gillade.. 
Blev riktigt nöjd med tröjan och ringarna jag hittade :)


Nu ska jag göra något "såå" roligt som att städa, men resultatet är desto roligare!


 

Match 1

publicerat: 2010-09-16 @ 07:12:11
Gick in och kollade mailen nu precis och såg att jag fått mail från EF, blev såå glad och lite nervös!

Det är en familj i Gerogia, närmaste staden är Atlanta. Familjen har bara 1 barn, det var nog det jag kännde som lite tråkigt. Men jag ska absolut ringa upp till EF och se om jag kan få lite mer information om famljen, kunde nämligen inte se några foton eller så.. Självklart känns det bra att få en match så här tidigt men ja, jag vill nog veta lite mer om familjen innan jag säger något mer..Mot solen

publicerat: 2010-09-14 @ 21:55:31

Kommer somna med ett leende på min läppar nu snart, är såå glad!
Jag har precis bokat en resa till solen och Egypten, åker den 10:e november, längtar verkligen!

Låter kanske dumt att resa nu när man snart ska iväg till USA men jag känner att jag vill unnna mig detta nu innan jag åker och passa på att göra det jag känner för och än så länge har jag ju inte fått någon familj i USA så vet ju inte när jag kommer att åka iväg.. Men hoppas fortfarande att jag ska komma iväg relativt fort.

Här kommer lite bilder på hotellet från google.se
Måste säga att det verkar riktigt mysigt och ca 1km från hotellet finns det en lagun där Stora sköldpaddor håller som så har man tur kan man få simma bredvid en, shit vad fräckt det hade varit. och som om inte detta vore nog finns det korallrev precis vid stranden så det är bara på med smfötterna och snorkeln så kör vi!

Måste verkligen köpa en bra undervattenkamera innan vi åker.


På jobbet

publicerat: 2010-09-14 @ 14:29:15

Nu är äntligen debatten avklarad och jag är tillbaka på jobbet och snart är denna arbetsdag avklarad, ska bli skönt att komma hem. Gick upp kl. 04:15 idag för att hinna läsa in mig lite extra på miljöfrågorna, men självklart hann vi inte disskutera dessa frågor på debatten, men jag är lika glad för det för nu har jag ju lärt mig en hel del mer än innan :)

Ska ta och planera lite kampanjer som vi ska ha på lördag, sista chansen innan söndagen. Känns helt konstigt att det bara är några dagar kvar till valet nu.. Tiden går för fort! Ni som får lova att rösta ni glömmer väl inte bort detta?! Det är väldigt viktigt att man utnyttjar sin rösträtt, även om ni kanske inte kommer rösta på det parti som jag tycker är det bästa men gå och rösta, din röst är och har betydelse!


Kram!

Plugg

publicerat: 2010-09-12 @ 16:00:06
Idag har jag nästan bara suttit och pluggat och försökt att komma på ett inledningsanförande. Ja, det är inte till någon tenta eller så jag pluggar utan det är inför en debatt som jag ska delta i på tisdag.
På debatten ska vi prata om:

Skola - Friskola
Ungdomsarbetslöshet
Eget förtegande
Integration
Sjuksrivning
Miljö
Skatter
Vet inte riktigt hur vi ska hinna med alla ämnen på bara 2 timmar, känns som att vi kanske kommer prata lite om allt men gå in mer på viss utav dem.. Vi får se!

Skola, ungdomsarbetslöshet och integration känner jag mig redan ganska bra inläst på så tar de lite imorgon. idag har jag läst in mig mer på de förändringar som gjorts inom sjukskrivningar. Lået kanske konstigt att behöva plugga på sin egna politik men man kan ju inte vara expert på allt! Exempelvis miljö är verkligen inte mitt huvudämne så ska läs in mig endel på det senare men skolan är ett ämne som jag gillar så där tror jag det kommer gå bra ändå.

Måste erkänna att jag är lite nervös, har bara varit med i en debatt innan och det var ett bra tag sedan nu, men det ska nog gå bra hoppas jag. Får ta och gå tillbaka till läsandet nu.
Strul var ordet!

publicerat: 2010-09-10 @ 19:00:24

Vart har den här veckan tagit vägen? Var ju måndags bara igår...!?
Denna veckan har gått alldeles för fort känns det som, men blir väl så när det är fullt upp på jobbet, man hinner inte riktigt med att tänka på vad det är för dag. Var endel att göra på jobbet idag också men vi jobbade på bra så vi kunde gå hem vid 14-tiden istället för 16.

Nästan hela den här veckan har gått i tecken av strul av olika slag.
Just nu jobbar jag för Folkpartiet, och i och med valet skall vi kommunerna i vårt län ha skickat ut broschyrer till alla hushåll, men det är nästan lättare att säga det som har stämmt än det som inte har stämmt. För tillfället kan man säga att jag är ganska trött på valsedlar och kan iprincip både vår riksdags - och regionlist utantill.. Som om inte detta var nog skulle har det även varit lite strul med min ansökan till EF. Allt är klart och den ska nu skickas iväg till Boston, men jag var tvungen att ändra en lite liten sak och skicka in den igen, gjorde detta och var jätteglad, så igår ringde en tjej från kontoret i Stockholm och sa att jag ännu inte ändrat det som var "fel". Så ännu en gång gick jag in och ändrade och klickade på Submitt och så idag fick jag ännu ett samtal från EF, de kunde fortfarande inte se min ändring, så efter ett 3:e försök kom vi(EF) fram till att det var något fel/strul med datasystemet, så de skulle ordna mitt lilla "fel" på något annat sätt och nu ska min ansökan vara påväg till Boston och jag är antagen till programmet, YES!
The USA here I come!
Eller ja, snart i alla fall!

Äntligen!

publicerat: 2010-09-08 @ 19:38:23
Ja, äntligen! Nu är min ansökan godkännd utav kontoret i Stockholm så någon dag i veckan kommer den att skickas till Bostan och hela mtachningsprocessen är igång. Nu är det bara det jobbiga väntan som är kvar. Hoppas det inte tar allt för lång tid innan jag får en match, sedan gäller det ju att familjen ska verka bra och jag själv ska tycka om dem.

Jag har faktiskt en sak kvar som jag ska komplementera ansökan med, en video. Det är nästan ett krav att man ska göra en egen liten video där man presenterar sig själv.. Men kan bara göra den efter att ansökan har blivit skickat till USA så får vänta lite. Är inte jättesugen på att göra en video kan jag säga, men tur är väl att det inte är jag som ska titta på den, känns ju alltid lite konstigt att höra sig själv på radio eller tv.

Ikväll blir det en lugn kväll med soffhäng hoppas det är något bra på tv.

Kram!

Ett steg närmare

publicerat: 2010-09-07 @ 20:08:14

Nu är jag ännu ett steg närmare att få börja min matchningsprocess för att hitta min drömfamilj i USA. I helgen gjorde jag ett personlighetstest som måste göras, var lite svårt tyckte jag. Man fick 4 alternativ och man skulle markera 2 av dem ett som stämmde bäst överens med hur jag är som person och ett som stämde sämst överens med min personlighet. På vissa frågor vill jag markera flera, men det gick ju inte, så fick lite på min magkänsla.. Tror det gick trots allt. I övrigt har min kontaktperson godkännt min ansökan så nu i dagarna ska den skickas upp till Stockholm så ska den granskas där, sedan när de har godkännt den skickas den till Boston, USA och då börjar det hela!  Börjar så smått dra ihop sig nu, äntligen! Det är detta man tänkt på så länge och nu är det verklighet.

Slapp dag

publicerat: 2010-09-05 @ 11:12:38
Tog en välförtjänt sovmorgon idag, är såå skönt att sova. Vet inte vad det är med mig men det senaste har jag blivit mer och mer trött, kan gå och lägga mig vid 21 och sova ändå till 8, 11timmar! Idag känns det som att det kommer bli en riktigt slapp dag, ska bara sassa runt i mysbyxor hela dagen och bara ta det lugnt och inte göra allt för mycket.. Blir nog att sitta ute lite, är klarblå himmel och strålande sol :)

Igår var det allt annat än en lugn dag, var barnvakt mellan 10 - 18. Var första gången jag var barnvakt så många timmar i ett sträck men tiden gick väldigt fort, kanske för att vi hade så skoj! Vi gjorde bl.a. egna såpbubblor och även ringarna man håller i gjorde vi själva, blev riktigt stora och fina bubblor. Sen pärlade vi lite så det blev ett armband och en pärplatta som föreställer en stjärna. Efter att jag varit barnvakt åkte jag hem till mina föräldrar och är kvar här nu också kommer nog åka hem till mig själv ikväll eller imorgon, är skönt att vara hemma hos mamma o pappa också.

Hoppas er dag också blir lugn och skön, som en söndag ska vara!

2010-09-03

publicerat: 2010-09-03 @ 10:13:44

Usch vilken morgon det blev idag! Allt som jag skulle komma ihåg höll jag på att glömma och fick i panik åka runt och fixa allt i sista stund.. Men nu är jag äntligen på jobbet och jag har hunnit hämta andan.

Idag blir det enhel del jobb. Nu först lite pappersjobb som vanligt, sedan bär det iväg mot Tanum då jag ska följa med helene Odenjung(vice partiledare för FP) på ett studiebesök. lået kanske inte som att det är så överdivet jobbigt att åka på studiebesök men det är enhel del planering som ska ordnas innan och allt ska klaffa..

Efter jobbet ska jag ner till Gbg och träffa en kompis, vi har inte setts på eveigheter(3månader) så det ska bli såå kul! Är verkligen på tiden att vi träffas nu. Har en känsla som säger att det kommer bli mycket prat och skratt ikväll och även lite rosé, me like!

Nu blir det back to buisness!

Snart matchtning

publicerat: 2010-09-01 @ 20:50:37

Igår skickade jag in min ansökan och den har redan blivit godkännt, nu ska bara min kontaktperson prata med mina referenser sedan är det äntligen dags för matchning. Känns skönt att komma igång nu. Att hitta en värdfamilj man tycker om och verkar trivas med är nog inget man hittar över en natt precis, men nu är jag en bit på väg i alla fall.


Nu ska jag gå och sova, ja du läste rätt sova kl. 21:00! Är så trött att jag inte orkar hålla uppe ögonen längre snart. Igår var jag och lite kompisar från LUF ute på kampanj, vi sov utanför en av röstningslokalerna här i Uddevalla. Det är idag den 1/9 som man kan börja förtidsrösta, så vi ville visa på hur viktigt det är att rösta i valet. Och om man kan köa för en Iphone 4 så kan man köa för att få rösta fram ytterligare 4 år med en borlig regering :) Så vi hade med oss massor med godis och dricka och liggunderlag samt sovsäckar så sov vi under bar himmel, självklart hade vi med oss mössa, vantar, raggisar och massa filtar. Måste erkänna att jag trodde det skulle vara kallare än vad det faktiskt var.

Nu blir det sängen  och inget annat!

Kram

RSS 2.0