Gingerbread house

publicerat: 2011-11-29 @ 05:13:05

För att får ännu lite julkänsla satte jag och barnen ihop ett litet pepparkakshus tillsammans och shit vad kladdigt det var, men kanske var för att påsen med frostingen sprack hela två gånger..

Men det blev ett väldigt sött hus med massa gott godis på.
Dock blev alla tre väldigt besvikna när jag berättade att vi inte kommer äta huset, men tror nog inte de vill det om cirka 27 dagar när julen är här. Så lovade dem att vi ska baka "vanliga" pepparkakor som de ska få dekorera och äta direkt!


Tycker det blev riktigt bra, diggar snögubben helt klart!
De var alla väldigt duktiga och ville att det skulle bli perfekt och de försökte göra oliak mönster :)
Hollister

publicerat: 2011-11-28 @ 00:49:39

Var faktiskt lite besviken på Black Friday, trodde det skulle vara mer rea än vad det var, känns som att det är mer rea på vår svenska mellandagsrea.

Trots detta hittade jag allt lite ändå och dessutom på Hollister :)

Annars har denna första advent som inte firas i USA firats med att ordna mitt bidrag till secret santa, gjorde även något till mig själv som jag blev väldigt nöjd med :)At the beach

publicerat: 2011-11-27 @ 22:51:20
Igår åkte jag och tjejerna till en strand i CT för att hämta hem lite sand eller ja, snarare Luisa.
Vi passade också på att ta lite kort närmare 354kort knäppte vi haha men blev en hel del på oss var..

Efter vår photshopt blev det middag hemma hos Luisa sedan åkte vi och spleade lite moonlight bowlingJah, Luisa, Steffi och Christina
Vi fick till en hoppbild efter ett antal försök :)Christmas is here

publicerat: 2011-11-26 @ 03:43:32
Ja, idag är det ju bara 30 dagar kvar till jul eller 29 tycker ju jag egentligen i och med att jag är svensk och för mig är julaftonen den 24:e..

Eller det är lite konstigt här för det heter christmas eve den 24:e men de ger julklappar den 25:e alltså på christmas day. Så över allt ex. reklam för att man ska köpa julkort så står det Christmas day December 25th.

Men i och med att Thanksgiving är över så är det dags att förbereda inför julen, så idag åkte lite julpynt fram och även granen, så den är pyntad och klar, vi hängde också upp våra sockar så tomten och jag har också fått en! :)
Så gulligt av dem och köpa en till mig! En fin röd med ett guldigt R på :)


My stocking with the christmas tree in the background

The parade

publicerat: 2011-11-26 @ 03:24:37

Åkte ju in till city igår vä'ldigt tidigt för att få en bra plats och det fick jag allt, så det var helt klart värd väntan.

Men det var helt otroligt vad folk hade med sig grejer för att visa att detta är "mitt område" det var både filtar och stolar en ryggsäckar och lite allt möjligt användas för att visa vart gränsen gick och nåde den som gick inte på fel teritorium..

I paraden är det det varat med band från olika skolor, ballonger, kändisar.
Familjen som stod bredvis mig kom från norra Carlifonien och var här för att kolla på tre av deras barn som var med i paraden och spelade i banden.

Tog enormt många fler kort än vad jag lägger upp här men här kommer några få utav dem i alla fall.


The parade, efter cirka 3,5 timmes väntan kom den äntligen :)


Mary J Blidge - sångare
Michael feinstein - sångare


Cee Lo Green - sångare


The muppets

 

Nap

publicerat: 2011-11-26 @ 00:48:36
Vaknade precis up från en liten nap, en välförtjänt och behövlig sådan men känner mig fortfarande trött och vill bara somna om men ska ta tag i bilderna från paraden och ta kort på det jag köpte igår så ni kan få se det.


Xoxo
Rebecka

Black Friday

publicerat: 2011-11-25 @ 03:29:56
Då var Thanksgiving över..

Kan börja med att säga att Macy's parad var helt otrolig, så coolt att ha sett och fick många bra bilder, de kommer imorgon. Hade en perfekt plats längst fram såg perfekt och såg alla kändisar och fick endel bra kort på dem också :)


Sedan när jag kom hem var det middag med familjen och släktingar.
Var riktiigt kul! :)

Kan ju säga att Thanksgiving är såklart att man ska vaar tillsammans och se till vad man är tacksam för men också om mat, det var seriöst mat överallt och efterätterna var nästan värre än själva middagen. Som tur var blev det en lite promenad  in i mellan middagen och efterätten.

Blev ingen bild på vår kalkon då den redan var skuren o klar när den kom hit, de hade delat upp det så alla gjorde lite var och kalkonen var inte vårt ansvar..


Nu bär det snart av till Danbury och mallet för Black Friday
Har bara bestämmt mig för att kolla efter 2 saker och har dem det får jag lov att handla men inget annat..


Xoxo
Rebecka

04:31

publicerat: 2011-11-24 @ 01:28:35
Kommer bli en låång dag imorgon för kl. 04:31 går tåget in till city för att se på Macys årliga thanksgiving parad, dock startar den inte förens kl. 09:00 men vill man få en bra plats får man vara i god tid.

Har läst på olika sidor och alla skriver att man ska vara där minst klockan 07:00 och jag kommer vara inna klockan 06:00..

Efter paraden blir det hem och ät thanksgivingmiddag med familjen och lite släkt till dem, senare på kvällen blir det kanske också midnattshopping, på frdag är det ju black friday och det börjars redan kl. 00:00


Får bli en dusch nu för orkar inte med det innan jag åker imorgon.


Xoxo
Rebecka

I'm coming home..

publicerat: 2011-11-24 @ 00:29:57

..i februari!

Idag fick jag reda på vilket datum jag kommer att åka hem.
Lite komiskt för jag och min värdmamma pratade precis på att jag inte fått reda på det ännu och att jag helt räcknade med att få dem ganska sent..

Så den 4:e februari åker jag och landar hemma den 5:e
Var riktigt glad först för trodde att jag och min mamma hamnat på samma flight eller att hon skulle kunna byta till min men sedan såg jag att vi inte har samma bolag men vi kommer åka på samma dag i alla fall :)


Xoxo
Rebecka

Utittad

publicerat: 2011-11-22 @ 02:52:03

Det är inte allt för många på mitt gym som bara tränar styrketräning de tränar mest tennis och värmer mest upp eller bara springer lite för att hålla konditionen vid liv.. Dock finns det några få, två för att vara exakt som bara tränar styrka och självklart är dessa killar.

Inte för att detta spelar någon roll för mig, men har ett få tal gånger kännt att jag fått blickar på mig när jag står bland vikter precis som dem.. Detta spellar heller ingen roll för mig, jag gör det jag ska och sedan får dem titta bäst de vill men idag kännde jag mig extra uttittad som om det var väldigt konstigt att jag tränade, eller så var det bara en känsla. Jag är inte har inte direkt muskler som syns eller är deffad på något sätt, kanske var för jag hade mina handskar på mig idag haha :)

Hemma känndes det så helt naturligt att både tjejer och killar kan lyfta vikter, de kan skrika för att orka lite mer men här får jag inte samma känsla.

En liten tanke bara i övrigt gick träningen bra blev rygg.

Nu blir det lite protein och sedan ska jag läsa till jag somnar tänkte jag..

Xoxo
Rebecka

Flyt..

publicerat: 2011-11-20 @ 18:51:41
Blev inte så mycket av mitt uppdrag för secret santa idag, butiken jag skulle till har tydligen flyttat..
De ligger inte allt för långt bort men orkar inte åka dit idag så får bli nästa helg istället, nu blir det gymmet istället!


Xoxo
Rebecka

Secret Santa

publicerat: 2011-11-20 @ 17:17:38

Jag och tjejerna har bestämmt att vi ska göra secret santa med varandra.

Vi lottade ut varandras namn samt två bokstäver till oss var och en färg, vi får inte berätta för någon vem/vad vi fått.. Både bokstäverna och färgen ska vara ingå i julklappen på något vis och vi ska göra något handgjort eller så gott det går.

Det tog ett tag för mig att komma på vad jag kunde göra men nu har jag äntligen kommit på vad det blir men vågar inte skriva ut något om det här, för vet inte om de kollar min blogg. Även om de inte kan svenska så finns ju Google translate..


Men lovar att ta kort på det jag nu kommer göra så jag kan visa det när jag nu får lov att göra det.Xoxo
Rebecka

Off to BFD

publicerat: 2011-11-19 @ 23:53:36

Mot Bedford firestation!

Turkeynight

publicerat: 2011-11-19 @ 23:11:10
Vem vet kanske blir det jag som kammar hem en kalkon idag haha :)

Ska snart till bedford och turkeynight på brandstationen, händer mycket på deras brandstation, men är för att brandstationen är en frivillig.

I övrigt har jag inte gjort så mycket idag eller jo jag bestämmde mig för vilken utav jackorna det blir, vinnaren är den... Röda!

Båda två hade huvor men den röda hade fler fickor och var längre, så det var det som gjorde att den blåa föll annars hade jag helt klart tagit den blåa.

Svårt val

publicerat: 2011-11-19 @ 01:23:20
Skulle vilja ha lite smakråd ifrån er..


Har hittat två jackor som är väldigt lika men på samma gång olika.
Så vill veta vad ni tycker om dem och vad gäller färgen, kan direkt säga att modell 1 finns inte i blå färg och modell 2 finns inte i röd färg.

har provat den röda på men inte den blå, så ska se om de har den i butik för vet inte om dem är lika långa, kunde inte hitta något om det på deras hemsida.


Nu till något helt annat, köpte mig en ny mascara idag, inte en dag för tidigt..
Som vanligt blev det ett nytt märke och modell... Men shit vad billigt det var! 10dollar för en mascara som jag vet kostar runt 180kr hemma i Sverige. Kommer helt klart köpa på mig några innan jag åker hem så jag kan byta när man ska och inte vänta i ca 1,5år ok, så länge har jag dem inte men alldeles för länge.


Modell 1


Modell 2
Mission of the day

publicerat: 2011-11-18 @ 09:43:00

Idag har jag och den yngsta tjejen ett litet uppdrag..
Vi ska tillverka servetthållar inför vår Thanksgivingmiddag, så självklart kommer det vara en liten kalkon på dem :) Gjorde en igår och visade mamman och den blev godkänd så idag drar produktionen igång, behöver nog göra ca 20-25st..

Kommer visa ett kort på dem när de är klara.


P.s. Kollade in H&M:s hemsida för att kolla upp en sak och blev helt chokad när jag såg priserna, tycker helt plötsligt allt var väldigt dyrt, men sedan kom jag på att det var ju i kronor inte dollar som priserna var haha.. D.s.

I'm off

publicerat: 2011-11-18 @ 00:55:40

Yees! Då var dagen över och den gick bra, men hade samma irriterande känsla hela dagen men barnen var på bra humör och allt gick bra förutom att ett glas med mjölk åkte i golvet samt ett med vatten när vi målade men men..

Nu ska jag bara slappa vill till gymmet men kommer gosa ner mig och läsa lite istället har börjat på ytterligare en ny Steel bok, blir den 5:e om jag räknat rätt och alla läser jag på engelska :)


Xoxo
Rebecka

Bad

publicerat: 2011-11-17 @ 16:08:56
Idag är det en såndär dag som när man bara vill dra täcket över huvuduet och stanna där hela dagen om inte lite mer..

Är bara allmänt trött och irreterad på det mesta, är inget som hänt så vet inte varför jag känner såhär, får bara hoppas det går över tills jag ska hämta den yngsta från skolan.


Mellis

publicerat: 2011-11-15 @ 16:46:57
Blir lite mellis tillsammans med bra läsning innan jag börjar jobba :)
Fick detta med posten idag.

Pigg

publicerat: 2011-11-15 @ 14:13:46
Hade en riktigt bra dag igår!
Barnen var på väldigt bra humör alla tre och allt gick väldigt lätt och smidigt, sånt uppskattar man..

Sedan etfter jobbet blev det gymmet och oggade först lite och sedan blev det ryggövningar och dem gixk riktigt bra :) Har lite ont just nu kan jag säga.. 
Men orkade inte allt för mycket men eftersom jag lagt om kosten så får jag säga att jag var väldigt pigg och stark ändå.

Nu blir det morgonpromenad


Xoxo
Rebecka

Brown

publicerat: 2011-11-14 @ 13:31:06


Då var jag brunhårig igen! :)

Det blev riktigt bra, steffie hjälpte mig med det igår.

Scrabble

publicerat: 2011-11-13 @ 15:24:15

Igår blev det en lugn men rolig dag.

Lunchade med Stffie och Luisa, vi åkte till en restaurang här i North Salem, blev stenugnsbakad pizza för mig :)
Efter pizzan åkte vi hem till mig och drack te/kaffe och spelade scrabble(alfapet), det för första gången som jag spelade det har aldrig spelat det hemma i Sverige heller..

För säga att det var ett roligt spel men ändå lite krångligt men kanske var för att det blir lite hjärngymnastik på samma gång.


Sedan på eftermiddagen blev vi upphätade av Aina och Tina så åkte vi till Danbury och en jackoutlet
eller de hade ju vanliga kläder också men det var mest jackor och kappor. När vi var färdiga i jackbutiken köpte vi lite frukt och körde hem till Tina och gorde fruktsallad och spelade scrabble :)

När vi både ätiti och spelat färdigt gjorde vi något som heter the sentens, vi lottade ut våra namn och det namn som man fick den personen ska man ge en julklapp till men för att krångla till det lite mer lottade vi ut en färg och två bokstäver som vi ska ha med i julklappen..


Nu blir det lite frukost sedan får vi se vad som händer

Xoxo
Rebecka

Tyskt

publicerat: 2011-11-11 @ 23:15:03

Idag buds det på en tysk middag, ska bli spännade och gott! :)
Förutom att det blir tyskt blir det också bavarian, för det är det område som Luisa komm ifrån. I och med att dem är tre tyska tjejer i vårt gäng så kör vi så att de får buda på mat från deras område så det blir ändå tyskt men de behöver inte känna att de kommer bjuda på samma..

Idag var vi på bio och såg katten i stövlarna, den var helt ok. Barnen gillade den mer än mig vilket kanske var förståligt men men som sagt helt ok.

Imorgon kommer det bli lite sport efter jobbet, ska nämligen klättra lite väggarna, bokstavligen haha :)


Xoxo
Rebecka

Boston

publicerat: 2011-11-11 @ 05:04:32


Jag och John Harvard


Biblioteket
Detta byggdes pga av att en student omkom i Titanic.
Men det fanns tre krav för att Harrys(han som kom) mamma skulle skänka pengar
1. För får sin examen måste man avläga ett simprov, hon trodde om Harrys bara varit simkunnig hade han överlevt.. Detta har man dock tagit bort  nu men det var inte allt för många år sedan.

2. Man ska servera Harrys favorit desert varje dag - glass och detta gör man än idag.

3. Kommer ej ihåg helt men det hade att göra med platsen och hur byggnaden skulle se ut.
Vi såg puben Cheers, har inte sett denna tv-serie men den kanske är bra vem vet?
Boston från en skywalk.
Fenway park där Red Sox spelar
Jag på the freedomtrail
The freedom trail

Avslutar med en bild på sjön hemma i North Salem som jag tog på morgonen innan
jag åkte iväg hade gärna stnnat tills solen gått upp lite mer men hade inte tid till det..
Tror inte tåget väntat på mig direkt.60 days

publicerat: 2011-11-10 @ 13:37:02
Idag har jag bara 60 dagar kvar att mitt au pair jobb, sedan bär det av till västkusten och en maassa ställen :)

Kan nog inte riktigt förstå att jag faktiskt varit här i 10månader idag!
Men känner glad på samma gång för jag tycker det ska bli kul att komma hem igen..Ska prova att ladda upp bildern från Boston ikväll igen, det fungerade inte igår heller vet inte vad det är för fel.Xoxo
Rebecka

Nähä!

publicerat: 2011-11-09 @ 02:43:29
Satt och skulle lägga upp lite bilder från Boston men det gick sig inte alls!
Får väl vänta med det lite till då..

Annars händer det inte så mycket här, kom på att jag har exakt 3månader kvar i USA sedan måste jag ut ur landet för då går mitt visum ut.. Dessutom är det exakt 1månad kvar tills mina föräldrar kommer igen, längtar! :)

Ska sätta mig och läsa lite nu, köpte mig en bok i Boston, kan ni gissa författaren?
Japp, Danielle Steel blev det.. Är inne på min 5:e bok utav henne just nu.
Xoxo
Rebecka

Cambridge

publicerat: 2011-11-08 @ 03:30:32
Jag är hemma igen efter en härlig helg i Boston men jag får erkänna att Boston är inte min stad vet inte varför men fastnade inte bara.. Däremot fastnade jag för Cambridge och Harvardområdet, det var riktigt mysigt att gå omkring där och vädret gjorde det ännu bättre :)

Är nöjd över att jag varit där i alla fall, bilder kommer imorgon.


Xoxo
Rebecka

Tomt

publicerat: 2011-11-04 @ 01:34:12

Orkar inte skriva så mycket idag, känner inte för att skriva alls egentligen..
Är helt slut efter simningen, barnen hade inga simlektioner idag då simhallen följer skolschemat så när det är skola är det simning och idag var det ingen skola på orten där simhallen ligger så det var lek för hela slanten.


Nu ska jag sova för är som sagt helt slut och imorgon måste jag packa för åker till Boston på lördag :) Yaay!

Blev många timmar framför den öppna spisen när vi inte hade ström.
Var mysigt att sitta där och läsa så nu är jag klar med boken The help, måste låna en ny bok nu för känns tomt att inte ha något att läsa. Men blir nog ännu en Danielle Steel bok tror jag.

i'm back

publicerat: 2011-11-03 @ 12:38:17
Har inte blivit mycket skrivande nu det sista men har inte haft ström på ett par dagar men nu är allt tillbaka igen och jag är väldigt glad för detta :)

I och med att den första snön kom i lördags den 30e oktober så hade ju träden fortfarande löv kvar och detta plus närmare 10cm med tung snö gjorde att det blev för tungt så de föll som bara den, jag hörde många grenar falla när jag skulle sova.

Ioch med all snö blev halloween lite annorlunda än vad vi hade tänkt oss, vi hade ju tänkt gå till någon pub eller så men det blev inget med det. jag har i alla fall fått fira halloween och gått på trick or treat.

Skriver mer och lägger in bilder ikväll.


Xoxo
Rebecka
RSS 2.0