Sverige vs USA nr 9

publicerat: 2011-05-05 @ 03:00:48
Tuggumi


När man köper tuggumi hemma i Sverige väljer man självklart mellan olika märken, än så länge är det samma här i USA men när det kommer till utseendet på själva tuggumina och hur de är förpackade är det en del skillnader.. 

I Sverige säljs iprincip alla tuggumin i påsar, ni vet förhopningsvis vad jag syftar på. I dessa påsar finns tuggumina direkt i och det är bara att öppna påsen, sedan är det bara att börja tugga.
Här i USA har jag inte sett en enda påse för tuggumi, dem säljs istället i små pappersförpackningar och där i finns det sedan mellan 12 -15 tuggumi(beroende på märke) som är inpackade i papper..

Tycker det inte är jobbigt att behöva tabort pappert på tuggumit utan det är mer det att man hela tiden hittar en massa småpappersbitar överallt. Sedan kan man ju fråga sig hur det går ihop med vårt miljötänkade?
Dock kan man köpa "storpack" med tuggumi och då är det cirka 20st och de ligger förpackade i en liten plastburk.Hade jag inte vetat om att det var ett tuggumipacket hade jag gissat på något helt annat..När jag var liten(yngre) kommer jag ihåg att det fanns ett märke då tuggumina var utfromade på samma sätt och var inpackade var för sig i papper, det var en gul förpackning..

Postat av: S A N N A S . R U M

Sv; nej det är i Word (: Så har jag valt Notebook view (:

2011-05-05 @ 09:05:53
URL: http://sannasrum.se
Postat av: Syster Erica

Coolt, dom seer riktigt goda ut sånna som man akn blåsa jättebubblor av =), haha

2011-05-06 @ 10:16:49
Postat av: Mamma

Skulle tro att du tänker på Juice Fruit. Tror att tuggummiförpackningarna ändrades dels av miljötänk men också för att det är billigare att förpacka tuggummi lösa i en påse. Större vinst för företaget.

Men vad jag förstår återvinner ni ingenting? Har ni inga återvinningsstation vare sig för papper, plast eller plåt? Tycker annars att man hör ordet recycling så ofta. Slänger ni batteri i soporna också? Energilampor, har amerikaner hört talas om det? Kul att jämföra.

Ha det,

2011-05-06 @ 15:32:34
Postat av: Elin

Dom tuggummina finns fortfarande kvar=) Kommer ihåg att dom var såå goda=)

2011-05-10 @ 22:34:39
URL: http://m8nsson.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0