The Niagrafalls

publicerat: 2011-05-30 @ 23:55:40
I lördags klockan 5am bar det äntligen av, jag och Nadine åkte till Niagarafallen! :)

Vi tog tåget in till GC och sedan tunnelbanan till Chinatown där bussen avgick ifrån.
Vi hittade gatan där bussen skulle hämta upp oss det var också där vi skulle möta vår guied för att bli avprickade, kan väl säga att det var ett mindre kaos där.. Massa guider(alla kineser men de pratade självklart engelska) men paraplyer i olika färger och lappar om vilken buss de hade hand om och vi försökte hitta vår guied men det var inte det lättaste.. Fick hela tiden olika svar och tillsut hittade vi henne men då var det ändå fel för det var samma bussnummer men inte samma destination..

Men efter lite om och men hittade vi rätt guied och vi kom ombord på bussen :)
Tror vi båda tänkte att nu kommer allt bli bra inget mer strul men..

När vi bokade resan stod det att vi skulle stanna på ett glasmuseum och vad vi förstod det som ingick allt, vi kunde inte läsa någonstans att det inte gjorde det men cirka halvvägs in på resan säger guiden att det enda som är inkluderat är bussresan och 1natt på hotelle så totalt skulle vi vara tvugna att betala ytterligare 52dollar/person för glasmuset, båttur i Niagarafallen, film om Niagarafallen samt serviceavgifter..
Vi båda två blev förvånade och arga för vi visste inget om detta innan, så vi sa till guiden att vi bara vill betala för båtturen och serviceavgifterna, vilket hon gick med på men hon försökte övertala oss att ta det andra också men vi sa blankt nej. Kan säga att det märktes att hon inte gillade vad vi gjorde för efter det var hon inte lika trevlig mot oss... Men men!

Så när de andra gick in på glasmuset kollade vi lite i deras souvinerbutik, jag köpte ett armband som ni kan se på bilderna nedan. Sedan satt vi ute i solen och bara slappade.


Senare på kvällen(7tiden) stannde vi för att äta middag även denna gång valde vi att inte delta men vi hade våra skäl för det såg inte för trevligt ut och de hade mest kinamat och vi lånade deras toalett och fy fasen va snuskig den var, så efter det besöket var vi inte sugna på att äta där.. Vi hade med oss lite mat som vi åt isätllet.
 
Sedan när vi tog utanför restaurangen och väntade på de andra var dte endel fiskmåsar som flög runt och jag tänkte "bara dem inte skiter på oss" och 5min senare kännde jag något i mitt hår och det var ingen regndroppe..
Nästan skrek till Nadine o frågade vad jag hade i mitt hår och fick ett gapskratt till svar så visste direkt vad det var, vi båda föll nästan till marken av skratt och jag fick några servetter av henne för att tabort det :)
Kan säga att vi skrattade mycket tack var det den kvällen :) Även Nadine sa att hon tänkt tanken att de kanske kommer skita på oss.. haha


Efter middagen och fågelskiten var det bara cirka 30 min kvar tills vi äntligen var framme och shit vadfint det var och så fräckt att ha sett! :) Så vi såg det amerikanska fallet i kvällsljus och sedan åkte vi till hotellet och jag fick ta min efterlängtade dusch.

Vi kom  inte i säng förens närmare midnatt men vi sov riktigt gott men klockan 6 på söndagen ringde klockan och det var dags att gå upp igen.. När vi kommit fram till Niagarafallen igen gick vi runt och tittade lite, tog massa kort och sedan åkte vi båtturen - Maid of the mist, det var riktigt fräckt så nu har jag både sett och fått vatten på mig från det amerikanska och kanadensiska fallet men såg inte så mycket utav det kanadensika men ändå...Armbandet jag köpte, är mer glittrigt men tog det med min Ipod..Såg denna och skylten som är under i affären vi kollade i.. :)


Efter cirka 10timmar i en buss plus att man fått fågelskit i huvudet var man inte allt för fräsch när vi kom fram


Kanada!Såhär glad var jag över att snart få Niagarafllen i dagsljus.. haha

Såå fint!

Fallet från the Maid of the mist
Det kanadensiska falletIntill det amerikanska fallet


Rainbow bridgeKan säga som så att Niagarafallen i sig är otroligt vackra och rekommenderar ni som kan att åka dit men bussbolaget vi hade var inte det bästa och rekommenderar dem verkligen inte!

Tick tack...

publicerat: 2011-05-30 @ 14:45:54

Home sweet home

publicerat: 2011-05-30 @ 05:29:12
Äntligen är jag hemma igen!
Tycker verkligen det är olrigt att resa men älskar ändå känslan när man kommer hem.. :)

Har haft en mycket rolig helg med Nadine men på samma gång har det var en lång helg, så skriver mer om helgen och ni kommer få bilder imorgon.

Nu ska jag sova


Sweet dreams

Starbucks

publicerat: 2011-05-27 @ 13:19:21

Åkte till starbucks igår med Nadine, Freya och Loreto, var riktigt roligt :)
Pratade om både det ena och det andra och vi bestämmde att vi snart ska åka in till City och ha en liten picknick i Central park eller något liknande, så vi har beställt bra väder för det nästkommande helgerna...


Är så glad att det är fredag idag för det innebär att det är lördag imorgon och då åker vi till Niagarafallen! :)
Längtar mycket!
Har inte packat ännu men gör det ikväll behöver ju inte ha med mig så mycket då vi bara är borta en natt men få bara se till att inte glömma kameran eller laddaren till den..


Xoxo
Rebecka

Result

publicerat: 2011-05-25 @ 23:48:21
Idag var Nadine och hämtade sakerna som vi målade förra helgen, de blev riktigt fina :)

Här kommer resultatet


Slat- och pepparkar :)

Expressomuggen jag målade har likadana färger som den förra men den förra har svart text, men självklart var den svarta fären slut så tog vit istället. Så tillsammans bildar de båda texterna Mmm Så Gott
"Mmm..." är på en utav muggarna och "Så gott" är på den andra


Nu ska jag åka och köpa lite solotion..

Parkhäng

publicerat: 2011-05-25 @ 23:22:34
Idag var det stårlande sol och sjukt varmt, så skönt! :)
En utav tjejerna hade en playdate i parken och kan säga att nästan halva hennes klass var där, riktigt roligt för de alla leker så bra ihop..

I och med att de lekte och hade kul och vädret var fint så hade vi riktigt parkhäng idag och var totalt där i 3,5timmar..

Hoppas verkligen att vädret fortsätter vara såhär bra för på måndag öppnar poolklubben :)Såhär varmt var det när vi åkte hem från parken men får väl tilläga att var mitt i solen men ändå..
Kanske inte så konstigt att jag fick lite fär idag :)

Måndag igen..

publicerat: 2011-05-24 @ 02:01:44

Så var det måndag igen, känns som det var ju nyss måndag.. Veckorna går så otroligt fort, inte för att jag klagar tycker verkligen om det men kommer ihåg när jag var yngre och "alla" äldre sa att tiden går så fort hela tiden och jag höll verkligen inte med. Nu förstår jag verkligen vad de menade, tiden bara springer iväg..

Jag hoppas verkligen att denna veckan går fort för till helgen ska jag och Nadine till Niagarafallen :)
Känns både roligt och spännande! Der kommer bli min första lillsemester här i USA, men absolut inte det sista.

För övrigt så har vi planerat att gå på bio i veckan vi kommer att se den nya Pirtates of the Caribbean 4 med Johnny Deep, han gör sig så bra i de filmerna eller rättare sagt det här han som ör hela filmerna. Ska också åka och hämta upp mina saker som vi målade förra helgen, ska bli kul att se hur dem blev :)
Annars händer det inte så mycket här.. Kanske ska boka tid för en ansiktbehandling, behöver verkligen det men måste kolla med mitt schema först så får se.


Sweet Dreams

Xoxo
Rebecka

Old Salem farm

publicerat: 2011-05-23 @ 01:02:03

Idag gick jag och Nadine över till hästgården som ligger cirka 3minuter ifrån hennes hus.
Farmen vi gick till heter Old Salem farm och är den största i North Salem vad jag vet och de har många hästtävlingar med många duktiga ryttare, många från det amerikanska landslaget är där och tävlar, vi kollade på en utav deras tväligar idag.

En utav ryttarna som red där idag är dotter till Michael Bloomberg, mayor i new York City, tyvärr märkte vi detta lite sent.. För vi passerade alla ryttare och hästar för att komma till arenan, så hade vi vetat det innan hade vi kunnat fråga om autograf men men..


Var riktigt roligt att se en hästtväling igen var ett par års sedan jag gjorde det nu.

Här kommer några av de bilder jag tog idag


VinnarenBara en liten del utav gårdenPå banan nedanför den som är närmast hölls tvälingen
Nu ska jag bara slappa resten av kvällen..


Xoxo
Rebecka

The boat cruise

publicerat: 2011-05-22 @ 16:52:16

Hade verkligen en toppenkväll igår var riktigt roligt! :)

Var ledig hela dagen men gjorde ändå inget utan slappade mig iprincip igenom den. Vid 3tiden hämtade Nadine upp mig och vi åkte direkt in till NYC med tåget och redan på tåget började vi dricka lite från våra vattenflaskor som dock innehöll något helt annat än vatten haha :)

Väl inne i NYC gick vi till donken för vi båda kännde att vi behövde äta lite innan för ingen av oss hade ätit sedan lucnhtid.. Vi tog med vår mat från donken och gick till Bryant park och satte oss där, efter vår lilla matpaus gick vi ner till pier 83 där båten avggick ifrån.


Chicken nuggets, glass och "vatten" :)

 


Jag o Nadine i Bryant park


Hade en riktigt rolig kväll igår och new York skyline är något speciellt! :)

Utbrott

publicerat: 2011-05-22 @ 15:13:28
Gick precis in på Aftonbladets hemsida och fick en liten chock, vullkanutbrott igen!
Än så länge är inte Sveriges flygtrafik drabbad och hoppas verkligen att den inte blir det heller..

Sist gång Islands vulkander fick för sig att få ett utbrott var det också 1månad kvar till jag skulle resa och den gången gick det bra så får hoppas det även denna gången :)

Brown bag

publicerat: 2011-05-21 @ 01:27:07
Var bara tvungen att ta ett litet kort på den fina lilla bruna påsen som jag fick min flaska i från the liqour store.
Precis som i alla amerikanska filmer är det en brun påse så ingen kan se vad som finns där i och självklart INGA bärhantag! Ok, flaskan är inte stor och är ändå lätt att bära men trots detta blir det väldigt klumpigt när man får det i en påse som denna och man vill ju gärna inte tappa den...


30 days

publicerat: 2011-05-20 @ 23:39:08


Idag är jag glad för nu är det bara 30dagar kvar till min familj kommer men kommer nog känna mig lite extra glad imorgon för då är det mindre än 30dagar kvar.. :)

Vodka men ingen medicin

publicerat: 2011-05-19 @ 23:40:30
Gick riktigt bra hos doktorn idag, behövde inte betala en enda penny! :)
Dock sa han att det inte är halsfluss, ingen infektion eller något sådant.. han sa att det kan vara allergi eller något virus men att det troligtvis kommer gå över inom ett par dagar.

Så han gav mig några namn på receptfria mediciner som jag kan köpa, så åkte iväg till CVS och plockade på mig två mediciner och skulle betala. Allt gick bra tills att kasörskan frågade efter mitt körkort, jag visade henne mitt svenska körkort plus mitt internationella. Då sa hon att de gäller inte för det står ingen stans var mitt födelsedatum är..!

Blev redan där arg för jag förklarade för henne att vi skriver år,månad, dag och inte månad,dag,år som de gör här så visade henne var mitt födelsedatum står. Men icke! Hon sa att jag måste ha amerikanskt körkort eller pass för att kunna få köpa. Jag ville ju bara få köpa lite hostmedicin! Det värsta var att hon var så jävla spydig och otrevlig!

Arg och irreiterad gick jag vidare till en spritbutik, här i USA kan man köpa lite öl och så i vanliga mattaffärer men annars få man gå till Wine & liqour stores.
Fick jättebra hjälp utav killen för de hade inte det jag skulle ha.. Sedan när jag skulle betala frågade han efter mitt leg och här var det inga problem, han behövde inte ens se på mitt internationella körkort :) kan säga att jag var mycket gladare när jag gick ut emot vad jag var när jag gick in.. Så nu sitter jag här med en vodkaflaska men ingen hostmedicin haha :)

Nä men vodkan är för på lördag då vi ska på båtturen, ska såå kul! :)Xoxo
Rebecka

Doctor

publicerat: 2011-05-18 @ 23:42:24
Japp imorgon ska jag till doktorn.


Har hosta och är allmänt trött och min hals känns sårig och rösten är inte som den brukar..
Känner mig inte jättepeppad för att åka till doktorn men en av mina värdföräldrar har samma sak men mycket värre så kanske lika bra att kolla upp det inte blir värre för mig också. Sov ju inte så jättebra natten till idag bara det gör att man blir tröttare.
Fick hjälp utav min värdmamma att boka en tid, hon är alltid så hjälpsam! :)

Hoppas verkligen att allt går på försäkringen som jag har :)


Nu ska jag bädda ner mig i sängen o sappa runt mellan tv:e kanalerna lite


Xoxo
Rebecka

Min dag

publicerat: 2011-05-18 @ 02:39:17
Japp idag är det min och ingen annans dag! Eller jo får väl erkänna att jag faktiskt delar den med två, Norge och Ruben.

Som ni kanske förstår är det min namnsdag idag :)
Inte för att detta har gjort min dag särskilt annorlunda, har jobbat hela dagen sedan åkte jag till gymmet men körde bara cardio..

Men i förra veckan fick jag ett litet namnsdagspaket från mamma o pappa men öppnade det redan i helgen hihi :) Kunde inte hålla mig längre. Fick en bok, kakaor(som redan försvunnit..) och en söt nyckelring. Igår fick jag ett kort från Erica dock var det inget namnsdagskort vad jag förstod det som men det var väldigt fint och var många fina ord innuti, blev riktigt rörd utav det!


Xoxo
Rebecka


Pottery shop

publicerat: 2011-05-16 @ 00:33:04

Blev ännu ett besök i Ridgefield och the pottery shop för mig och Nadine idag :)

Jag målde ännu en expressomugg, den blev likadan men ändå inte.. Ni får se om cirka 10 dagar.
Målade också en sak till mig själv, nämligen ett salt - och pepparkar :)


Har varit riktigt trött och seg hela dagen så passade bra med lite lugnt målande, samtidigt som vi kunde prata om både det ena och det andra haha :)

Nu hade jag tänkt att se på lite tv eller någon film men har ett problem, kan inte hitta min fjärrkontroll! Till saken hör också att det är städat och fint på mitt rum så kan inte bero på det men men.. Den kommer väl fram förr eller senare.


Xoxo
Rebecka

Water for Elephants

publicerat: 2011-05-15 @ 18:01:05
Efter kalaset igår åkte jag och Nadine och såg Water for Elephants.

Jag spara alla mina biobiljetter och såg att det var den 8:e gången som jag gick på bio igår, tycker det är relativt bra jobbat att gå på 8 bio förestöllningar under 4månader.. Kan ju säga att fler kommer det att bli för det i juni och juli kommer det komma ut så mångabra filmer som bara måste ses! Såg ex. reklam för en kommade film med både Julia Roberts och Tom Hanks, den verkar toppen :)

Nu till filmen vi såg igår. Visste inte vad jag skulle förvänta mig, vilket kanske var bra för jag blev positivt överaskad :) Den var så bra, bra filmad, bra skådespeleri och man fick riktigt medlidande både för djuren och människorna. Se den!

Nu ska jag ta en dusch sedan får jag se vad som händer här idag..


Xoxo
Rebecka

Peace and communion

publicerat: 2011-05-15 @ 05:41:04

Sitter i min säng nu och kommer somna direkt jag lägger huvudet på kudden så trött är jag just nu!
Är totalt slut!

Igår hade vi barnkalas för ett utav mina värdbarn, var i badhuset där de sina simlektioner så jag var med de yngsta i vattnet och höll koll på dem, men jag var inte den enda vuxna som badade utan det var två till plus vakterna.. Kalaset började med att vi badade i cirka 40min sedan var det en snabb dusch som gällde sedan var det pizza, lite hopp o studs i ett luftslott och sist men inte minst tårta :)

Hela kalaset hade ett peace som tema :)


Goddiebags :)Trots att vi kom i sän lite sent igår var det upp tidigt idag för idag var det en viktig dag för ett utav mina värdbarn, detta för att det var hennes första comunion. The first holy communion är något som är väldigt viktigt och stort inom den katoliska tron, vad det i korta drag innebär är att de för första gången får ta emot kristi kropp och blod(nattvard) och de(barnen) har för att få ta sin första communion gått i troskola i två år á 1gång i veckan. Detta kommer de att forsätta med tills dem är runt 13-14år då de blir konfirmerade.

Det var riktigt roligt att få vara med om detta då var helt nytt för mig. Alla barnen var så söta och fina, alla tjejer hade vita kläningar, uppsatt hår med fina tiaror i och som pricken över i:et hade dem äevn en liten slöja. Alla killar hade självklart kostym på sig.

Som ni kanske vet kommer jag inte att lägga ut bilder på hur barnen såg ut men bjuder på två bilder..
 


Såpbubblor.. :)

Homework

publicerat: 2011-05-14 @ 07:46:00
Idag fick jag alla papper inför de kurser som jag ska läsa på Long Island University i sommar, känns bara att jag fått dem nu så jag vet att allt är klart.

Fick även med en hemuppgift som ska vara klar innan kursen, var ingen överdriver så utan jag ska intervjuva en någon i min värdfamilj och fråga vad det tycker om två olika högtider och hur de firar dem osv..


Xoo
Rebecka

Birthdayparty

publicerat: 2011-05-13 @ 21:43:22

Sitter och tar igen mig lite, ska snart iväg med familjen till badhuset där vi ska har barnkalas för en utav tjejerna :)

Så när jag slutade klcokan 1 fick jag direkt åka till mallet för att hitta en baddräkt, så att jag kan vara med och bada med barnen, var inte det lättaste att hitta en neutral och "vanlig" baddräkt! Om det inte kedjor på dem så var det hål lite över allt... Men tillslut hittade jag en bra och rea var det dessutom, kunde ju inte bli bättre.


Xoxo
Rebecka

Nine west

publicerat: 2011-05-12 @ 00:08:13
Idag när min värdmamma kom hem från jobbet hade hon med sig en liten present till mig :)
Så snällt utav henne!

Fick en liten väska från Nine West, den kan användas både som väska och som plånbok, perfekt inför båtcruisen som jag ska på.

Vad tycks?
Jag tycker den är urläcker!
40 dagar

publicerat: 2011-05-11 @ 00:42:51


1månad och tio dagar kvar nu.. :)
Har mycket planerat innan så tror att tiden kommer att gå fort!

Sverige vs USA nr 10

publicerat: 2011-05-10 @ 13:50:20
Allemansrätt?

Det är först när man kommer till ett annat land som man verkligen märker vad för skillnader det finns och att man ibaland kanske skulle uppskatta det man har där hemma lite mer, för ofta tar man no vissa saker lite väl förgiviet.

Hemma i Sverige är det ju till exempel inga problem att traska ut i skogarna och plcoka lite svamp eller vad man nu vill göra, rasta sin hund kanske.. Här i USA är detta väldigt svårt att göra detta för att de inte har någoon allemansrätt så som vi i Sverige har, här är allt privat ägt och detta innebär då att du inte får lova att berätra den marken.

Skyltar som dessa sitter upphängda lite över allt och om man går ut med en väg kan de sitta uppsatta en på varje träda och träden står med cirka 5meters mellanrum

En sak kvar bara...

publicerat: 2011-05-09 @ 13:11:55

Japp nu är allt klart inför Miami! :) Hotellet är bokat liksom flygbiljetterna, allt är betalt och klart och det återstår bara en sak nämligen att vänta o vänta men bara i 115 dagar....

En liten fråga, är det värt 200dollar för att få simma med delfiner i cirka 30minuter?
Detta går nämligen att göra i just Miami..Xoxo
Rebecka

Something borrowed

publicerat: 2011-05-09 @ 01:26:04

Gårdagen var riktigt bra, började med att skypa med mamma och pappa.
Efter det slappade jag lite och sedan begav jag mig till gymmet(hostan hade försvunnit mamma) var ju tvungen att inviga mina nya skor och oj vad jag älskar dem!

De nya skorna är något lättare än de gamla och helt klart bättre dock är de andra inte dåliga men i jämförelse med dessa så ja.

När gympasset var över åkte jag till A&P och shoppade loss lite bland alla grönsaker haha :)
Hittade dock en sak som jag inte var beredd på, Annas pepparkakor! Svenska pepparkakor!
Nog för att de har Wasa knäckebröd men trodde inte att de skulle ha pepparkakor och dessutom mitt på våren hmm.. Blev ju så klart tvungen att köpa ett paket men har inte öppnat det ännu, visade det för min värdmamma och sa att de och barnen gärna får lov att smaka. Förklarade också att vi mest äter dem vi jul så var lite roligt att jag hittade dem just nu.

När jag shoppat klart hämtade jag upp Nadine så åkte vi till Danbury och såg på bio, filmen Something borrowed med bland annat Kate Hudson och Colin Egglesfield i huvudrollerna. Den var riktigt bra men det är en romantisk film, men en sak är klart att den var bra och att den är helt klart värd att se bara för Colin, såå snygg!


The swedish ginger thins

 Xoxo
Rebecka

Woodbury Commoun outlet

publicerat: 2011-05-08 @ 01:13:37

Kan direkt säga att om man är glad i kläder och gärna vill ha lite märkeskläder men till ett billigare pris och är i New York, Måste man åka till Woobury!

Det var verkligen jättebra, synd bara att jag inet kunde köpa mer än vad jag gjorde..

Det är som en liten stad och man går hela tiden utomhus, så gäller att ha vädret på sin sida, man skulle kunna jämföra det med outletet i Barkaby men mycket större. Det är lätt att hitta där men man ska nog planera dagen bättre än vad jag gjorde men det är inte så svårt då jag inte hade planerat något alls.. haha Det jag syftar på är vilka butiker man vill besöka och vilka man prioriterar mest. Ex så var det ca 10min kö utanför affären Coach(lyxmärke, säljer handväskor), jag har ingen aning om det var något speciellt erbjudande eller varför folk köade så länge för att gå in där.

I och med att det är ett outlet så är det vad klart billigare än orinalpriserna men hur mycket billigare det är varierar mellan butikerna, men det ska vara 25% billigare eller mer.
Var inne i Burberrys affär och såg en jacka där som kostade 319dollar och vet att den i vanliga fall kostar 450-500dollar. Tror det är viktigt att veta vad man är ute efter och vad kläderna brukar kosta så att man kan jämföra, så att man vet hur pass mycket billigare det egentligen är.

Butiken jag blev mest besviken på var UGG Australia, detta för att det hade jättemycket olika varianter skor, tofflor och uggs från deras sortiment men Inte ett enda par utav de vanligaste UGG:sen, kanske var en slump eller vet dem att de säljer så bra ändå.


Hittade bara en utav de tre saker som jag var på jakt efter idag och det var nämligenMen sedan hitta jag också detta..


tröjan och t-shitren kommer från Ralph Lauren och linnena kommer från American Eagel

 

 

 
Vet inte varför det är byggt som ett kyrktorn eller något liknande..

En butik bara för dig Johanna! :)

Träning vecka 1

publicerat: 2011-05-07 @ 02:04:23
Har nästan följt den planering som jag gjorde förra veckan angående min träning, bytte lite på dagarna och det var inte alltid som morgonpromenaderna blev så långa som det var tänkt men jag tog mig upp halv 6 på morgonen hela 4 gånger, är ganska nöjd ändå :)


Nedan ser ni planeringen som jag gjorde och har skrivit med fetstil det som genomfördes.
Vet att söndag inte varit ännu men vågar mig på att skriva ut min träning ändå för känner mig redan peppad och längtar tills jag får åka till gymmet igen :)

Måndag
Morgonpromenad 6km
Styrka

Morgonpromenad 4km
Styrka - Rygg o mage

Tisdag
Morgonpromenad 6km
Styrka
Joggning 3km

Morgonpromenad 6km
Sprang 2km, försökte göra det på under 10 min men misslyckades med 4meter!

Onsdag
Aktiv vila = Morgonpromenad 6km

Vilade, helt och hållet

Torsdag
Styrka

Morgonpromenad 5km
Styrka - biceps och mage
Sprang 1,6km

Fredag
Morgonpromenad 6km
Styrka

Styrka - triceps och axlar


Lördag
Vila

Vilade

Söndag
Morgonpromenad 4km
Styrka

Morgonpromenad 4km
Styrka - bröst och ben


Maten har gått ganska bra denna veckan måste göra mer matlador inför nästa vecka och verkligen äta när jag ska och så mycket som jag ska. Något som dock gått väldigt bra är det där med sötsaker, har inte ätit en enda smula utav vare sig godis eller kakor! Och nej jag saknar det inet alls.

Så förutom maten måste jag bli bättre på att köra mer riktiga konditionspass, styrkan har gått förvånansvärt bra och jag har pressat mig till att prova tyngre vikter i nästan alla övningar. Nog för att jag gått moronpromenader men måste komma igång och verkligen konditionsträna så vi verkligen får fart på förbränningen..


Xoxo
Rebecka

Planerad shopping

publicerat: 2011-05-07 @ 01:50:18
Ska ju som sagt till Woodbury imorgon, ska blir riktigt roligt :)

Det är inte tänkt att jag ska spendera allt för mycket pengar utan mest kolla in läget och se hur mycket billigare allt är, men det är lite som jag ska leta efter..

Nya träningsskor, de jag har är bra men tror jag behöver ett par som är bättre dämpade för jag för väldigt lätt ont i mina behinner nu och jag har inte ens joggat mycket denna veckan..

Blus, vill hitta en snygg blus som jag kan ha på mig när jag, Nadine och ca 200 andra au pairar ska på båt cruisen.. 

Handväska, vill ha en som jag kan ha både snett över kroppen(vad det nu heter) samt på axeln men när det kommer till handväskor är jag väldigt kräsen så får se hur det går..   Xoxo
Rebecka

Biceps o mage

publicerat: 2011-05-06 @ 02:53:30
Jisses!
Har nog aldrig varit såhär trött efter ett träningspass som jag är nu. Men var ett riktigt bra pass, pressade på bra speciellt biceps, men magen fick sig allt ett bra pass den också.. 

Nu ska jag lägga mig i sängen o sappa mellan tv-kanalerna lite, om jag orkar lyfta fjärrkontrollen vill säga haha..Xoxo
Rebecka
 

Sverige vs USA nr 9

publicerat: 2011-05-05 @ 03:00:48
Tuggumi


När man köper tuggumi hemma i Sverige väljer man självklart mellan olika märken, än så länge är det samma här i USA men när det kommer till utseendet på själva tuggumina och hur de är förpackade är det en del skillnader.. 

I Sverige säljs iprincip alla tuggumin i påsar, ni vet förhopningsvis vad jag syftar på. I dessa påsar finns tuggumina direkt i och det är bara att öppna påsen, sedan är det bara att börja tugga.
Här i USA har jag inte sett en enda påse för tuggumi, dem säljs istället i små pappersförpackningar och där i finns det sedan mellan 12 -15 tuggumi(beroende på märke) som är inpackade i papper..

Tycker det inte är jobbigt att behöva tabort pappert på tuggumit utan det är mer det att man hela tiden hittar en massa småpappersbitar överallt. Sedan kan man ju fråga sig hur det går ihop med vårt miljötänkade?
Dock kan man köpa "storpack" med tuggumi och då är det cirka 20st och de ligger förpackade i en liten plastburk.Hade jag inte vetat om att det var ett tuggumipacket hade jag gissat på något helt annat..När jag var liten(yngre) kommer jag ihåg att det fanns ett märke då tuggumina var utfromade på samma sätt och var inpackade var för sig i papper, det var en gul förpackning..

Sverige vs USA nr 10

publicerat: 2011-05-05 @ 02:16:24
Allemansrätt?

Det är först när man kommer till ett annat land som man verkligen märker vad för skillnader det finns och att man ibaland kanske skulle uppskatta det man har där hemma lite mer, för ofta tar man no vissa saker lite väl förgiviet.

Hemma i Sverige är det ju till exempel inga problem att traska ut i skogarna och plcoka lite svamp eller vad man nu vill göra, rasta sin hund kanske.. Här i USA är detta väldigt svårt att göra detta för att de inte har någoon allemansrätt så som vi i Sverige har, här är allt privat ägt och detta innebär då att du inte får lova att berätra den marken.

Skyltar som dessa sitter upphängda lite över allt och om man går ut med en väg kan de sitta uppsatta en på varje träda och träden står med cirka 5meters mellanrumMyror

publicerat: 2011-05-05 @ 02:04:21

...i brallan! Ja, det känns lite så just nu.

Har haft en riktig vilodag idag och nog för att det är skönr men känner bara att jag vill öra något, ta en promenad, åka till gymmet, behöver ju inte göra ett dunderpass.. Men icke! Ska det vara en vilodag så ska det, det är ju bra också men känns konstigt men skönt på samma gång att verkligen ha viljan till att träna.


Xoxo
Rebecka

Sisters

publicerat: 2011-05-04 @ 13:41:43
Jag har lyckan att ha två underbara systrar, en älder och en yngre.
Vi har alltid haft bra kontakt med varandra och har många fina och roliga minnen tillsammans :)

Att ha en syster behöver inte betyda att man kan berätta allt för dem, fråga om råd när man behöver det eller bara gå på en fest tillsammans eller i allmänhet umgås men det har vi tre alltid kunnat göra, vilket jag uppskattar så otroligt mycket, för mig är mina systrar mer än bara systrar det är mina bästa vänner och som alltid kommer att finnas där då de är mina systrar! 

För att visa min uppskattning och att jag tycker om dem samt saknar dem nu när jag är här i USA köpte jag en liten ram och triaxde ihop 3kort så det blev ett, dessa skickade jag sedan till mina systar. 

Här har ni resultatet på den ena ramen, det är min äldre syster :)
 Här är kortet jag gjorde till min yngre syster men utan ramen men det är exakt likadan som ovan.

Erica och Johanna, I Love you and miss you!

Powerwalk

publicerat: 2011-05-03 @ 12:37:18
Även idag kom jag iväg på min morgonpromenad som planerat men idag blev det också lika långt som planerat vilket det inte blev igår då jag snoozade lite för länge.. Men idag ringde klockan en kvart tidigare(05:15) så att jag skulle ha tid med att snooza lite, allt handlar om planering haha.  Vore ju fel och säga att jag studsar upp ur sängen när klockan ringer men det går i alla fall något lättare även om jag ligger och drar mig i cirka fem minuter.Svettig men glad, nu blir det frukost och sedan en efterlängtad dusch!

Woodbury Outlet

publicerat: 2011-05-02 @ 14:11:47
Wiie! :)
På lördag åker jag till Woodbury outlet, har precis bokat min biljett så åker buss från NYC dit, bussen tar cirka 1timme..

Än så länge är det bara jag som åker men tror och hoppas på att jag får mi med någon mer.
Men hur det än blir med det så känns det riktigt skönt att ha planerat något inför nästa helg, ser riktigt fram emot det även om jag inte kommer att handla något utan mer kolla in läget för att sedan åka ditt när min familj kommer och då shoppa loss! :)


Xoxo
Rebecka

Danbury Fair Mall

publicerat: 2011-05-02 @ 13:04:22
Förutom att köpa present till ett av mina värdbarn igår blev det också lite shopping till mig själv..

Det blev två koftor på H&M
Den högra är mörkblå men det ser mer ut som svart på kortet tycker jag.

Bara att vänta

publicerat: 2011-05-02 @ 01:30:38
Blev en härlig dag idag ändå, fixade det som skulle fixas på mallet sedan låg jag ute och solade i cirka 2timmar, riktigt härligt!

Nu blir det lite film, The Switch efter den blir det inget annat än att sova klockan kommer ringa halv 6 imorgon och då är det bara att se pigg o glad ut haha :)


Kläderna liksom skorna ligger framme, Ipoden är laddad lik så även shakern(med protein) nu är det bara att vänta tills alarmet ringer

Morning folks

publicerat: 2011-05-01 @ 12:54:11

Var inte överdrivet pigg när klockan ringde kvart i 6 imorse, låg kvar i sängen och drog mig i cirka 10min sedan var det bara att palla sig upp men efter en proteindrink var jag något piggare.

När jag först kom ut tänkte jag "Nää jag går tillbaka in o lägger mig igen" men efter cirka 5min vände det totalt!
Var riktigt skönt att gå en promenad så tidigt, var bara jag alla fåglar som sjöng och en massa rådjur och ekkorrar och självklart musiken från min ipod.

Totalt blev det en runda på ca 5km, glömde starta igång Nike+ men säkert att det blev minst 4km men troligtvis 5km.


Klarblå himmel och en soluppgång

Hoppas det blir varmt idag för då ska jag sitta ute och jobba lite på brännan!

Vredens tid

publicerat: 2011-05-01 @ 00:00:17
Har jobbat lite idag men under tiden jag varit ledig har jag försökt att tillbringa den ute i solen med boken Vredens tid. Kan verklien rekommendera den till er som inte läst den, kan inte släppa mig ifrån den och tänker hela tiden på hur det ska gå och vem/vad som liger bakom allt. Detta har inte hänt innan, mamma du valde en riktig 10 poängare.

Känns skönt att tillbringa lite tid i solen för jag känner mi lite nere nu.
Vet inte om det är någon form av hemlängtan eller vad det är.. Men tror det kan vara för jag hade ont i haslen ett par dagar och nu hostar jag lite och min näsa är tät, så är nog inte bara pollenallergin som startat. Eller så är det för att det händer så mycket hemma nu, inget spciellt egentlien men bara att det är valborg, våren har kommit alla vänner börjar ta fram grillarna, man fikar på uteserveringar..

Men imorgon ska jag till mallet för att kolla på en födelsedagspresent till älsta tjejen, så kanske bli lite tröstshopping för mig men hoppas det går över!
Men är ju bättre att jag köper en tröja istället för godis men helt ska jag ju inte köpa något alls!

RSS 2.0