C.W. Post

publicerat: 2011-07-29 @ 04:32:42
Idag åker jag till NYC och Long Island för att ta 3 utav mina 6 credits som jag måste ta under året som jag är i USA.


Kommer bli riktigt roligt :)
Kursen jag kommer läsa heter American Indians cultures and their impact on American soceity, låter intressant.

Har bestämmt träff med en svensk tjej från Connecticut så vi ska mötas på Grand Central och ta tåget till skolan tillsammans, dock kommer vi inte läsa samma kurs på skolan, men kommer ju träffa massa andra där ändå..Xoxo
Rebecka

Slappis

publicerat: 2011-07-28 @ 01:39:26
Känns ganska skötn att inte ha något planerat ikväll utan bara sitta här i mina mjukisbyxor och att inte göra något alls!

Kommer bli en slapp kväll för mig ikväll, kommer nog spendera den tillsammans med det senaste nummret utav Fitness magazin, mamma fick den i måndags har bara glömt bort att säga det, sorry!

Förutom att slappa järnet kommer jag nog också att packa lite för på fredag åker jag till Long Island för att ta en weekendkurs på universitetet där :)


Nu ska jag fortsätta med att slappa så hoppas erkväll var lika slapp o bra som min kommer bli


Xoxo
Rebecka

A sign!

publicerat: 2011-07-26 @ 01:46:15
Idag fick ett så tydligt teckn så det inte var klokt!

Bestämmde med Steffi att vi skulle till gymmet och hon skulle hämta upp mig cirka 10min efter att vi avslutat vårt samtal. Tog fram min sportbh och topp men kunde inte hitta mina träningsbyxor och kunde verkligen inte alls komma på vart jag lagt dem..

Kännde att detta var tecken nog på att jag måste besöka gymmet oftare, helt klart!

Väl framme på gymmet gick det bra men tog det lugnt och gjorde bara övningar för ryggen men trots att jag inte varit där på nästan 2 - 3 månader orkade jag iprincip lika mycket som innan.

Nu ska jag vila lite så jag orkar med morgon dagen, då blir det NYC med familjen och lite släktingar som är här på besök. Vi ska till Central park och deras Zoo :)Xoxo
Rebecka

Yale University

publicerat: 2011-07-25 @ 04:15:45
Japp idag blev det ju en liten roadtrip till New have, CT och Yale university. Vi var totalt sju au pairer som åkte iväg vid 10tiden, och cirka 1,5 timme senare var vi framme.

Vi gick iprincip direkt till universitetets visitors center när vår guidade tur började.
Turen varade i ungefär 1h 20min totalt. Efter turen blev det lite mat och sedan lite shopping eller ja för de andra jag kolla de bara på.. Fast ja, lite shopping blev det allt för mig också vad ser ni längre ner på bilderna.

Efter att vi ätit o shoppat gick vi igenom campuset ännu en gång och tog lite fler bilder för att sedan åka hem till North Salem igen.

Hade en rolig dag men är verkligen trött nu men kanske var för att jag vaknade klockan 8 imorse och fick då veta att det var kl. 10 som vi skulle mötas så försökte hinna så mycket som möjligt på de timmarna.Yale university
George W. bush, Goeroge H. W. Bush och Bill Clinton är några utav de presidenter som gått på Yale 
Baseball med Geroge W. Bush autograf på
Jaa, why not?!
Jag på campusetBlev en temugg till mig själv idag och så även en...
..t-shirt från Yale


Får bli en från Harvard när jag åker till Boston vilket jag planerat att göra i höst någon gång :)
Nu planerar jag däremot att sova!

Roadtrip

publicerat: 2011-07-24 @ 14:19:36
Nu ska jag snart iväg på en roadtrip :)

Jag och ett par andra tjejer ska åka iväg och besöka Yale university!


Så skriver mer senare måste byta och och se till att kameran är laddad..Xoxo
Rebecka

Redo

publicerat: 2011-07-23 @ 01:26:32Tror att jag är helt redo inför den 25 september..
Biljetterna är köpta likaså en keps och t-shirt, kommer förhoppningsvis se ut som ett riktigt Yankees fan :)

Horrible bosses

publicerat: 2011-07-22 @ 13:38:50
Gårdagen var erkligen helt underbar! :)
Det blev en perfekt avslutning för Nadine.

Jag hämtade upp henne och Stefii sedan åkte vi till Marshalls Nadine ville köra en sista shoppingtur och hon behövde köpa en ny och större väska så hon kunde få plats med allt som ska med hem till Tyskland. Tyvärr hittade hon ingen vsäka men väl lite kläder, jag hittade två saker visar det i em när jag slutat så ni får hålla er lite till..

Efter Marshalls åkte vi vidare till Walmart för att se om de kunde ha en väksa men icke, så vi gick 10m till en annan Marshalls :) Där hittade hon en men inte direkt en sådan som hon tänkt men men.. Efter att hon fått köpt sin väska gick vi tillbaka in till Walmart igen, men denna gången för att köpa lite godis, den stora planen var ju att gå på bio.

När vi hade vårt godis o vår dricka åkte vi till AMC Theathre, självklart var det Nadine som fick välja film. Hon valde horibble bosse och shit vilken film! var lite skeptiska först för de frågade oss i kassan hur gamla vi var, ok tänkte att det kanske är 18års gräns eller så, sedan när vi kom fram till personen som skulle kolla våra biljetter ville han se våra id-kort... Frågade Nadine vad för film hon valt egentligen haha!

Men efter nästan bara 2min in i filmen förstod vi alla varför de ville se leg och allt, språket i filmen ja, inte det bästa om man skulle räknat alla svordommar hade man haft att göra men oj vilken rolig film! Var den bästa på länge, har nog inte skrattat så mycket på jag vet inte när :) Den var helt underbar!
Så en bättre avslutning kunde det helt enkelt inte bli.

Efter bio körde jag hem Steffi o Nadine och det blev kramar och ett sist hejdå.

var första gången jag verkligen sa hejdå till någon som åkte hem från USA, känndes ju extra ledsamt eftersom jag o Nadine varit med varandra så mycket.. men vet att vi kommer hålla kontakte och tror/hoppas att vi kommer ses längre fram :)


Xoxo
Rebecka

D&G

publicerat: 2011-07-21 @ 01:31:21
Om cirka två veckor är det min födelsedag och självklart kommer den att firas här i USA, håller redan på och kollar på hur vi ska kunna fira den. Kommer trligtvis bli lite party i city men måste ju ta oss dit och vill åka med stil om man säger så.. Men vi får se!

Har funderat på att ge mig själv en lite present

Har spanat in denna skönhet, inget jag kommit på precis nu heller utan har länge gillat denna så varför inte köpa den nu och här där den är mycket billigare än hemma..


Vill ha lite åsikter, snygg, ful?


Payments

publicerat: 2011-07-21 @ 00:08:33
Har nog aldrig fått så mycket brev som jag fått nu sedan jag var på sjukhuset.

Har fått ett tackbrev för att jag "valde" deras sjukhus, var ju det som låg närmast så valde och valde men jaja..
Sedan har jag fått ett par räkningar, fick först en på 300 dollar tänkte att men detta måste ju vara både för sjukhusbesöket och ambulansfärden men icke idag fick jag räkningen för själva ambulansfärden, 800dollar!

Är ju ganska glad att jag har försäkring, den första räkningen fick jag betala sälv först men de andra behöver jag inte betala själv, fick jag är väldigt glad för.

En sak är ju klar att USA är inte landet man vill bli sjuk i om man inte har en bra försäkring då vill säga.Xoxo
Rebecka

Tisdag =

publicerat: 2011-07-20 @ 05:24:08
Starbucks! :)
Japp idag var det dags igen för ännu ett besök på Starbucks och denna gången blev det äntligen med Steffi och så klart Emma och Ute. Första veckan Steffi var här låg jag nerbäddad i min säng o knapprade på muskelavslappnade mediciner, och förra veckan jobbade hon sent..

Var trevligt ikväll, träffade många nya au pairer men det är under denna och de kommande två månaderna som det kommer flest au pairer så känns nästan som jag är den enda som varit här så pass länge. När man pratar med nya au pairer så blir det alltid att man frågar vart de kommer ifrån och hur länge de varit här, kan säga att bröt trenden lite med mina 6månader, de flesta svarade 3veckor, 2veckor, 1månad.. haha :)

Ska sova nu men är lite uppspelt för imorgon kommer Nadine tillbaka! :)
Kan inte fatta att det redan gått nästan månad men är så glad att äntligen få se henne igen, kommer kunna umgås med henne ett par dagar innan hon åker tillbaka till Tyskland.

Tickets

publicerat: 2011-07-19 @ 23:40:22
Yay! Idag fick jag hem min och Steffis biljett för Yankeesmatchen som vi ska se i september :)
Vad tycks, snygga eller hur?Vändpunkt

publicerat: 2011-07-19 @ 13:15:32
Nu har jag varit i USA lite mer än 6 månader och det känns väldigt skönt att veta att man har mindre än halva tiden kvar!

När jag kom hit räknade jag alltid hur många månader jag hade varit i USA,
"Å nu har jag varit här i 3månader" nu känner jag mer att det är "Å nu har jag bara 6 månader kvar"
Man räknar neråt istället för uppåt, många au pairer sa till mig att det kommer bli så men trodde verkligen inte att det skulle komma så plötsligt..


Xoxo
Rebecka

Long beach

publicerat: 2011-07-18 @ 02:28:38

Hade en underbar dag på stranden idag!

Även om vi först fick åka in till NYC för att därifrån byta till ett annat tåg känndes det inte jättelångt men kanske var för att jag hade med mig min ipod full med ny o bra musik :)

Vi kom i alla fall fram till stranden vid 10tiden och det var en perfekt tid att komma på för vi kunde välja var vi ville breda ut våra handdukar, cirka 1 - 1,5h senare var det fullt med folk..

Stranden i sig var jättebra men vattnet eller snarare vågorna, så stora och roliga! Vattnet var lite grumligt men varmt, så det blev ett par bad. Känndes helt otroligt underbart att få komma till en strand, nog för att poolen är unerbar den cokså men det är något speciellt med en strand, men kan säga att det inte direket känndes som att man var i USA och speciellt inte 1h ifrån NYC. När man gick på stranden fick man nästan känslan av att man var i något annat land, underbart men på samma gång en konstig känsla.


Här kommer lite bilder från dagen


The beachVar en skön känsla att få lite sand mellan tårna igen även om jag helst föredrar klippor.. :)


The gang, jag och tre tyska au pairer - Maria, Steffi och Julia

Uppe med tuppen

publicerat: 2011-07-17 @ 11:25:41
Ja, det är inte varje dag man står upp klockan 05:15 för att åka till stranden haha! Men vad gör man inte för lite sol och bad..? Steffi, jag och tre andra au pairer åker till Long beach idag, kommer bli riktigt roligt :)

Hade en jättetrevlig eftermiddag o kväll igår med Emma :)
Vi åkte först till Danbury mall, tror vi var där i nästan 3 timmar efter det åkte vi vidare till Marshalls och som en liten avslutning blev det en fika på Donken Dounats.

Ska ta och kolla igenom så allt är med för dagen, har med mig massa snackas och solkrämer och det är ju det viktigaste i alla fall.Xoxo
Rebecka

A blue feather

publicerat: 2011-07-16 @ 19:30:20
Japp, nu har jag en liten blå fjäder i mitt hår.
Barnen har också var sin färgerna som pryder deras hår är lila, röd samt grönrandig.


Frozen yo

publicerat: 2011-07-16 @ 05:06:49
Blev en trevlig avslutning på denna dag.

Först åkte jag och Steffie till gymmet, jag visade henne runt och sedan provade hon att träna lite medan jag satt o kollade i ett par skvallertidningar..haha!

Efter gymmet hämtade vi upp Emma och så åkte vi till Mt Kisco och köpte oss lite frozen yoghurt :) Mmm! Så gott! det är en liten nyöppnad butik så var mycket folk där, vi satte oss och åt vår yoghurt ute i en park och sedan blev vi kvar det ett bra tag, vi pratade om både det ena och andra :)

Nu blir det att sova lite imorgon ska jag upp tidigt och åka till frisören, ska få en fjäder i mitt hår..


Xoxo
Rebecka

Feather

publicerat: 2011-07-15 @ 23:16:24
Nu ska jag och resetn uatv tjejerna i min värdfamilj snart iväg till frisören, jag och barnen ska få oss en liten fjäder i håret :) Kommer lägga upp en bild på hur det blev senare.

Efter att vi fått i våra fjädrar blir det poolen och lite jobb, efter jobbet blir det Danbury mall med Emma.
Annars ska jag ta det lugnt idag och göra i ordning det jag ska ha med mig till stranden imorgon, kommer ju bli där hela dagen så får ta med mig lite snacks...


Xoxo
Rebecka

Monte Carlo

publicerat: 2011-07-15 @ 04:35:37
Ska ni se filmen Monte Carlo rekommenderar jag nog mer att hyra den när den kommer ut på DVD istället för att se den på bio. Den var bra och sevärd men jag lovar att du kan hålla dig tills den kommer ut på DVD...

Som sagt den var bra och hade självklart ett fint slut, skulle nog mer klassa den som en "tjejfilm" men rolig och bra.


Xoxo
Rebecka

Glädje

publicerat: 2011-07-14 @ 13:15:43

Har precis fått ett glädjande besked inför min kommande tid hemma i Sverige men ska väl inte helt ropa hej ännu för måste få ännu ett glädjande besked för att verkligen kunna göra mitt glädjerop.

Känner mig ändå glad för nu vet jag att det bör bli så som jag vill när jag kommer hem, vet redan vad jag vill göra, för som jag känner nu vill jag inte förlänga utan jag vill komma hem till Sverige.


Planer...

publicerat: 2011-07-14 @ 02:57:41

Steffi var hemma hos mig en stund igår och vi gjorde upp lite planer för framöver :)

Vi ska på bio imorgon och se Monte Carlo, den verkar riktigt bra.

På söndag blir det Long beach med Steffi och cirka fem andra au pairer, kommer bli riktigt roligt :)
Vi kommer åka supertidigt på morgonen så vi kan spendera hela dagen på stranden.

Sedan har vi även kollat upp biljetter till en Yankees match och det kommer dock bli lite senare än vad vi hade tänkt nämligen i september istället för juli men om det inte var skola för mig så var det Miami eller något annat... Men det kommer nog bli bra ändå för datumet vi ska gå spelar Yankees mot Boston Red socks - deras ärkerivaler :) Biljetterna vi hittade var inte farligt dyra ca 300kr och då får vi see Yankee och det är i slutet utav spelperioden och det är mot deras största rivaler, tycker det ändå låter ganska bra!

Sedan kollade vi upp några hemsidaor angående att åka till Pennsylvania och Amish-kultur. Hon är intresserad utav att följa med och verkar som man ska kunna ta tåget dit.

Känner verkligen att jag njuter utav livet här nu, älskar när man sitter och gör sina små reseplaner :)

Hoppas er dag var lika rolig som min!


Xoxo
Rebecka

Mot...

publicerat: 2011-07-13 @ 01:31:16
..Starbucks!
Ska precis ta och åka iväg till Starbucks med två nya au pairer här i North Salem :)

 
Har varit en riktigt varm dag idag, skönt att kunna ta lite avsvalkande dopp i poolen med barnen :)
Kan lova att det inte blir någon latte eller varm choklad idag utan iste eller något kallt i alla fall..


Xoxo
Rebecka


Fancy fancy

publicerat: 2011-07-12 @ 02:39:31

Mina värdbarn är väldigt tjeiga, vilket är roligt för när ex. en 5åring frågar om hon kan få måla dina naglar :)

I och med att jag vet att de gillar glitter och färger försöker jag hitta lite saker så att det kan bli lite mer fancy... Så sist gång jag var på Michels hittade jag lite annorlunda ögon :) Kollade precis på panduros hemsida och såg att de visst finns hemma också men jag har då aldrig sett dem, inte hade tjejerna heller.

Imorgon blir det stabucks, har inte varit där på ett bra tag.. Ska bli roligt att åka dit igen och ska hämta upp två nya tjejer som ska åka med mig så jag kommer agera lite tourguied som min värdmamma sa :)

I övrigt ska jag till kiropraktorn två gånger till denna veckan sedan ska det nog vara slut på det...

Oh! Kan redan nu säga att jag iprincip kan bocka av två saker på listan jag skrev om saker jag vill göra för har redan bokat biljetter till en Rangers match :) I Decmeber kommer jag, mamma och pappa få heja fram Henke och Ranger till en vinst! Den andra saken jag kan bocka av är Yankees match, jag och Steffi ska boka biljetter till det på onsdag, den 31 juli ska vi se dem :)Söta bläckfiskar :)
(Tog mig cirka 5 min att komma på att bläckfisk heter just det, fick bara upp octopus i huvudet, annars var det bara blankt haha)

The winner

publicerat: 2011-07-11 @ 13:26:38

Gissa vem som vann minigolfen igår??
Yes jag! :)

De andra trodde det var för att jag var den som skrev ner hur många slag alla fick men till mitt försvar får jag säga att de andra också hjälpte mig lite...

Hade riktigt roligt i alla fall, var kul att träffa Loreto o Freya igen och Steffi gillade dem också var ju första gången för henne.. Vi pratade också också på att åka till straden nu någon helg så får bara hoppas på att vädret blir bra framöver så vi kan genomför det.


Idag blir det jobb i vanlig ordning sedan efter jobbet ska jag till kiropraktorn, ska dit två eller möjligtvis tre gånger till.Jag och Pinocchio på en utav banornaSteffi in action

Julklapp - check

publicerat: 2011-07-10 @ 23:10:59

Jag brukar nästan varje år vara ute i god tid med att köpa julklappar men detta året slår alla rekord, för jag har precis köpt den första julklappen!

Japp, det är sant..
Mamma och pappa ni kan ta och börja fundera lite för det är nämligen er klapp som är klar :)
Tar gärna emot förslag på vad det kan vara, en ledråd är att det är en upplevelse.. Något som ni gjort tidigare men ändå inte.

Dagen i övrigt har varit så underbar.
Efter en lite halvseg morgon(självmant) åkte jag till poolklubben vid 12tiden och låg där till klockan var cirka 3, var så enormt varmt så kännde att jag behövde hem o göra något annat. Är ju där varje dag under veckorna så färgen behöver jag inte oroa mig för...  Men älskar att vara där för mig själv(utan barnen) och pseciellt på söndagar för då är det så lite folk där.
Självklart tycker jag om att vara där med barne också men det blir helt på ett annat sätt då, det blir mer lek o plask då nu är det mer lugn o ro :)

Som mitt äldsta värdbarn sa när jag sa att jag skulle till poolen för mig själv; "Oh are you going to have a nice and relaxing day" japp 10poäng till henne :)Min bok och ipod gjorde mig sällskap under dagen

Nu ska jag göra mig redo för lite minigolf :)


Xoxo
Rebecka

Halvtid

publicerat: 2011-07-10 @ 14:48:18
Ja, idag har jag varit i USA i hela 6 månader! 6 månader, helt sjukt vad tiden går fort..

Jag trivs bra här i USA även om det såklart går lite upp och ner men överlag trivs jag bra, detta mycket tack vare min fina värdfamilj. Gillar dem verkligen, barnen e så underbara :)

Ex. Igår var jag den enda som var hemma och när pappan och den yngsta kom hem, kom direkt den yngsta in till mig på mitt rum. Hon är så söt för jag hör så tydligt att hon är utanför dörren men hon försöker smyga så lite sakta men säkert puttar hon upp dörren och "vips" så står hon där o ler sedan går hon runt på inne på mitt rum o kollar på allt möjligt o frågar om allt jag har. Igår sa hon när hon kom in  "Mybecka, I'm just going to check on you :)"


Så vad har jag då hunnit med under mina 6 månader här i USA?
här har ni svaren i blandad ordning..

- Washington Dc
- Firat svensk midsommar
- Haft besök från Sverige
- Firat påsk
- Varit på Bronx Zoo
- Boat cruise med bara au pairer
- Besökt MOMA och Natural history museum
- Niagarafallen
- Firat ett av mina värdbarns första communion
- Sett hästhoppning
- Åkt skidor
- Sett det mesta utav NYC men ännu finns det mycket kvar..
- Varit med på 3 barnkalas(mina värdbarns)

Alla säger att den andra halva utav deras år i USA gick mycket fortare och då kan jag säga att det kommer gå enormt fort för hittills har det gått riktigt fort..Flatiron building


FN:s högkvarterUppe i Top of the rock

Central park
Xoxo
Rebecka

Things to do

publicerat: 2011-07-10 @ 14:21:25

Vaknade tidigt idag trots att jag kunde sova hur länge jag ville, lite typiskt. Istället för att ligga kvar i sängen och inte göra något alls gick jag upp o startade datorn och började skriva ner allt som jag ska göra de närmaste månaderna :) Blev lite mer än jag trodde och måste verkligen börja köpa biljetter till det flesta evenemangen.

Här har ni allt jag vill(ska) göra.


Amish - Åka till Pennsylvania och se hur amish-folk bor och lära sig lite om deras kultur.

Yankeesmatch - kommer att bli i september som det ser ut nu, än så länge är det jag och Setffi som kommer gå på dit.

Rangersmatch - kommer att bli i november eller december förhoppnigsvis i december för får lite fint besök då :)

Boston - Alla säger att Boston är en fin stad och att jag bara måste åka dit så självklart ska jag hinna med detta!

Broadwayshow - Vill hinna se en broadwayshow innan jag åker hem, vet ännu inte vilken, så får se vilken det blir, kanske Mamma Mia :)
 
Coney island - Detta måste göras nu under sommaren! Coney island ligger när NYC och det är mest känt för sitt nöjesfält men också badstränder.

Konsert - Skulle vilja gå på en konsert under min tid här i USA, men kommer inte att prioritera det allt för mycket men får jag tillfälle kommer jag att ta det.

Hammond musem in North Salem - Ja, det vore väl konstigt om jag inte fick tummen ur att gå till vårt ända museum här i North Salem..?

IKEA - water taxi - Japp, varför inte ta wter taxi från NYC till IKEA i Brooklyn? Måste ju ha ätit IKEAs köttbullar innan jag åker hem eller.. haha :)

Får se om jag kommer fylla på med något mer men detta är allt än så länge


Förutom det ovan kmmer jag ju också att åka till Long Island University 2 gånger, första gången blir nu i juli sedan också i augusti. Block island kommer att besökas tillsammans med min värdfamilj sedan även Miami men det blir utan min värdfamilj.

2011-07-09

publicerat: 2011-07-10 @ 03:12:58

Blev ingen bio idag utan när jag slutade jobbet så skypade jag med mamma o pappa, alltid lika roligt! :)
Sedan åkte jag och unnade mig en pedikyr så nu har jag fina lila/rosa tånaglar, köpte mig också en ny bikini. Ingen speciell, har inte tagit kort på den men den är från Victoria's Secret och är svart och ganska vanlig.

Nu har jag precis gjort mig en stor kopp te och ska njuta utav det och svenska kardemumma skorpor med smör, till det blir det nog en film eller lite tv, vi får se. Imorgon kommer det bli lite häng vid poolen, får väl inviga min nya bikini sedan blir det minigolf med Steffi, Freya och Loreto, ska bli roligt. Ska bli extra kul att träffa Freya o Loreto för vi har inte setts på ett tag nu.


A week ago

publicerat: 2011-07-09 @ 14:16:34
Idag är det exakt en vecka sedan jag fick mitt ryggskott, som vanligt går veckorna fort!

Precis som förra lördagen så jobbar jag idag men lovade min värdmamma att ta det lugnt så jag inte bryter något ben eller arm idag istället.. haha Hon tyckte det lät bra

Nu ska städa undan lite på rummet nu innan jag börjar, annars blir det kanske en bio idag. Men vi får se vad som händer.


Xoxo
Rebecka

Feeling good

publicerat: 2011-07-08 @ 00:45:35
Japp nu är jag verkligen tillbaka även om jag inte kör full speed men är snart där..
Men vill inte köra på för mycket och för fort nu i början så jag får tillbaka det.

En sak är klar att jag verkligen hittade rätt kiropraktor!
Hade ju ingen aning om hur jag skulle hitta någon så använde mig ju såklart utav Google och kollade igenom några hemsidor och hittade en som jag kännde var säker, seriös och de tog min försäkring. Kan ju säga att jag hittade hel rät för de är supertrevlig, hjälpsamma och än så länge mår jag mycket bättre men är inte helt återställd.

Min kiropraktor tyckte det lät så roligt att jag hittade honom på Google men som han sa att man använder ju knappt telefonkataloger o gör man det finns det ju på nätet... Men kan ju säga att en sida som jag kollade på, skrämde mig lite det stod bara att han var kiropraktor och ett telefonnummer och så fanns det en karta, klart att det kan vara en seriös person det också men nja jag vågade inte chansa om jag säger så.
v
Nu ska jag snart bli upphämtad utav Seffi, den nya au pairen i Nadines familj. Vi ska till Danbry mall :)


P.s. Hade cirka 30 - 32grader celsius här idag så har det riktigt bra vid poolen varje dag :) D.s.


Xoxo
Rebecka

Trötter!

publicerat: 2011-07-06 @ 00:36:54
Har precis slutat jobba och jag är helt slut!

Dagen i sig har varit skön och barnen har varit underbara och väldigt duktiga på sina sim- & tennislektioner :)
Men min rygg är fortfarande inte ok, så den värker hela tiden men inte lika mycket som i lördags men ändå och jag måste gå sakta och tänka på hur jag gör allt, har fått massa saker tillsagada utav min värdmamma som jag inte får göra ex.
Ej vara på övernåningen(ska unvika trppor), ej bädda barnens sängar, ej ta hand om tvätten, ej bada med barnen i poolen.. Var litejobbigt att inte kunna bada med dem idag för det var enormt varmt men den yngsta är grymt bra på att klänga o hänga på mig i vattnet, mest för att vi leker så klart :) Men idag fick hon klara sig själv!

Men trots att ryggen gör ont får jag hålla ut för imorgon ska jag till en kiropraktor, det känns skönt!

Nu ska jag ta mig en liten napp :)


Xoxo
Rebecka

4th of July

publicerat: 2011-07-04 @ 16:57:06

Idag var det tänkt att jag skulle spendera dagen med min värdfamilj och ha det riktigt trevligt, men så blev det inte riktigt.. Jag ligger här hemma i min säng och vilar samt försöker ta mig och gå lite in i mellanåt medan de andra är vid en strand och tror att de kommer åka till poolen lite senare.

Självklart hade det varit roligt att vara med dem men känns ändå bättre att vara här i och med att min rygg fortfarande gör ont, så vilar så gott det går så att jag kan försöka jobba lite imorgon. Ska också boka tid hos en kiropraktor, det känns bra :)

Nu ska jag ta mig upp och gå lite sedan blir det nog en liten powernap för är väldigt seg o trött..


Ambulansfärd

publicerat: 2011-07-02 @ 23:10:54
Ja, idag blev det en lite annorlunda dag idag kan man lugnt säga!

Började dagen med att jobba som vanligt men cirka 30min efter att jag börjat small det till i min rygg och jag föll ner på knäna och fattade först inte vad som hände så försökte ställa mig upp igen men föll lika snabbt tillbaka igen! Den yngsta som var med mig trodde jag skojade med henne men när hon såg mina tårar komma försrod hon att jag inte skojade!

I och med att jag inte kunde röra mig fick jag ropa på de andra tjejerna och be dem hämta telefonen så jag kunde ringa min värdmamma för självklart var det bara jag o barnen hemma..

När hon kom hem o såg mig ringde hon direkt till en doktor och efter cirka ytterliggare 30min var det dags att börja lite smått att gå ner för jag var ju självklart på ovanvåningen, tajming eller vad?!
Men det tog mig cirka 5min att gå 1meter och då höll jag nästan på att svimma under tiden så hon fick helt enkelt ringa 911
Så efter 5min kom den först bilen(här var det bane mig snabba ryck jämfört med Sverige) dock var detta en polisbil så han(polisofficern) kunde inte göra något men efter cirka ytterligare 3min kom ambulansen och en  brandbil så de fick över mig på en bår och fick bära mig ner för trappan sedan blev det ambulansfärd till sjukhuset... 

Totalt hade vi 4bilar hemma hos oss, 1polisbil, 1brandbil och 2 ambulanser bara för att jag skulle komma ner för trappan men kan säga att har aldrig haft en sådan smärta som jag hade då, minsta lilla jag rörde mig högg det till i ryggen som om någon stack 1000knivar i den eller något liknande, inte för att jag vet exakt hur det känns men ändå... 

Fick 2 olika mediciner på sjukhuset och måste boka en tid hos en kiropraktor för på sjukhuste kollade de bara så inget var brutet eller om det blivit någon fraktur eller liknande men känns skönt att ha fått smärtstillande :) Känns också skönt att veta att man har en försäkring för vill inte veta vad det skulle kostat för mitt lilla sjukhusbesök. 

Så ja, såhär spenderade jag min lördag.. 
Men får säga att min värdfamilj är underbara, barnen försökte hjälpa mig så gott de kunde när de förstod hur ont jag hade och erbjöd mig kuddar massage och allt möjligt. Min värdmamma åkte med mig till sjukhuset och när vi äntligen kom hem gjorde hon soppa åt mig och erbjuder mig allt möjligt.. :) 
 

Hoppas er lördag inte var lika illa som min..


Xoxo
Rebecka

New York New York...

publicerat: 2011-07-02 @ 14:34:10


Lite bilder från mina 9 dagar i New York City och samt turen till Washington DCThe price of freedom!


First meeting

publicerat: 2011-07-02 @ 01:31:04
Är lite nervös just nu faktiskt ska snart bli upphämtad utav Nadine och Steffi, den  nya au pairen i deras familj :)

Vi ska åka till target och sedan blir det Applebees, de har riktigt god mat och det bästa av allt är att vi bara ska beställa efterrätt haha :)

Har iprincip fixat alla bilder så kommer nog lägga upp dem ikväll..


Nu till en helt annan sak. När den äldsta var på simlektion idag var jag hemma med de yngtsa för min värdmamma jobbade hemifrån så hon körde tjejen till simningen. under tiden gjorde vi ett par armband :) Senare på eftermiddagen frågade jag den äldsta om hon ville göra det för hon hade redan sett pärlorna och gillade dem, var juu delfiner så.. Men hon sa nej, hon var ganska trött efter en heldag vid poolen.
Men tror ni inte jag möter ute i köket naken som står och pärlar armband nu för cirka 30min sedan..??

Hon väntade på sin tur att få duscha så hon fördrev tiden lite bara haha :)
Men armbandet blev jättefint! :)


Xoxo
Rebecka

Bad teacher

publicerat: 2011-07-01 @ 01:08:13

Åker iväg på en bio nu med Nadine, vi ska se bad teacher.

Jag såg ju den med min familj förra veckan men lovade att hon skulle få välja film i och med att hon åker iväg på söndag, och hon frågade om jag kunde tänka mig att se den igen och det kan jag faktiskt! :)


Xoxo
Rebecka

RSS 2.0