Shopaholic??

publicerat: 2011-01-31 @ 13:43:46
Igar var jag och ett par av mina tjekompisar pa ett kopcentra har i narheten, det var riktigt kul att aka ivag med dem en svang :)

Jag var den som kopte allra mest men det blir nog lite sa i borjan for jag tog ex. bara med mig 3koftor och ett par t-shirtar osv.


Kopte mitt favorti shampo, balsam och inpackning. Det jag betalar for 1 forpakningen hemma gav jag for alla 3 :)



Detta fick jag med mig hem fran H&M, ville helst inte handla dar, ar roligare att handla i affarer som inte finns hemma, men hittade verkligen inget pa ex. Forever 21 igar..
F.v. En blarandig figurnara klaning, en blarandig troja och slutligen en blarandig kofta :)



Detalj pa trojan



Denna troja kommer fran Charlotte Russ


Detalj



En jattesot klaning i spets med en innerklaning fran Charlotte Russ



En sommrig kofta och aven denna kommer fran Charlotte Russ :)
Jag forsokte kopa klader som jag aven kan ha till varen och sommaren, hoppas att jag lyckades. Eller vad tycker ni?


Detalj pa axlarna :)
Nagon som kan forklara varfor det mesta som jag kopte var randigt, inget som var planerat i alla fall.. haha



Kopte ocksa lite udnerklader pa Victoria's Secret :)

Nu blir det frukost och sedan jobb i 9,5timmar

Morkt!

publicerat: 2011-01-31 @ 13:30:03
Igar hade jag tankt att kolla runt bland olika universitet for att se vad for kurser jag vill lasa, jag maste ju studera 6credits eller 72timmar nar jag ar har i USA, men kan saga att det inte blev mycket utav det alls. For nar jag kom hem fran min shoppingtur med tjejerna sa hade jag bara varit hemma i ca 30min och da borjade lamporna att blinka och ljuset blev svagare och tillsut blev allt helt svart! Nar det blev helt svart var klockan ca 18 eller 18:30 har..

Forst hoppades vi pa att strommen skulle komma tilbaka ganska snart men sedan kolla min vardpappa pa natet och det skulle den inte, det skulle ta ett tag och det var ca 50 gator som var svarta, det vill saga nastan hela North Salem..



Sahar tillbringade jag min kvall igar, ganska mysigt anda.
Hemmagjord lemonad, lite magasin fran min vardmamma och "godis" och massa filtar i sangen :)

Kalas och NYC

publicerat: 2011-01-30 @ 15:05:03


Chuck E. Chesse dar vi hade kalas igar!
Det ar en massa spelmaskiner, sa man far ett antal latsas mynt som man kan anvanda och sedan far man biljetter berorende pa hur mycket man vinner och dessa biljetter kan sedan losa in och fa olika sorters leksaker..




Mitt bland alla maskiner satt manniskor och at, fattar inte hur de kunde det?!


Jo barne hade nog riktigt kul :) Tur var val det!



Efter kalaset akte jag och Nadine in till NYC :)


Vi gick till Empire State Building, helt klart vart ett besok och kan lova att jag kommer gora fler besok.



Jag inne i entren till ESB


Utsikten fran 86:e vaningen.
Som ni ser ar utsikten inte den basta, de varnade for det hela tiden nar vi var pa vag upp sa om man vill kunde vanda, men jag hade sett fram emot detta sa vill verkligen aka upp.. Tycker anda att jag kunde se endel men kan forsta att det ar annu battre nar vadret ar perfekt..



Chrysler building och NYC :)



:)



Bad ett par att at ett kort pa mig uppe pa 86:e vaningen men tyckte inte det blev sa bra men men..


Tog sedan hissen upp till 102:a vaningen :)



Utsikten fran 102:a vaningen :)


Sedan gick vi over Brooklyn bridge.
Denna bro ar den aldsta bron i New York och huvudspannet pa bron ar ca 430m inte kosntigt att vara fotter var trotta efter nar vi akte hem, gick ju pa bron tur och retur sedan inne i Manhattan ocksa..



Pa vagen till Brooklyn hights



Jag med New Yorks skyline bakom mig :)


New Yorks skyline


Grand central


Grand central igen


och annu en gang..



Gar inte att misaa att det ar en speciell dag snart..



Detta var det enda jag handlade igar eller jo jag kopte vykort ocksa :)


Nu ska jag stada lite sedan blir det shopping med ett pa kompisar.

Xoxo
Rebecka

I'm in love!

publicerat: 2011-01-30 @ 04:41:12
Ja, det ar sant, jag helt klart foralskad, i New York City!

Hade jattekul idag med Nadine och tyckte vi han med endel trots att vi bara var inne ett par timmar..
Jag akte upp i Empire state building(Nadine ar hojdradd sa gjorde det sjalv) utsikten var enorm maste trots att det var lite moln och borjade snoa lite. Nagot som jag klart kommer gora om ett par ganger! :)
Jag kopte ju biljett sa jag var bade pa 86:e vaningen och 102:a nar jag vantade pa hissen ner fran 102:a fragde han som jobbade dar var jag kom ifran och sa, a visade det sig att han hade slaktingar i Malmo :) Han fragade ocksa vad mitt efternamn var, lite konstigt tyckte jag men han undrarde for han hade hort att nastan alla i Sverige har efternamn som slutar pa son ex. Andersson.. Sa jag forklarade att att min pappa har det men jag har min mammas efternamn.

Sen nar jag motte upp Nadine igen efter min tur i ESB kollade vi pa I Love NY t-shirts, ett maste att ha en sadan!
Men trots att vissa hade lappar pa sig sa att man visst det det var de akta kunde man se att trycket var daligt och att det kommer slappa i tvatten, da spelar det ju ingen roll om de ar billiga.. Sa den jag kopte kostade $10(for 1 t-shirt) men trycket var bra och den var stretch och lite figursydd :) Pa utsidan av affaren lat det bra for dar stod det 3 t-shirt for $5 men det gallde ju bara barnstorlekar..

Efter var lilla shopping tog vi tunnelbanan till Brooklyn bridge och gick over den och gick till Brookling hights sa vi kunde se New Yorks skyline, sa fint!

Efter detta tog vid tunnelbanan tillbaka till Grand Central och av alla stallen sa motte jag en kompis dar som jag traffade pa au pairskolan :) Varlden ar liten haha.. Vi pratade lite sedan kopte vi var sin varm choklad och satte oss pa taget och halvsov hela vagen hem.

Kommer lagga ut all bilder imorgon, men just nu ar jag trott och vill bara sova. Imorgon pa formiddagen ska jag och nagra tjejer till ett kopcentrum ca 30min bort, ska bli kul.
Men bilder kommer imorgon.

Xoxo
Rebecka

Off to NYC

publicerat: 2011-01-29 @ 14:00:00
Har haft en bra dag an sa lange och vet att resten kommer bli minst lika bra!

Kan saga att det varit fullt upp hela morgonen men det har gatt bra
Har ar min dag so far..

Borjade dagen med en promenad, bara jag och min ipod :)
Sedan nar jag kom blev det en relativit snabb frukost sedan skypade jag med mina systrar, var riktigt kul att prata med med dem! :) Hann ocksa prata med mamma for hon var inloggad, aven det var roligt! :)

Efter min pratstund med mina systrar och mamma kom min LCC pa besok, det var ett obligatorist besok bara for att kolla sa att jag mar bra och tycker allt gar bra och att foraldrarna(och barnen) tycker detsamma.. Nar vi var klara med det bar det ivag till Chuck E. Cheese, dar hade vi kalas for det mellersta utav mina vardbarn som fyllde 5 ar igar :)

Var riktigt roligt pa kalaset, jag jobbade inte utan var dar som en gast, Nadine var ocksa dar hon var dar med ett utav sina vardbarn sa vi kunde prata lite. Nu har jag precis kommit hem och ska bara byta om lite och sedan bar det ivag till NYC! Ska bli sa kul, har redan bestammt att jag ska aka in nasta helg ocksa men da blir det en HELdag, maste bara se till att fa med mig nagon mer..

Detta far racka sa lange!

Xoxo
Rebecka

Underbart!

publicerat: 2011-01-29 @ 03:03:58
Sitter har framfor datorn med ett stort smile pa lapparna och bara njuter, varfor?
-For jag mar sa bra och allt kanns sa bra just nu!

Jag har idag varit pa mitt forsta traningspass har i USA, pa gymmet som jag ska borja pa. Det var en underbar kansla nar jag var klart, var sa skont att antligen fa trana! Blev inget jattehart eller langt traningspass men anda.

Jag korde totalt 15minuters cardio och det blev bara 1.2km, bara det var lite jobbigt maste ju tanka hela tiden nu borjan, for alla viket ar i pound och det ar miles istallet for kilometer.. Men jag gillar gymmer sa lange, det ar stort och bra. Det har de maskiner som jag anvander avne om de inte ser likadana ut som hemma eller sa men anda! De har ocksa klasser men det ar samma dar, inte exakt samma. Men maste erkann att det kanns ocksa roligt for hur kul hade det varit om det varit exakt samma klasser som hemma, da blir det ju inte lika roligt att prova allt..

Om ni ar nyfikna pa mitt nya gym far ni adressen har:
http://www.hardscrabbleclub.com

Ytterligare 2

publicerat: 2011-01-28 @ 00:27:38
Nu har jag fatt ytterligare 2 mynt till min samling :)
Gar riktigt bra tycker jag!

De delstater som jag nu fatt ihop ar: New York och Montana



I ovrigt har dagen varit bra hela familjen har varit hemma, det kom endel sno natten till idag, sa det var ingen skola och inget jobb heller..

I och med att bada foraldrarna var hemma kanndes det inte riktigt som att jag jobbade, men det var lite jobbigt for in imellan skulle min vardmamma jobba lite har hemmifran och ville inte bli stord men barnen visste att hon var hemma och vad jag an foreslog ville den yngsta kolla vad mamma gjorde.

Men tycker anda att dagen har gatt bra och den har varit rolig men det kan nog bero pa att jag aftt vara med om att fira en 5arings fodelsedag idag :)



Har ar det som jag gav till fodelsedagsbarnet, hon tycker om att baka och i allmanhet hjalpa till i koket.

Gav ocksa detta forklade till henne, dar det ar svart star det hennes namn :)


Nu ska jag skicka lite mail sen ska jag till Nadine och kolla pa en ny serie som hon foljer.

Xoxo
Rebecka

Sa amrikanskt

publicerat: 2011-01-27 @ 08:02:00

Nar jag var pa banken och oppnade ett nytt bankkonto fragade de om jag ville ha egna checkar, det kostade inget extra sa det sa jag att jag ville :)

Sahar se dem ut



Kanns verkligen sa amerikanskt det kan bli att ha egna checkar men ganska frackt anda :)
Fina ar de om inte annat

"Centrum"

publicerat: 2011-01-27 @ 00:49:54
Jag slutade 2 timmar tidigare idag, kanndes riktigt skont! :) Sa istallet for 9.5 timmars arbetsdag blev det 7.5, jag klagara ju inte direkt..

Sa i och med att jag slutade tidigare akte jag och kolla upp ett gym som jag kommer att borja pa, jag bestammde mig for det nar jag varit dar. Det ar grymt stort, de har ca 4 tennisplaner och nagra squas(ratt stavning?) och ett vanligt gym med fria vikter och maskiner dessutom har de gruppaktiviteter. Jag ska bara bli medlem sa att jag kan vara i gymmet och delta pa gruppaktiviteterna, for mig som ar ungdom kostar det  forst $100 som ar en enganssumma sedan kostar det $52 i manaden, blir ungefar samma som hemma och det basta ar att det tar ca 7min att kora dit med bil.
Tankte ocksa att nar all sno ar borta skulle man kunna ga dit men far se beror lite pa hur fort alla bilar kort, ar ganska smala vagar har.. Better safe then sorry!

Men nu till det roliga innan jag akte till gymmet akte jag vagen om centrum och tog lite kort. Var ganska svart fick hela tiden med lite trad men sahar ser det ut i alla fall.. Ska ta nya kort en dag da det inte ar lika gratt och trist.


Ja vad sager ni, kan man kalla det centrum?


Personerna som ni ser vid tradet ar "statyer" som forestaller de 3 vise mannen(tror jag)
Jag star i backen upp till kyrkan..  Som ni ser har vi endel sno kvar :(


Butikerna som finns i centrum; posten och banken. Banken ar byggnaden hogst upp. Sorry glomde vi har en pizzeria ocksa.




Sa om man ar lite lat och inte orkar att ga in till banke for att satta in lite pengar da valjer man den hogra sidan och vill man ta ut pengar valjer man den venstra och kor fram till automaten och tar ut lite cash :)
Smidigt om det regnar men kanns som att det aldrig kommer intrffa i Sverige.




Bild pa en gamal skylt.. Lite svart att se vad det star, men det ska sta North Salem Center :)




Har ar kyrkan som ligger mittemot banken kan man saga..



Passade ocksa pa att aka vagen om biblioteket, sa har gar jag och den yngsta pa sagolasning :) Var dar idag och i mellan varje bok sjunger vi en sang idag var det bl.a. Imsevismespindel och tre sma apor eller vad den heter..



Town hall, synd att den ena flaggan fastnat eller vad det ar men ska ta nya kort nar all sno ar borta, gillar inte den langre!



I town hall finns det som star pa skyltden ovan



Vi har ju var egna polis i alla fall till skillnad emot hemma :)


Nu ska jag fixa lite med ett par kort sa dset kommer till inlagg med kort om ett par timmar :)

Sweet dreams

For adults..

publicerat: 2011-01-26 @ 08:13:00
Jag och tjejerna bakde lite idag(las igar), dessutom en svensk sak; chokladbollar :)

Sag att de har Leilias forsta kokbok har och dar fanns receptet men hade tankt att vi skulle gjort det innan jag sag att det hade boken for det ar sa enkelt och man behover ingen ugn.

Men i receptet stod det att man ska ha kaffe eller konjak och min vardpappa sa att det ar ju klart att man behover ha konjak i men inte sa mycket sa han hallde upp mindre an vad det stod i receptet och spadde ut det med vatten.
Sjalva bakningen gick bra men de tyckte att det sag lite konstigt ut nar allt var blandat, var ju lite kladdigt.. Men de gillade att rulla det till sma bollar eller ja den yngsta at mest bara av strosslet, var ganska svart att fa henne att sluta!

Sen var det ju dags att smaka pa de svenska chokladbollarna, men kan saga att de kom ut ur munnen lika fort som det kom in.. haha! Na de gillade dem inte! Men tror det var for att man kanns att det ar smak av nagot starkare men man kan inte satta fingret pa vad. Och maste saga attde var verklige ok, men de vi gor hemma ar battre for vart kako maste vara starkare fran borjan for de vi gjorde fick inte den riktigt chokladsmaken, synd! var lite darfor jag ville baka detta for att kanna mig lite som hemma :)  Men men..


Har kommer en bild pa hur de blev i alla fall


Far halla med min vardmamma de var goda men for adults :)

So sweet!

publicerat: 2011-01-26 @ 01:14:28
Maste bara beratta om den mellersta tjejen som jag tar hand om, hon ar sa sot!

Hon ar inte bara sot till utsendet utan ocksa till sattet hon verkligen bryr sig om alla runt omkring sig och sig sjalv sa klart men det fina ar att hon bara ar 5ar(pa torsdag).

Har kommer lite exemple pa hennes sothet! :)

Jag har ett munsar, hon kom fram till mig och sa usch, det ser ut att gora ont! Du borde ta pa lite salva eller nagot liknande och hon vill hjalpa mig med det. Sa vi gick till mitt rum och jag tog fram min lappsyl jag har for munsar sa hjalpte hon mig att ta pa den och sedan sa hon att jag skulle vara noga med att inte ta med fingrarna pa lapplyseln for da kommer det bakterier in dar..

Forut nar jag satt vid datorn och kollade pa aftonbladet kom hon fram och sa oh! kolla dar. Jag trodde hon menade en bild som var pa en bil, det hade skett en olycka men nar jag fragade om det var den sa hon je och pekade pa en bild som visade lutande tornet i pisa och sa hon: kolla vad vackert! :)

I forra veckan nar vi storstadade huset och jag hjalpte barnen att rensa bland deras leksaker sa pappan att de saker som de inte anvander ska de ge bort till de fattiga barnen. Den alsta tjejen borjade storgrata och sa att hon vagrar att ge bort sina saker for det arr hennes och ingen annan ska fa ta dem ifran henne. Den mellersta tjejen sa istallet att "denna leksaken gillar jag inte sa mycket sa de fattiga barnen kan garna fa den"  So sweet! :)

Tycker verkligen hon ar sot pa manga olika satt :)

Nu blir det snart Starbucks, mums :)

Drive-in all over

publicerat: 2011-01-25 @ 13:47:01
Har ju lovat att jag ska ta kort pa vart "centrum" och det ska jag men hann inte igar nar jag jobbade och vet inte om jag hinner forens fredag. Vill fokusera pa det jag ska under jobbtiderna och det ar ganska tajt mellan aktiviteterna sa hinner inte bara aka ner till centrum sadar..

Men en speciell sak som jag ska takort pa ar att nar man ska ta ut pengar eller satta in pa sitt konto behover man inte ens lamna bilen, ne de har drive-in for detta.. haha! Sa du bara kor fram och trycker pa knappen sa rutan aker ner och sa gor du allt genom bilen. Smidigt men sa amrikanskt det bara kan bli!

Samma sak ar nar man ska hamta de yngre barnen vid skolan da ar det ocksa drive-in som galler!
Alla bilar kor runt kyran eller lekplasten om de ar ute och sa stannar man precis vid dorren sa kommer lararen ut med ditt barn och oppnar bildorren och satter ing barnet... Men pa morgonen maste man faktiskt ga in med barnet sjalv! Wow!

Sa forutom att takort pa sjalva centrum ska jag ta kort pa hur det ser ut vid drive-in stallet vid banken :)

Men hall ut kort ar pavag


Xoxo
Rebecka

Samling pagar

publicerat: 2011-01-25 @ 13:34:55

Tycker det ar roligt nar man aker utomlands och far se hur landets pengar ser ut.

Har i USA har de ju sedlar och mynt(vilket land har inte det) men en lite speciell sak ar att pa ett utav mynten har varje delstat en sida. Alltsa du kan hitta 52mynt och pa en sidan ser de likadanna ut men pa andra sidan har de sin speciella..




An sa lange har jag bara aftt ihop 4st; Wisonsin, Tennesse, Alabama och Connecticut


102 vaningar upp

publicerat: 2011-01-25 @ 01:35:04
Ska ju in till NYC till helgen och jag o Nadine(i alla fall jag) haller pa att kolla upp vad vi ska gora.
En sak ar klar och det Empire state building, men jag maste tyvarr aka upp sjalv for nadine ar hojdradd sa hon vagrar.. Men jag kommer gora det, ett maste helt enkelt! :)

Kollade precis pa biljetter pa natet och man kan kopa en kombinationsbiljett sa man bade kan aka upp till utsiktsplattformen pa 86:e vaningen men man far ocksa intade till utsiktsplattformen pa 102:a vaningen, sa frackt att vara sa hogt upp, samtidigt lite laskigt haha! Men det basta var att om man koper biljetten pa natet haller den i 1ar, sa da kan man ju aka upp nar man vill. Inte for att jag kommer aka upp i ESB varje dag men anda, man har alltid mojligheten.

Annars har dagen varit bra.
Kanndes som detta var min forsta arbetsdag pa riktigt, later kanske lite konstigt men sa ar det..

Tror det ar for att mamman var borta i Europa pa jobba ett par dagara forra veckan sa det blir ju litet konstigt, men det gick bra. Idag har jag dels varit pa banken, hamtat mellantosen i skolan och kort henne till baletten, lekt med den yngsta och mellersta vet inte riktigt vad vi lekte men de lagade massa "mat" till mig haha ":) Sen har jag hamtat upp den aldsta fran skolbussen och last med henne, fick argumentera lite men det gick och hon gjorde det bra. Nar hon fragade om hon behovde lasa hela boken sa jag na las bara denna sida, laste hon anda 2mer utan att tnka pa dte, sen kom hon pa sig sjalv och da slutade vi. Nu har jag atit och duschat och ska snart hamta Nadine sa ska vi pa mote hos vi LCC. Hon som ar LCC at oss ar var kontaktperson om det skulle handa nagot, vad som helst. En frack liten sak ar att var LCC:s son som ar ca 11 spelar pa Brodway och var med i serien Law and order for att par veckor sedan..

Na nu maste jag ga!

Lovar att det kommer mer bilder efter helgen, vet att det ar lite trakigt utan men har tyvarr inget att takort pa.. Sorry!

Xoxo
Rebecka

No strings attached

publicerat: 2011-01-24 @ 13:24:07
Blev lite andrade planer, jag och Nadine var pa bio igar istallet :)

Vi sag filmen No strings attached, har den kommit pa bio hemma an?
Filmen var bra och rolig, men det ar en sandar story som man vet att det hander bara pa filmer.. Men det var anda fin och helt klart sevard och sjalvklart hade den ett lyckligt slut!

Sen efter bion akte vi hem till Nadine och at middag med hennes vardfamilj, fylld paprika med otatismos, var riktigt gott!
Nar vi atit fardigt skulle vi bli hamtade av Loreto och Freya for att aka till Starbucks, men det tog en stund innan vi kom ivag for Freya fastnade med bilen pa uppfarten.. Om ni tanker er en relativt smal vag sa stod hon med bilen pa tvaren, sa vi fick skotta bort lite sno och tillslut fick vi butta bilen lite och da kom hon loss :)
Val framme pa Starbucks blev det varm choklad och massa prat, har lart mig vad en del slang betyder nu och sen blev det ocksa lite skvaller :) 

Idag ska jag forutom att jobba pa mote hos min LCC, ska ocksa till banken sa ska passa pa att ta lite kort, tror vi har vissa saker som inte finns hemma i Sverige..

Xoxo
Rebecka

Mer utav NYC

publicerat: 2011-01-23 @ 16:39:43

Var ute pa en lite promenad i nu imorse och tog lite kort, gick bara runt var gata. Det ser ut att vara lagom kallt ute for solen lyser, men det ar riktigt riktigt kallt och det ar en sandar kyla smo gar igenom allt..

Tyvarr kommer det inga kort pa "mitt" hus, skulle garan lagt ut det men maste respektera att mina vardforaldrar inte vill det och jag kan forsta dem ocksa.


En bit utav var gata



Man har naturen in pa husknuten, ganska fint anda :)


En av vara grannar har kvar juldekorationen pa sin brevlada..


Har kommer lite fler bilder fran NYC ocksa :)


Frihetsgudinnan fran Staten Island ferry


Here she is! :)


Utsikten fran Top of the rock, byggnaden med det roda ar Emipre state building.
Top of the rock ar ocksa kant fran en tavla som salts pa IKEA, dar ett par byggarbetare sitter pa en balk hogt upp i luften, den bilden togs nar de byggde Top of the rock..


67 vaningar upp i Top of the rock :)


Times Square :)


En glad Rebecka vid Times Square :)



Lite av Sverige i New York :)


Ar inget speciellt egentligen men det bara maste upplevas! :) Ar sa frackt att sta dar


Funderar pa att kopa en ny bil.. haha! :)
Johanna vad sager du? Sugen pa en sadan ;)


Efter Times Square gick vi till M&M butiken



Yeah! :)


:)


Sa gott.. Men var ganska dyrt, sa blir att kopa de vanliga i supermarket


Sist men inte minst ballongen som jag fick nar av barnen nar de motte upp mig vid bussen forra fredagen


Nu ska jag tvatta lite klader sen blir det att skypa med mamma o pappa :) <3
Ska ocksa ova pa att kora pa motorvagen med min vardmamma sen ikvall blir det Starbucks med Nadine, Freya och Loreto.


Xoxo
Rebecka

22 Januari

publicerat: 2011-01-23 @ 03:59:35
Har precis kommit hem fran en kompis, vi hade det jattetrevligt :)
Forste visste vi inte vad vi skulle hitta pa for som ni vet finns det inget att gora i var stad(by) och jag var den enda av oss som hade bil men an sa lange for jag bara kora har i var by, i och med att jag inte kanner till alla stallen och sa..

Men efter lite te-drickande och pratande bestammde vi oss for att laga mat, det blev pasta med sas, och inte vilken sas som helst utan en tysk sadan. Min kompis hade fatt ett par av den skickade till sig fran sin mamma :) Ar ingen speciell sas utan en tomatsas(pulver) sa vi stekte fars, lok och hade i krossade tomater och sjalvklart pulvret, belv jattegott!

Sedan sag vi Avatar, jag har aldrig sett den men tror det var 3:e gangen for Nadine, men hon sa att den verkligen ar bra sa att man kan se den manga ganger.. Jag har aldrig velat se den innan for jag fick for mig att den var barnslig, alldeles for mycket fiction for mig, men maste saga att den verkligen var bra. Men lite smaseg i slutet, hade kanske kunnat korta ner den 30min utan problem.. Men helt klart en sevard film och den maste vara grym i 3D.

Medan i forsokte komma pa vad vi skulle gora idag kom vi istallet pa vad vi ska gora under nasta vecka
Mandag: Mote hos var LCC(var kontaktperson fran CC)
Tisdag: Strabucks med au pairer fran vart omrade
Torsdag: Bio i Danbury och kanske ett besok pa en glassbutik(Ben&Jerry's) :) Mums!
Lordag/sondag: NYC! Empire state building, central park, Skyline of NYC och saklart shopping och god mat! Kan det bli battre? Ska sjalvklart ta med kameran :)

Vi ska ocksa klamma in ett besok pa Michels en av de storsta scrapbookingbutikerna som jag sett!
Ar populart bland au pairer att gora scrapbookingbocker antingen till sig sjalva for att ha som minne eller for att ge till sina vardforaldrar. Jag ska i alla fall gora en till mig sjalv :)

Nu ska jag kolla upp oppettider for ESB(Empire state building) och lite andra saker infor NYC, kan knappt vanta :)

Btw. Idag har jag varit 1vecka i min vardfamilj..

NY eller NYC

publicerat: 2011-01-21 @ 13:21:28

Nar man kommer in pa min blogg star det "Mitt liv i New York" vill bara gora en forklaring kring detta..

Nar man sager New York tanker man ju pa alla skyskrapor, Empire state building, eller jag gor det i alla fall, men detta ar ju New York City - NYC. Och det ar inte dar jag bor, jag bor i New York -NY, sa jag bor i delstaten New York jag har 1.5h in med tag och da ar jag mitt inne pa Grand central station :)

Sa dar jag bor ar det valdigt lugnt och som ni sag i forra inlagget har vi endel djur har, och man maste ta bilen vart man an ska, det finns inga trottoarer sa det ar lite jobbigt! Det enda som man skulle kunna kalla for centrum ar en 4vagskornings och i denna finns banken, posten, kyrkan och Nursery school, ca 100m bort fran korsningen finns en brandstation men thats it!

Men som sagt det ar 1.5h timme in till NYC sedan ar det 20min med bil till ett stort och fint kopcentrum i Danbury var dar igar, fick kopt ett par jeans. Maste ha fler kofor och lite trojor men hittade inget i de amerikanska butikerna sa till min raddning kom sjalvklart H&M(de kan man alltid lita pa) dar hitta jag en fin kofta och nya underklader. Finns aven bio i Danbury, och tar man sig bara till NYC ar ju mojligheterna oandliga..

Ska ta mig in till NYC nasta helg, och bara kanna rytmen och som var guiden pa turen i NYC sist sa; bli en New Yorkbo vilket innebar att man gar fort aven om man inte har brottom, aker subway(tunnelbana) och en sak till som jag precis glomde bort haha!

Ska ta och se pa lite tv nu, sen blir det att sova.

Ekorrar

publicerat: 2011-01-21 @ 13:20:57
Sen jag kom hit till North Salem har jag nog sett ca 10st ekorrar om inte nagra till, man ser dem natsan hela tiden..
Hemma ar det inte sa vanligt men har springer de uta pa tomten ratt som det ar :)





Fangade en pa bild idag :) Visst ar de sota!

No school

publicerat: 2011-01-18 @ 14:42:15
Detta ar valdigt typiskt USA, det var en liten storm igar och idag ar det ca 1mm med sno ute och det regnar lite sa da ar alla skolor stangda.. Lite skillnad fran hemma i Sverige da man far ga till skolan vad det an ar for vader.

Sa alla tre barnen kommer vara hemma idag, vi ska bland annat till biblioteket och sen far vi se vad vi hittar pa :)

Ska ga och badda min sang och gora mi iordning borjar jobba om 1,5 timme

Oh! Ikvall ska jag troligtvis till Starbucks och ett au pair mote, ska bli kul att traffa fler au pairer som bor i samma omrade, och Starbucks ar ju alltid bra och gott :)


Xoxo
Rebecka

Helt sult!

publicerat: 2011-01-18 @ 09:30:00

Var och provade kickboxning med en kompis igar och shit vad jobbigt det var!
Kan lova er alla att jag har ont bade lite har och dar idag!

Forutom att jag inte tranat pa ett tag nu sa var det ganska svart, men ar val alltid sa nar man provar nagot nytt..
Blev endel situps och pushups gjorda trots att jag "kanske" fuskade lite, men att gora 50armhavningar bara sadar nar man ser att alla andra ar klara och borjat pa nasta ovning gor en lite strssad och ja.

Ska kolla upp ett gym som ar har i narheten sa for jag se om jag fortsatter med kickboxningen eller om det blir gymmet, vill ha kollat upp bda tva innan jag bestammer mig.

Igar borjade jag mitt nya och sunda liv, bye the way
So nu ar det slut pa kakor och tartor for mig! Gardagen gick bra at grot till frukost sen blev det iof. en smorgas med penatbutter(maste ju ha provat det) sen en banan till mellis, blev ingen riktig lunch utan lite mer mellis(frukt) och sen till middag blev det pizza.. Na jag vet att det inte ar sunt men min host-family har pizza varje mandag, sa kannde att jag var tvungen att testa hur de ar har i USA, och ja de ar jockare an hemma men goda.

Nu ska jag snart borja jobba sa ska ta och logga ut.

Xoxo
Rebecka

Happy

publicerat: 2011-01-17 @ 23:20:36
OK, nu har jag gjort min forsta dag som en au pair! :)
Allt gick bra och jag borjar lara mig vad de olika orterna ar, tror jag skulle kunna kora till baletten utav GPS:en nu inte for att det kanske sager er sa mycket.. haha! :)

Men jag ar nojd och glad!

Xoxo

Rebecka

Shopping at Marshall

publicerat: 2011-01-17 @ 17:34:05
Tankte jags kulle visa vad jag hunnit med att shoppa har an sa lange.. :)

Jag och tva andra au pairer var till ett stalle som heter Marshall, de har det mesta; klader, skor, vaskor, sangklader och lite prynadsaker.


En sak som ar bra med marshall ar attde har lite markesklader, nar kanda marken far en installd order far Marshall det isatllet. Denna troja kopte for 33$


Jag hade inte plats for att ta med mig nagon handvaska sa igar fick jag kpte en for 24$ Kanske inte den allra snyggaste men den ar ok tycker jag.



Ett maste har ar solglasogon!

Jag kpte ocksa en t-shirt ocksa denna fran Ralph Lauren och den kostade bara 16$

The first day

publicerat: 2011-01-17 @ 15:34:52
Ja, idag ar det min forsta dag som en au pair. Borjar jobba vid 12 och slutar vid 17, sa ar igen lang dag idag. Men min host-mum ar hemma fran jobbet idag, det ar ju en helgdag idag ar Martin Luther king jr day eller nagot liknande.. Sa alla barn ar ocksa hemma idag men de har lite aktiviteter senare i eftermiddag.

Ska snart ga ut och ga med den forra au pairen, sen vid 18 ska jag aka med en kompis och den forra au pairen och prova pa kickboxning, ska bli kul men jobbigt!

Na nu ska jag ta pa mig jogginskorna och ga ut och traska lite :)

Ska forskoa skirva lite mer och lgga in lite fler bilder senare idag elle nagon annan dag.

USA i foton so far

publicerat: 2011-01-16 @ 20:06:07


Min utsikt fran planet mellan Gbg och Frankfurt



Sakta men sakert kom vi narmare New York och JFK


USA lite ovanfor Boston



Sara och jag nar kommit igenom passkontrollen och fatt vara vaskor, galda men trotta efter ca 10 timmar flygning


Bussen som tog oss till skolan...



Frukost var ganska fargglad


Det kom ju lite sno



Vi akte in till NYC :)



Tank er denna byggnaden dubbelt sa hog sa, vet ni hur hog Worl trade center var..



Jag framfor dar de bygger det nya World Trade center



Jag pa Staten Island Ferry



New York fran farjan


Times Square

My Rebecka

publicerat: 2011-01-15 @ 02:43:29
Nu ar jag antligen hos familjen och all nervositet ar borta! :)

Var ganska nervos nar bussen korde in vid busstatione och jag skulle kliva av, da forstod jag verkligen att jag ska vara har och att det inte finns nagon atervando, inte for att jag vill vanda..
Tva av tejerna var med och jag fick en fin ballong av dem med frihetsgudinnan pa. Bara en liten stund efter att de hamtat mig borjade den yngsta kalla mig for My Rebecka och gor det fortfarande, sa det ar mitt nya smeknamn :)

Har borjat att packa upp lite av allt pa mitt rum men kommer nog ta ett tag inna allt ar helt klart, har ocksa kort en tavttmaskin, kanns skont att fa tvatta igenom allt efter att det legat i resvaskan..

Ska ta och sova lite nu, har en fullspeckad dag framor mig imorn ska balnd annat oppna ett bankkonto har och traffa andra au pairer som bor har omkring, ska bli riktigt roligt! :)

Sleppe well!


Xoxo

Rebecka

Flygresan

publicerat: 2011-01-13 @ 02:53:12

Medan ni sover sa gott sa sitter jag har och knapprar lite pa tagenterna haha.. :)

Dagen har gatt ganska fort och jag ar lite stolt over mig sjalv.. Jag kopte ett simkort till min mobil fran CC men nar jag satt i det stod det att det var inaktivt, sa pratade jag med en av personalen har och de sa att jag kunde fa lana deras telefon och ringa till costumer service, so I did! Blev lite nervos forst men det gick riktigt bra forutom att det var lite svart att hora vad hon sa pga. ljudet men det loste sig med kortet och nu funkar det bra :)
Fick ni mitt sms mamma och pappa?

Tankte att jags kriver lite om flygresan nu sa kommer det bara lite kort senare..

I mandags sov jag knappt 3timmar kom hela tiden pa saker jag glomt eller smo jag bara maste fixa innan jag aker, sa 04:30 akte vi hemifran och kom fram till landvetter i god tid och vi hann ta den obligatoriska fikan som alltid blir av nar vi flyger.. Sen nar en annan tjej kommit som ocksa skulle aka checkade vi in och min vaska vagde 22.8kg :) Bra jobbat av mig dar haha!

Efter att ha karmat mamma o pappa hejda gick jag och Sara(tjejen jag checkade in med) igenom passkontrollen och jag fastnade, fick ta av mig skarpet och halsbandet. Sedan tog de mitt handbage och ville kolla igenom det och jag fick forst ta upp en psae med smycken som jag hade i vasken och sa korde de igenom den och vaskan igen, sedan fragde de om jag hade en vas i vasken, det hade jag ju(langst ner) sjalklart ville de kora igenom den helt sjalv, sa det var bara att packa upp allt i vaskan och ge dem paketet, var inte sa roligt att forsoka fa ner  all i lika bra ordning.. Sara och jag gick en kort svang i taxfreen sedan var det dags att borda planet smo skulle ta oss till Frankfurt, jag hamnade bredvid 2andra tjejor som ocksa ar au pairer, vi somnade alla ihopa :)

Sjalvklart blev planet lite forsenat fran Gbg men nar vi kom till Frankfurt hade vi anda 45min(ist. 6min) pa oss att ga till gaten, shit vad latt det var att hitta och bra skyltat. Val framme vid gaten kunde vi nastan borda direkt, tror det var det langsta planet jag varit ombord pa haha! Trodde forst jag var lycklig lottat, for det kom aldrig nagon och satte sig bredvid mig men i sista stund kom det en tysk tjej som jag ocksa delar rum med nu. Resan fran Frankfurt till JFK gick bra men den var ganska seg in imellan, men kan bara saga en sak, lufthansa vet vad bra service innebar :) Riktigt trevlig personal och de passade verklige upp pa en!

Val framme pa JFK vantade den nervosa passkontrollen. Efter lite koande var det antligen min tur och ja, som tur var slappte de in mig till detta land.. Och direkt efter att jag kommit igenom kontrollen sag jag min vaska komma ner pa bandet, nr2 av alla, jag blev glad kan jag saga! :)

Nar alla av oss fatt vara vaskor gick vi ut och darvantade 2 skona farbroder, de som skulle kora oss till skolan. men forst behovde vi vanta pa ett par finskor som fastnat i passkontrollen.. Tillslut kom de och vi kunde aka, till en borjan gick resan bra men sedan blev den riktigt jobbig. Att den blev jobbig var for att det dels var rusningstrafik, han som korde hade lite for tung hogerfot vid rodljusen.. Sedn var jag riktigt trott, hungrig och lite smairreterad pga trottheten och jag ville bara komma fram och byta klader. Som tur var somnade jag den sista biten. framme pa skolan fick vi satta in vart bagae i ett rum, och ta med oss det vi skulle ha pa rummet, klader och sa, vi far inte ha den stora vaskan uppe pa rummen pga sakerheten.

Har pa skolan har vi lektioner om barnsakerhet, hur vi som au pairer ska tanka reagera i speciella situationer, vi har ocksa lite grupparbeten. Lektionerna ar ganska langa sa koncentrationen ar inte pa topp hela tiden men ar kul att traffa andra au pairer och lara kanna dem :)

Nu ska jag snart ta och sova lite, imorn har vi bara lektioner halva dagen pa eftermiddagen ska vi pa en guiedad tur i NYC :) Sa maste hinna ladda kameran lite innan det..

Xoxo
-Rebecka

Snowstorm

publicerat: 2011-01-12 @ 18:36:57

Har lite lunchrast just nu sa passar pa att sitta i datasalen lite..

igar sa de att det kunde bli en snostorm och japp det blev det, men jag skulle kanske inte kalla det snostrom men anda, det har nog komit ca 35-40cm sno sa ja det ar ju endel, men som tur ar ar det valdigt latt sno.. Vissa tjejer har ladrig sett sno sa det ar lite roligt! :)

Nu ska jag ta och gicka lite mail och lagga till lite folk pa facebook :)

The school

publicerat: 2011-01-12 @ 03:38:42
Lanar min franska kompis dator en liten stund sa att jag kan lagga upp lite bilder at er pa skolan, kommer skriva lite mer om den och vad vi gjort har imorgon eller nar jag far tider over...

Den ena byggnade nu pa morgen, bade jag och min franska kompis tycte att det paminnde lite om vita huset.. haha

 

I denna byggnaden har vi alla vara lektioner, aven detta kort tog jag nu imorse

 

Sista lektionen var artwork men varken jag eller mina nya tyska och franska vanner var sa pigga pa att hitta pa nagot kreaktivt ,en detta var vad jag oekade astakomma.. Vad tycks?

At the school

publicerat: 2011-01-12 @ 02:26:43
Nu ar jag antligen framme, och sitter just nu i en datasal pa skolan som ligger pa Long island.

Resan gick bra och det var inga forseningar.
Det enda som var jobbigt var bussresan fran JFK till skolan, det var rusningstrafik och vet inte riktigt var han som korde fatt sitt korkort... Somnade den sista biten i alla fall, det var riktigt skont!

Hoppas ni kan lasa vad jag skriver, haha! :)

Ar ganska trott, sitter fortfarande i lite sen flygningen, sa ska skriva lite mer imorgon eller till helgen och aven visa er lite bilder.

Ha det sa bra sa lange :)

Xoxo
-Rebecka

NYC here i come!

publicerat: 2011-01-10 @ 04:20:00
Väskorna är packade och står klara i hallen, ipoden, mobilen och kameran är fullade till max och bara ett paar minuter börjar äventyret jag så länge väntat på! :)

Hoppas hoppas bara inte att jag får övervikt..

Jag kommer inte att ta med min dator(ska försöka lämna tillbaka min dell och så köper jag en macbook pro i USA) så vet inte när nästa inlägg kommer men så snart jag kommer åt en dator kommer jag att skriva och lovar att ta många kort och självklart kommer jag att lägga upp dem här.


Sacha ser inte så glad ut över väskorna som står i hallen..


Det värmer så

publicerat: 2011-01-09 @ 12:38:52

Att se att man fått kommentarer när man loggar in här på bloggen gör alltid att man bli glad men det finns vissa kommentarer som värmer mer än andra..!

Blev riktigt glad när jag såg denna igår :)




Tack så mycket Sabina för denna kommentar! (Hoppas du inte tog illa upp för att jag la upp din kommentar)
Så känner er inte rädda för att kommentera, jag blir bara glad utav dem...

I'm leving tomorrow!!!

publicerat: 2011-01-09 @ 11:53:24

Från att ha varit månader är det bara timmar kvar tills jag flyttar till USA! :D

Känner mig både glad och lite nervös men mest glad..
Tror och hoppas att allt är med och har jag glömt något så får det gå för nu orkar jag inte med alla dessa väskor och allt prat om vikt. Ska bli riktigt skönt att slippa tänka på dessa väskor nu på ett bra tag!

Känns verkligen konstigt att kunna säga att jag bara har 1 dag kvar i Sverige.
Har inte gjort något speciellt idag utan mest bara kollat igenom så att jag fått med mig det mesta, packat in presenterna, pratat med familjen nuvarande au pair, känndes skönt att få prata lite med en som förstår hur man menar och känner.. :)

Ska ta och se Morden i midsumer nu, för sista gången..

Examensfest

publicerat: 2011-01-09 @ 11:52:37

Blev inte så många inlägg igår men här kommer en liten uppdatering om gårdagen. :)

Började dagen med en skön sovmorgon sedan efter frukost åkte jag och pappa ner till Göteborg och gjorde ett besök på Mac forum - Nej, datafrågan är ännu inte helt löst, men en bit å väg, förhoppningsvis :D

Vi var riktigt effektiva och åkte direkt hem igen efter vårt korta besök i Göteborg. Då städade jag rummet lite och kollade igenom visa sker inför måndagen, sedan var det dags att börja göra sig iordning inför kvällen. Vi var nänligen på fest hos min syster, hon har gått färigt sin utbildning på högskolan och är nu färdig lärare så vi firade henne :) Blev även en sista träff med vissa utav de som var där för mig, är många att säga hej då till nu. Är en väldigt konstig känsla måste jag säga..

Självklart fick min syster presenter men jag fick faktiskt också en, en förtidig allahjärtansdag - present :)
Fick en riktigt bra, rolig och användbar bok - en fotobok(Digital fotografi). Han som skrivit boken är Scott Kelby, han är bland annat chefredaktör för tidskriften Photoshop User. Boken innehåller bara tips på hur man ska tillväga för att fotoa som ett proffs och det är väldigt enkel och bra text och bra bilder som visar hur man ska göra :)



Jag och boken som jag fick! :)
Denna bild är helt oredigerad..




Men denna bilden är redigerad, det jag har gjort är att ta bort de röda ögonen, ljusat upp tänderna lite och mjukat upp huden lite.. Blev ganska nöjd ändå även om det kanske inte ser helt naturligt ut, eller vad tycker ni? :)

Mina föräldrar

publicerat: 2011-01-08 @ 23:21:45
Jag är väldigt lyckligt lottat, vet ni varför?
-Jo, för jag har de bästa föräldrarna som man kan ha! :D Älskar dem över allt annat!

Kan inte komma ihåg någon gång att de sagt nej vi tänker inte hjälpa dig eller nej du får klara dig själv.. Sen kanske de inte alltid gjort det med glädje men vad som än händer försöker de alltid hjälpa oss och ställa upp för oss. Vet inte hur många timmar som de exemplevis har lagt ner på att hjälpa oss med olika skolarbeten. Jag vet att de alltid finns där för mig när jag behöver hjälp med vad det än kan vara, jag kan alltid prata med dem. Kanske låter som jag har ett par riktiga curlingföräldrar men det kan jag lova dig att det är det sista som dem är!

De vill både att jag och mina systrar ska utvecklas och lära oss att ta hand om oss själva, kunna fatta egna beslut och göra det vi vill, men ibland kanske man bara vill få lite råd på vägen eller veta om man är helt ute och cyklar och då vet jag att de finns där och det gör dem till 210 % om inte mer!

Självklart har jag vid ett flertal tillfällen tyckt att de är lite väl beskyddande eller kanske rent av lite dumma ex. om jag inte fått gå på någon fest eller så när jag var yngre men vem har inte tyckt så någon gång..?

Strul och USD

publicerat: 2011-01-08 @ 08:43:19

Nästan oftare och oftare tycker jag att vad man än gör så är det alltid något som ska strula och/eller bli fel.. Självklart kan man inte göra något åt den mänskliga faktorn men tycker att den uppenbarar sig lite väl ofta.

Men som igår, jag skulle hämta ut dollar på banken som jag beställt. Jag ringde i förra veckan och beställde för 1300 svenska kronor, de hade inte hemma men hon jag pratade med erbjöds sig ringa upp ett annat kontor och se om de hade hemma eller kunde beställa hem åt mig. Det blev det sist nämnda, de skulle beställa hem åt mig för 1300 kr det sa både hon och jag så allt var frid och fröjd tills jag kom till banken igår..

När det väl blev min tur ochjag sa mitt ärende tog hon fram lite USD och sa att det blev 50USd, jag tyckte det lät lite väl lite men hade ingen totalkoll på vad kursen stod i just då.. Men när hon sen säger att "ja, då drar jag 300kr från ditt konto" reagerade jag! Hon visste inget mer och de enda USD dollarna somde hade hemma var de 50 som jag precis fått! Blir så arg!

Nu löste det sig ganska smidigt ändå, fick åka till ytterligare ett kontor där de hade 135 USD hemma.
Självklart var det inte kvinnan i kassans fel men tyvärr tog jag ut min ilska på henne, varför måste det alltid bli fel hela tiden..? Tycker som sagt att det händer oftare och oftare.

Något som i alla fall vägde upp det dåliga var att det jag beställde för mellantjejens födelsedag kom och det är såå fint! kommer bli toppen tror jag :)

Förklaring

publicerat: 2011-01-07 @ 12:54:05

Ska få hjälp att ändra lite i min design här på bloggen, där av alla små konstiga inlägg som innehåller - "inlägg kommer snart.."

Kost & hälsa

publicerat: 2011-01-07 @ 12:49:01

Inlägg kommer snart..

Landskapsbilder

publicerat: 2011-01-07 @ 12:48:35
Inlägg kommer snart..

Life in the US

publicerat: 2011-01-07 @ 12:47:10

Här kommer du snart att kunna läsa om min vardag i USA

3 dagar kvar

publicerat: 2011-01-07 @ 09:37:14
Nu är det nära mina vänner, riktigt nära! Om bara 3 dagar åker jag till USA :)

Kan nog inte helt säga att allt är fixat inför resan men det mesta ska ordnas idag, ska till banken och hämta lite dollar som jag beställt, ordna det sista med presenterna till barnen, köpa det sista som jag behöver ha med mig bland annat shampo och balsam.

Ska också försöka få till ett bra magpass på gymmet, men är inte så jättemotiverad till träning alls idag, vi får se..

Nu blir det frukost och sedan banken, skriver lite mer och längre senare ikväll :)

Min första kärlek

publicerat: 2011-01-07 @ 08:15:00

Kommer ni hiåg när man var ungefär 12 - 13 år, då man inte spenderade lika mycket tid vid datorn som man gör nu idag.. Det var också då som skolkatalogen var något utav det roligtaste som fanns, kommer ihåg att jag och mina kompisar kunde spendera timmar i att titta i dessa. Kanske bör tillägga att det fortfarande är lika roligt med skolkataloger :)

Det var just i en skolkatalog som jag först såg honom, min första kärlek, han som också ett tag senare blev min första pojkvän. Är väl alltid något speciellt när man är kär i någon med var nog lite extra absolut första gång, man visste ju inte hur man skulle agera för hur gör man när det gäller "sånt"??
Kommer ihåg att jag och några kompisra satt och pratade om honom endel i korridorerna och om han råkade går förbi blev vi alla helt tysta och sedan efteråt pratade vi desto mer.. haha!

Om mig

publicerat: 2011-01-06 @ 18:40:01

Lika bara att ta tjuren vid hornen och börja med första punkten direkt..

Dagens punkt är Om mig
Så vem är nu jag då..

Jag är en blond tjej på 21år och 167cm lång  som heter Rebecka och kommer från västkusten, en lite mindre stad som heter Uddevalla, eller ja, jag är uppvuxen i en liten ort utanför Uddevalla men har nu det senaste bott ett par år i Uddevalla.

Så länge som jag kan komma ihåg har jag alltid varit intresserad utav vad som händer i samhället och lite runt omkring i världen(är än idag), jag har alltid varit en teoretiker, vet inte ens hur man virkar eller stickar och jag tror inte att jag ska försöka ge mig på det heller, som ni kanske förstår var inte slöjd mitt favoritämne i skolan.. 

På gymnasitet gick jag den samhällsvetenskapliga linjen med inrikting på juridik, är verkligen den bästa linje man kan gå, men det är verkligen tack vare lärarna.. :)  Efter att jag tagit studenten 2008 började jag på Förvaltningshögskolan vid Göteborgs univeristet, där läste jag ett program som heter Kandidatprogramet i offentlig förvaltning, men jag valde att ta en paus från studierna efter ca 1,5år på programmet och nu om bara 4 dagar ska jag åka till USA, New York för att jobba som au pair i ett år.

Som ni märker har mitt samhällsintresse påverkat endel val i mitt liv, ytterliggare en sak som det ligger bakom är mitt poitiska engagemang. Sedan lite mer än 1år är jag medlem i ett politkst parti, Folkpartiet är också medlem i deras ungdomsförbund LUF där jag var ordförande för vår lokala klubb i lite mer än 6månader. Hade jag inte tyckt det varit så pass roligt med politik och allt som händer vårt samhälle hade jag aldrig valt att engagera mig.. 

Hoppas att ni är nöjda och att ni nu vet lite mer om mig :)   

Lista

publicerat: 2011-01-06 @ 17:50:02
I många av de bloggar som jag läser är det en del som har gjort en speciell litsa, en lista med 30 punkter och dessa punkter utgör ett ämne som man ska skriva ett inlägg om..

Tänkte jag skulle ta mig an denna lista

Här kommer alla punkter

A decision is made

publicerat: 2011-01-06 @ 11:47:00

Efter allt strul som varit med denna omtalade dator har jag nu bestämmt mig.. Kommer att behålla min dator från DELL, trots allt.. Det är ju inte datorn i sig jag är missnöjd med utan en viss del av den men främst DELLs personal och deras bemötande och beteende!

Men nästa gång jag köper dator blir det helt klart en Macbook, och nä jag tror inte jag kommer ha jättesvårt för att lära mig den men den dagen den sorgen.
Fick också höra att en Macbook skulle vara mycket dyrare än en, klart att den kan vara det men min dator(den jag nyss köpt) kostade lika mycket som en Macbook Pro om kanske inte lite till men några exakta siffor, det får ni bara spekulera om...

The tourist

publicerat: 2011-01-06 @ 08:39:00

Var på bio igår med mamma o pappa, såg premiären utav The tourist.

Om du får chansen så se den!
En bra film där det händer lite och man tror sig veta hur det hela hänger ihop men kan säga att man blir ganska grundlurad.. haha! Svaret är enklare än vad man tror, är väl ofta så inom filmer.



Bild: Google.se

Förvirrad!

publicerat: 2011-01-05 @ 17:17:13
Nu är jag ganska förvirrad, står mellan 2val - antingen att lämna tillbaka min DELLdator och köpa en Macbook Pro eller att behålla min DELL och helt enkelt leva med det problemet som är..

Vad ska jag göra?
Vad skulle du ha gjort?

Hur lätta är Mac att använda, har ju precis börjat lära mig photoshop och vill ju använda detta mycket mer kan jag säga, kan jag det i en mac..?

Kan eller vet du något så är jag tacksam för all hjälp jag kan få! :)


Nu ska jag byta om och så blir det restaurang och bio med mammi o pappi :)


Xoxo

Rebecka

Skydda dina bilder

publicerat: 2011-01-05 @ 11:24:24

Tänkte tipsa lite om hur viktigt det är att skydda sina bilder och hur du ska göra detta.

Även om du inte lägger ut bilder på dig själv eller någon annan på din blogg så kan de trots det bli snodda, kopierade utan att du vet om det.

Nu, kanske du tänker att det gör inget för jag lägger ju ut bilder på ex. barn eller mig själv så att någon pedofil eller annan person tar dem och använder de till helt fel saker kommer inte att hända. Men även du som tänker så ska tänka om!

Även om du lägger ut en landskapbild kan den bli stulen!
Ja, det kanske inte är något jätteproblem men det kan det vara .. Jag hörde exempelvis om en person som fick sin bild stulen och denna bilder dyker senare upp i en fototväling och vinner, men personen som tagit bilden är inte den som vinner utan personen som stulit bilden..!

Nu till själva knepet för att unvika detta :)

Vattenstämpla de bilder som du vill skydda.

En vattenstämpel kan man göra på olika sätt bland annat i Photoshop och Gimp(gratis) 


Här är ett exemple på en vattenstämpel som jag har gjort.
Vad du väljer att skriva och hur du utfaormar det är bara din fantasi som sätter gränser för.. :)

Bilden ovan är både tagen och redigerad utav mig!

Never again!

publicerat: 2011-01-05 @ 10:50:09
Just nu är jag både arg och irriterad!

Jag köpte ju en helt ny dator från DELL, med hjälp utav deras säljare. Jag beskrev för dem vad jag har för behov och de föreslog en dator, datorn i sig är jag jättenöjd med men jag har fått en mycket sämre batteri i förhållande till datorn! Varför kunde inte säljaren sagt något!? Det är väl lite hans jobb att påminna mig och att jag kanske ska köpa till ett bättre batteri...!

Blir också så arg för att på deras hemsida står det att mitt batteri(6cells) ska hålla i upp till 5timmar men när jag ringer så säger han "Nä, 5timmar låter lite mycket för ett 6cells det är nog inte 9cells de menar på hemsidan"
Nej! Det är det inte för på hemsidan står det att ett 9cells ska hålla i upp till 8timmar, vem av dem ljuger egentligen??

Varför ska man vända sig till profesionella säljare som ska kunna detta om man ändå inte får det man vill ha och frågar efter??

En sak är klar: Aldrig mera DELL!!
Nästa gång får det bli en Mac eller vad som helst men inte DELL!

Måste verkligen tacka min pappa för att han hjälpt med mig många samtal till DELL, utan honom hade det inte gått så bra som det ändå gör! Love him <3

Klar

publicerat: 2011-01-05 @ 10:14:16
Efter en hel del suckar och prövning av olika sätt att packa  fick jag faktiskt klart väskan igår och den är nu helt färdig :)  Totalt var det 2par skor, 2 t-shirts, 1linne, 1kofta och 1par leggings som fick nobben av mig och nu väger väskan 22,6kg nu får jag absolut inte lägga ner något mer i den, snarare ta ur något..

Idag tänkte jag kolla igenom det som jag har tänkt att ha i handbagaget, kommer nog bli en del haha! 

5 dagar kvar nu bara! :)



Xoxo

Rebecka

Övervikt

publicerat: 2011-01-04 @ 12:42:55
Har bestämmt mig för att idag ska resväskan packas färdig, nu är det inget roligt att ha kläder i nästan hela rummet.. haha! Men det är inte det lättaste, vill jag lova! Nu sist när jag hade lagt i allt och vägde den visade vågen 24,5kg - den får bara väga 23kg!!

1par skor har redan åkt så får se vad som får nobben av mig..

Några bra tips på hur man packar så bra som möjligt? Jag tar emot alla! :)


Xoxo

Rebecka

Håret

publicerat: 2011-01-03 @ 17:45:12
Blir inga före- och efterbilder på håret, men ingen jätteskillnad, men jag är nöjd ändå :)
Bakifrån är nog enda skillnaden att det ser mer glittrigt ut och man kan se slingorna på sina ställen. Framifrån syns det mer  i och med att hela utväxten är borta, den som var boven i dramat..


Nu blir det mat sedan ska jag ladda in bilderna från nyår och se om någon av de är fina nog att visa upp..


Xoxo

Rebecka

Finally

publicerat: 2011-01-03 @ 08:32:00
Idag är det en dag som jag längtat efter länge! :) Idag ska jag äntligen till frisören, kan säga att det verkligen behövs. Ska både klippa och slinga håret.

Brukar både klippa och slinga håret med cirka 2 månaders intevaller men sist gång klippte jag det bara för att dra på utväxten lite mer, så det kommer bli en stor skillnad imorgon, hoppas jag i alla fall. Ska nog be att hon gör det lite ljusare än vanligt, som mamma sa, jag får ju leva upp till de förutfattade meningarna om svenska tjejer; blond och blåögd.. Inte för att jag är blåögd men ändå haha:)

Visar lite bilder på hur det blev senare i eftermiddag.

Ska till en sväng till gymmet efter frisören.


Xoxo

Rebecka

Såå smart

publicerat: 2011-01-02 @ 17:33:03

Fick ett riktigt bra tips från en tjej igår(hon åker också till USA den 10:e) nämligen att använda vakuumpåsar! :)
Visst är det smart!

Passade på att åka in till Biltema efter att vi varit på gymmet tidigare idag, provade den ena förut och vips, så har jag hur mycket plats som helst kvar i väskan :) Såå smart idé! Men kanske inte så konstigt att det var en smart idé när det kommer från en tjej!

Gäller bara att tänka på vad man lägger i påsen för man måste ha en damsugare för att suga ur all luft, ska ju vara 4dagar i NYC på introduktionskurs så inget av det jag kommer vilja använda då får ligga i påsen...

I övrigt har jag inte gjort så mycket mer än att tränat och fixat lite med musik till ipoden, håller på och gör olika spellistor. En annan sak jag fått ordnat idag är en datorväska, nu har jag både en snygg och funktionell :) Min gamla från Folkpartiet var mest bara snygg.. hihi!

Can' wait

publicerat: 2011-01-01 @ 14:34:20

Nästan 1 vecka efter att jag kommer att ha anlänt till familjen i USA fyller en utav tjejerna år, det ska bli riktigt kul att få vara med och förbereda hennes födelsedag :) Känns också bra att det händer något relativt fort, inte för jag inte kommer att ha fullt upp i början men tror det kan vara bra så att man inte börjar längta hem eller så..

Nu har jag precis fixat mina presenter till tjejen :)
Kommer bli jättebra tror jag! Kan inte visa det ännu för har precis klickat hem det från nätet så ni får lita på mig ändå. Det enda jag har kvar att ordna inför födelsedagen är ett grattiskort, tänkte sätta mig med det senare idag.



Å måste berätta en annan sak..
Jag skickade ett litet mail till familjen igår och önskade dem gott nytt åt ochsa att vi redan fått 2011 här i Sverige(klockan var ju bara 18:00 där då)
Och idag såg jag att jag hade fått ett jättegulligt svar :)

"Happy new year! Can't wait to welcome you to our home"

9dagar kvar nu!






Xoxo

Rebecka

Nytt blad

publicerat: 2011-01-01 @ 10:32:37
Så var det ett nytt år igen, tycker verkligen att det går fort..

Men det känns ändå skönt med att det är nytt år, allt är helt tomt och nytt och det är helt upp till dig vad som ska ske.

En annan sak som skänns skönt är att kunna vakna upp och må tipp topp och inte känna att huvudet är tre storlekar för stort, vilket jag tror att många gör idag. Funderar på att gå ut och gå en promenad eller så snart, gymmet är ju stängt idag..


Xoxo

Rebecka
RSS 2.0