Pass

publicerat: 2010-05-29 @ 09:49:09
Igår blev det en liten hektisk dag eller ja i alla fall på eftermimddagen.
Om en vecka åker jag och mamma till lite varmare breddgrader, närmare bestämmt Tunisien och Djerba. Alltid när man skriver ut biljetterna får man passa "viktig information" som man tydligen ska läsa igenom, i vanlig ordning läst jag Inte igenom den, bara onödigt tänkte jag... Som tur nog skummade mamma igenom den och såg att våra pass måste vara giltiga minst 6mån efter att vi kommit hem från resan, jag fick Panik! Mitt pass går ut i september!!
Så det var bara att skynda sig med att fixa håret, fort på med lite mascara och in i bilen och mot polisen för att fixa nytt pass. Och jag hann, puh!

Totalt sönderdressad och blöt(regnet bara Öste ner!) kom jag in till polisen och fick ordnat mitt pass, vill inte påstå att jag blev bra på kortet... Usch! Men nu har jag fått ordnat ett pass inför USA också, vilket var bra :) Så lite tur i oturen kan man säga.

Nu ska jag gå och börja packa, inte för USA utanför Tunisien, senare blir det att jobba.

Muffinsbak

publicerat: 2010-05-21 @ 09:05:12

Igår satt jag barnvakt igen och vi provade då att baka muffinsar.
Det gick bra men man fick verkligen vara med hela tiden, den yngsta är 2år och hon ville gärna gör allt och helst på en och samma gång.. Försökte strukturer upp det så alla fick vispa lika mycket och så.

För att göra det lite mer roligt(inför att baka är tråkigt direkt) gjorde vi lite speciella muffinsar, vi gjorde kattmuffinsar :) Fick idén från min kompis Cilla som är i USA just nu som Au Pair.


Bilden är från Cillas blogg

Väska

publicerat: 2010-05-14 @ 19:22:45
Åkte in en sväng till Creativica här i Uddevalla som fyllde 1år nu i helgen och därför hade de lite erbjudande och man fick även vara och prova på att göra en liten väska, som man kan ha till inbjudningskort eller liknande..

Väskan såg väldigt pfoffsig ut och som att den skulle vara svår att göra, men oj va fel jag hade! Det var jättelätt, och tog bara 1timme. För at få lite inspiration kan du kolla på Creativica's hemsida eller varför inte göra ett besök hos deras blogg :)

Här kan ni se väskan som jag gjorde :) Jag börjar också få ihop en bra liten samling av saker för scarpbooking

            

Test

publicerat: 2010-05-13 @ 18:09:35
Det fick bli en sväng till Panduro idag ändå, men måste nog köpa lite mer saker för korten tror jag..
Var ju tvungen att prova lite när jag kom hem sedan :) 

              

Tråden tog slut när jag nästan var klar med hjärtat, och jag orkade inte göra färdigt hela.. Man ser ju i alla fall hur det blev ändå. Men jag köpte lite guld och silverpappaer som jag tror att barnen kommer gilla. Jag tog vanligt vitt bara för att prova. Har även lite andra idéer men de har jag inte testat ännu.

Köpte även lite stickers för att ha på det fotoalbum, där man har kort på sig själv, sin familj, barnen man passat och likande.

Morsdags kort

publicerat: 2010-05-13 @ 08:29:55

Allt gick bra igår när jag var barnvakt.

Jag lovade barnen att vi skulle göra morsdags-kort nästa vecka så jag har kollat runt lite på nätet för att få idéer för hur man kan göra dessa kort. Det är ju bara att låta fantasin flöda, men det känns som att en helt ny världs har öppnats sig för mig :)

Har inte trott att det funnit såå mycket material och tips hur man kan göra fina kort. Hittade mycket fint på många olika sidor om scrapbooking, nu blir att rota runt här hemma och se om det finns något man kan använda.Bild: google.se

Här är två är många många idéer på hur man kan göra, allt med scrapbooking.
Nu ska jag ta och börja leta runt lite här hemma annars får det bli en sväng till Panduro, måste ju prova detta själv först så jag vet hur lätt,svårt det kan vara..

Barnpassning

publicerat: 2010-05-12 @ 09:11:20

Ska snart sätta igång och städa lite i min lägenhet, sen i eftremiddag ska jag till Göteborg för att passa barn.

För att få åka som au pair måste man ha minst 200timmar barnerfarenhet. Jag som gick samhäll på gymnasiet och inte jobbat med barn tidigare mer än lite praktik på dagis och liknande har inte så mycket erfarenhet, därför måste jag få så mycket erfarenhet som jag kan nu innan.
All barnerfarenhet räknas så om man har en kusin som man passat mycket eller liknande räknas det, men jag känner kanppt någon som har yngre barn. Detta gjorde att jag hade lite "panik" om hur jag skulle få ihop mina timmar, men genom en hemsida grannar.se hittade jag en familj vars barn jag nu passar 1gång/veckan.

Första steget

publicerat: 2010-05-10 @ 16:40:37

Nu har jag tagit första steget, igen!

Ja, det är andra gång som jag bestämmer mig för att bli au pair i USA, men det är denna gång som det kommer att bli av, vilket det inte blev sist gång.

Förra gången jag hade tänkt åka var när jag tagit studenten, jag visste inte vad jag ville göra.. Men jag vet inte hur det blev men jag sökte in till universitet i Göteborg och kom in, nu har jag snart gått 2 år där och har bara 1 år kvar. Jag ångrar absolut inte mina år på universitet, jag har fått några riktigt bra kompisar, mycket kunskap och självklart en utbildning. Men nu har jag totalt suttit i skolbänken i 15år och jag vet inte om jag orkar att sitta ytterligare 2 utan en paus.RSS 2.0