Gott Nytt År!

publicerat: 2010-12-31 @ 20:52:33
Vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! :)
Hoppas det blir riktigt bra och precis som du vill!

Har ni några nyårslöften eller så?


Jag ska gå ut och föröksa få lite kort på alla fyverkirier.. Har varken något stativ eller fjärrutlösare men ska göra mitt bästa ändå.


Hittade denna bilden på
http://zarish.blogg.se/ 

10 dagar kvar!

publicerat: 2010-12-31 @ 17:15:45Jag tycker ju om när andra gör videoinlägg så jag får väl inte vara sämre jag.. :)
Fick ju även provat kameran på datorn så det blev ju två flugor i en smäll haha!

Vad tycker ni? Fler videoinlägg?

Ordning & reda

publicerat: 2010-12-31 @ 13:00:21

Ätligen! Ja, äntligen börjar jag få ordning och reda bland alla(ca 4000) mina foton som jag har på datorn, är verkligen inte en dag för sent.

Har lagt över alla foton till den nya datorn och nu sitter jag och lägger in taggar och betyg på dem i Elements, har nog inte ens kommit halvvägs.. Men det kommer kännas skönt när det är klart och framför allt det kommer bli mycket lättare sen när jag lägger in fler foton, för jag tror det kommer bli endel kort under mit kommande år..
Eller vad tror ni? :)

Om du inte har speciellt bra ordning bland dina foton, så tycker jag absolut att du ska försöka ordna det. Det kan ta lite tid och kännas jobbigt men det är absolut värt det och det är inte så svårt som man kan tro.. haha!
Det viktigats är bara att ta den tid det behöver och ha tålamod!

Lycka till! :)


Xoxo

Rebecka

Fashion show!

publicerat: 2010-12-30 @ 18:09:49
Vill bara påminna er om att kl. 20:00 måste ni sitta bänkade framför tv:n och ha på tv3!
Det är då som de visar Victoria Secret fashion show, är bara ett måste att se den. 

Visst hade det varit kul om man hade fått sitta med i publiken? Vet inte om det är möjligt ens men det är något jag får försöka kolla upp..


Både modellerna och kläderna är grymt snygga! :)

Bokeh

publicerat: 2010-12-30 @ 13:10:44
Idag har jag lärt mig ännu en sak inom fotgrafering, nämligen att fota bokeh! :)

Bokeh är japanska och betyder suddigt. Man kan fota bokeh på fler olika sätt ett utav dem är som jag har gjort på bilden nedan, ljusen blir små runda ringa. Anledningen till att de så är att de är i oskärpa, men på samma gång som det är oskärpa ska det vara snyggt - Snygg oskärpa helt enkelt! Och det är väl där det svåra ligger..

Ofta när man tar portträttkort använder man sig också utav bokeh, personen som man fotar är i fokus men bakgrunden är det inte och blir därför suddig. Det används också ofta när man tar macrokort, men som sagt det gäller att få en fin bokeh och framför allt en lugn, så att den inte förstör kortet..

Här är lite exemple på det jag menarDessa 2 kort hittade jag på Google.se


Detta tog jag själv igårOch så kan ni jämför det jag tog med detta som jag hittade på google.seLite skillnad på skärpan...

1sak kvar

publicerat: 2010-12-30 @ 10:42:39
Nu är alla viktiga papper inför resan klara, fick mitt internationella körkort igår och har precis betalt räkningen. Flygbiljetterna är utskrivna och klara, visumet är också klart och sitter snygg o prydligt i mitt pass.

Det är bara e liten sak kvar nu, packa väskan!
Ska väl ta tag i detta ordentligt i övermorgon tror jag..


Xoxo

Rebecka

Spring collection

publicerat: 2010-12-29 @ 15:28:32

Igår fick jag reda på att H&M:s vårkollektion har kommit ut och som ett svar på detta fick jag deras katalog idag med posten :)
Hittade massa snygga saker bland annat en klänning som de nu rear ut för 49:50kr istället för 149kr, jag vill köpa men är osäker på om jga hinner få den innan jag åker.. Stora problem här!

Den här bikinin hittade jag också, den är ett måste! Nu har jag ännu en anledning till att besöka H&M i New York :)


Bild: hm.se
Gillar att både att det var bandeau och detaljerna på den!
Färgen är perfekt när man blivit lite bru också :)

Nu ska jag torka bort dreglet och se tt till avsnitt på DVD:n om elements :)

Xoxo

-Rebecka

In the garden

publicerat: 2010-12-29 @ 13:47:52

Trotsade kylan(-19) och gick en kort sväng i trädgården förut, solen lyste så fint på alla träd och buskar så var bara tvungen att försöka få lite fina kort.
Blev inte helt nöjd med bilderna men de får duga tills jag tagit fler.
Vad tycker ni om bilderna? :)

Mer tid, tack!

publicerat: 2010-12-29 @ 11:20:37

Blir inte lika många inlägg just nu som jag skulle vilja men jag får inte riktigt tiden till att räcka till..

Förutom att lägga över alla bilder o liknande från den gamla datorn till den nya, bli kompis med den nya datorn och alla program jag nu fått jag som inte riktigt visste fanns. Lägga in musik och fixa spellistor på den ipoden och lära mig hur Nike+ funkar så försöker jag få någon slags ordning på mitt rum där det just nu är kläder i olika högar och resväskan står mitt på golvet.. Det jag försöker säga är att det inte riktigt finns tid till att blogga.

Men jag gör så gott jag kan!

My new BFF

publicerat: 2010-12-28 @ 18:17:33
Sitter och skriver mitt första inlägg på den nya datorn nu och kan bara säga att jag är mer än nöjd än så länge! :)

Blev inga bilder igår, förlåt.. Det hanns inte riktigt med, dels instalerade jag alla program på datorn sedan fick jag också min ipod igår så jag instalerade den också. Förutom detta var jag även på en ansiktsbehandling, så skönt! Det är verkligen  något man ska unna sig ibland.

Men vad säger ni om mitt färgval nu?
Fanns jättemånga olika färger och mönster att välja mellan det stod mellan denna och en som var helt enfärgad rosa.. Det var inte helt lätt att välja kan jag säaga nästan alla var så snygga, men jag fick lite hjälp av Tim och mamma o pappa :)

Hjälpande hand

publicerat: 2010-12-27 @ 11:44:29

Har precis gjort irodning en liten pärm som mina föräldrar ska få nu när jag åker, en lite hjälpande hand kan man säga. Pärmen innehåller små guider som jag gjort om tex. hur man gör för att ringa någon(mig) via skype, hur man fixar med bilder från kameran och lite mer.. 

Trodde det skulle vara mycket svårare/jobbigare än vad det var och det tog inte så lång tid heller :)


 

Skepp kommer lastat

publicerat: 2010-12-27 @ 11:38:46
Alldels nyss ringde det på dörren och det var leveransen med min nya dator, äntligen! :)
Det var inte en dag för tidigt, ska ju ha med den till USA...

Har precis packat upp den och jag kan bara säga att den är grymt snygg, kommer bilder lite senare. 
Just nu ligger den på laddning så i eftremiddag ska jag börja kolla lite mer på den. 

Tror säkert att ag kommer bli mer än nöjd med själva datorn men sak är säkert att det blir ingen mer datorn från Dell i alla fall! Det har bara varit krångel och dåligt bemötande personal!   Xoxo

-Rebecka

14 dagar

publicerat: 2010-12-27 @ 08:18:00

Idag har jag bara 14 dagar kvar i Sverige, känns helt otroligt! 14 dagar, vet med stor säkerhet att dessa dagar bara kommer att flyga förbi! Vet inte om jag helt och hållet har förstått det ännu, jag ska faktiskt vara borta i 1år i ett helt annat land...

Googlade lite på New York City förut och det känns helt underbart när jag ser bilderna, att jag faktiskt kommer f uppleva detta med egna ögon. Har inte direkt hittat så många bilder på oretn där jag ska bo men det känns på ett sätt ganska bra, då blir det ju roligare att själv få utforksa området och själv ta kort på allt och inget.. haha
Alla bilder hittade jag på google.se

Ingenting!

publicerat: 2010-12-26 @ 17:25:20

Orkar inte göra något längre inlägg så blir bara lite bilder jag tog för ett par helger sedan.

Blev inte så många bilder för bloggen vill visst inte ladda upp bilderna...


2010-12-26

publicerat: 2010-12-26 @ 10:27:15

Idag är det en såndär dag då jag ska försöka vara så effektiv som möjligt!

Jag ska dels städa på rummet, lägga ut lite saker på tradera, fixa skypekonto till mina föräldrar ska också försöka att packa lite mer.


Filmen igår var ok men inte mer!
Har du inte sett 1:an och 2:an är det ingen idé att du ser den.. Men har du bara sett 1:an går det, jag kom på igår att jag nog bara sett den första filmen och jag hängde ju med i handlingen men hade nog varit lite bättre att sett båda 2.. I slutet var den något småseg men i övrigt lite rolig och fin! Som sagt ok men inget mer.

Ska ta och börja med det jag vill få gjort redan nu så jag blir klar fortare :)

Kram!

Premiär

publicerat: 2010-12-25 @ 19:15:00
Ska börja göra mig i ordning nu för snart ska vi åka in till Uddevalla och gå på bio :)
Vi ska se Änglagård 3, som det är premiär av idag, alltid när det är premiär.. 

Vad tror ni är den bra, dålig, rolig?? 


Bild: Google.se 

Julshopping

publicerat: 2010-12-25 @ 18:54:03
Imorgon är det ju den årliga mellandagsrean då nästan alla ger sig ut ur sina hus för att stå och knö med enormt många fler människor för få köpa kläder eller vad det nu kan vara. I vår familj har vi nästan aldrig varit på mellandagsrea, 1gång kan jag komma ihåg att vi varit iväg och nej, det är inget jag gärna gör om!

Det var fullt med folk, alla var som galna och knödde som bara den för att skulle komma fram..
I år kommer jag absolut inte gå på rea, för jag får inte lov att köpa några kläder! Har redan som det är lite problem med att få plats med allt jag vill ha med mig till USA..

Men trots att jag inte ska på mellandagsrea så hindrar ju inte detta mig från att handla ändå, internet är en fin uppfinning! :)

´
Klickade hem denna idag, en Ipod touch 4GKöpte även till ett sportsband, så jag ha den när jag tränarDetta köpte jag även till Nike+ sportkit

Nike+
är ett samarbete mellan Apple och Nike. Det finns vissa utav Nikes skor som hete Nike+ detta innebär att de har en funktion som med hjälp utav en sensor och din Ipod eller Iphone kan mäta hur långt di springer men också hur mycket du förbrukar.

Sedan kan man lägga upp detta på en speciell hemsida, där kan du se dina resultat och hur du utvecklats, detta är bara en liten del av allt du kan göra..
Visst är det en bra funktion?

Kram!

Julklappar

publicerat: 2010-12-25 @ 15:00:35
Så var även denna julen över eller ja, julaftonen i alla fall.

Det blev en riktigt lugn julafton hemma med god mat och massa tv-tittande, känndes nästan som man inte gjort något annat. Trots att man inte direkt gjorde något ansträngande, mer än att äta så blev man väldigt trött, jag hade kunnat gått och lagt mig vid 8 tiden, men istället höll jag mig vaken åkte med till midnattsgudtjänst så först halv 1 kom jag i säng.

Hoppas att ni haft en bra julafton och att ni fått fina julklappar, det fick jag!


2 DVD-kurser
Nu ska här fotas och redigeras vill jag lova! :)En jättesöt Lycka-till-kanin
 från min syster fick även armbandet nedan av henne


Fina smyckenDetalj på halsbandetHärlig mysdressPå jobbet fick vi en snygg sportbag, denna ska absolut med till USA

24 December

publicerat: 2010-12-24 @ 12:28:25

Tradition

publicerat: 2010-12-23 @ 19:06:54
Nu är bakningen avklarad, blev mycket lyckat om jag får säga det själv.

Ska snart ta och koka upp lite glögg och sedan är det dags för en av mina jultraditioner, uppesittarkvällen(Bingolotto), av någon konstig anledning  har jag alltid sett på detta och jag tycker verkligen om det :) Som vanligt har jag 2lotter och självklart med vinst på ;) haha!
Kanske ska tillägga att denna dag är den enda på året som jag spelar Bingolotto. 

Är inte direkt den personen som alltid håller på traditioner men denna håller jag ännu vid liv!


Här är lite kort på det jag bakade förut.
Enklare än såhär kan det inte bli att baka, det enda du behöver är

Mandelmassa
Choklad - Mörk eller ljus väljer du själv
Vit choklad
Nöt till dekoration

1. rulla mandelmassa till raltivit små bollar
2. Smält den mörka(eller ljusa) chokladen i ett vattenbad ch låt svalna lite
3. Lägg i en boll i taget i den smälta chokladen och sedan på ett bakplåtspapper
4. Smält den vita chokladen och hacka nötterna
5. Lägg på nötterna så som du vill ha dem och/eller spritsa på den vita chokladen
6. Låt allt stelna ett par timmar i kylenVisst blev dem snygga, eller?

Julstämning

publicerat: 2010-12-23 @ 16:21:57
Är själv hemma och har satt igång julradion.se och volymen är på högsta volym, nu ska jultämningen fram!

Ska tillbringa lite tid i köket nu och göra lite julgodis, så detta blir inte långt inlägg.
Blir ett längre senare ikväll och även lite bilder :)

Helt slut

publicerat: 2010-12-22 @ 18:21:00
Just nu känns det verkligen inte som det är jul, för mig skulle det lika ggärna kunna vara vilken dag som helst, hade nog inte märkt någon skillnad.

Normalt brukar jag ha endel julkänsla relativit tidigti och absolut 2dagar innan. Tror att jag inte "hunnit2 med att få några julkänslor ännu riktigt för antingen så har jag jobbat vilket jag även har gjort idag och gör imorgon, har jag inte jobbat så har jag haft fullt upp med att fixa inför USA, är det inte papper som ska skickas in så är det garderober som ska renas eller tömmas..

Så jag hoppas verkligen att jag får mer julstämmning imorgon, vill ju självklart ha julstämmning :)Jag förra julen när jag precis kommit hem från Egypten :)

Xmascard

publicerat: 2010-12-21 @ 19:39:43
Kom precis hem från jobbet och såg att jag fått lite post och inte vad för post som helst utan från USA :)

Jag har fått ett jättegulligt julkort från familjen, blev så glad! Kommer inte att visa någon bild på kortet för det var bilder på barnen, men kan säga att det var riktigt fint! :)

Nu ska jag skicka ett litet tackmail till familjen sedan blir det nog att kolla runt lite mer om kamera objektiv..

What a djungel!

publicerat: 2010-12-21 @ 09:28:39
Jag har nog ett utav världens största problem just nu, i alla fall ett av världens största i-landsproblem..

Skulle vilja köpa ett nytt objektiv till min kamera, ett macro objektiv. Det speciella med detta objektiv är att det är perfekt om man vill ta närbilder och motiven är riktigt små, exemplevis insekter eller så.

Har börjat med att gå igenom vad för några olika det finns och vilke som skulle vara intressanta för mig, men en sak är helt klar: What a djungel it's! Vet inte hur jag ska klara av att välja det jag vill ha..

Här är lite utav det jag utgår ifrån

Bränvidden ska vara ca 100mm - detso länre bränvidd man har desto längre ifrån det man fotar kan man stå.
Bra bildkavlité
Bra bokeh - Ordet kommer från japan och betyder suddigt. Ibland på bilder kan man se att det är lite suddigt i bakgrunden av motivet ex en blomma, det suddiga är bokeh. Ibland kan man se små ringar i bakgrunden det är också bokeh men en anna sort utav det.


Tamron 90mm macro objektiv
Canon EF 100mm USM macro objektivCanons EF 100mm f/2,8L IS USM


Detta är de objektiv som jag kollat in, alla har självklart sina för - och nackdelar och priset varierar lite beroende på vilket man kollar på.

Någon som vet lite om de här olika?
Vilket skulle du välja?

Organiserat kaos!?

publicerat: 2010-12-19 @ 18:12:01


Här är ett litet videoinlägg :)
Är första gången jag gör detta och måste säga att det var lite svårt, blev lite väl skakigt in i mellan åt haha..
Och hur uttalar jag ordet packa??

Vad tycker ni?

Världspremiär

publicerat: 2010-12-19 @ 15:25:51
Här kommer en liten men sen uppdatering om gårdagen.

Vi åkte ner till Göteborg på eftermiddagen och stannade till på IKEA, tror det var första gången som jag kom ut utan att ha köpt en enda sak(!) :) Efter IKEA hann vi gå en sväng på stan och se lite utav julspelet som nu visas vid Göraplatsen.

Sedan var det dags för det vi egentligen var nere för, ett besök på Göteborgs operan och världspremiären av Eroica, en dansföreställning. Jag blev mycket imponerad och skulle gärna se fler dansföreställningar. Dansarna var så duktiga och vilken kroppskontroll de hade, helt otroligt.
Erocia är Betoweens hjältesyfoni nr3, Eroica betyder hjältemod.

Får jag sova lite?

publicerat: 2010-12-19 @ 01:08:01
Nu är jag hemma efter en rolig och mysig kväll ska berätta mer om vad det var när jag sovit xantal timmar, är ganska trött nu vill jag lova!

Suprise suprise

publicerat: 2010-12-18 @ 05:08:34

Ska snart åka iväg och hämta min äldre syster för att sedan åka ner till Göteborg med även mamma o pappa. Varken jag eller min syster vet vad vi ska hitta på, kommer bli en riktig suprise! :)
Det ända som de har sagt är att det inte är utomhus så Liseberg är det inte... Spännande!

Moonlight

publicerat: 2010-12-17 @ 19:49:43

Som ni kanske kommer ihåg köpte jag ju en systemkamera för ett tag sedan och jag lär mig nya saker hela tiden, är riktigt kul!

Här är lite kort jag tagit på månen, både på dagen och nattenTycker ändå att bilderna blev relativt bra i och med att jag inte hade något stativ och ett 300mm teleobjektiv.. Det blir lät lite suddigt när man zoomar så mycket och inte har något stativ.

Pimp my calender

publicerat: 2010-12-17 @ 13:08:21

Skulle lagt upp bilderna igår men vet inte vad det var med startsidan hos blogg.se men den såg jättekonstig ut, allt var 3gånger så stort emot vad det brukar vara och inloggningsrutan var helt borta..

Men här kommer resultatet på det jag gjort :)


Pimpade min kalender lite :) Här är framsidanBlev även en motivationssida med bla. Linda Fodor och Anna-Maria Lactatus

Vad tycker ni?

Klipp och klistra

publicerat: 2010-12-16 @ 13:28:21
Sitter och klipper och klistrar lite eller jag tejpar om man ska vara riktigt petig.. Själv tycker jag att resultatet blir mycket bra men helt klart är det inte än.

lägger upp bilder lite senare ikväll när det är helt klart, nu blir det lite mat och senare gymmet! :)

Flygtider

publicerat: 2010-12-15 @ 20:07:27
Nu har jag Äntligen fått flygtiderna(biljetterna), nu känns det verkligen på riktigt! :)
Det har ju gjort det även innan men man har inte helt förstått det..

Så den 10:e januari flyger jag kl. 08:50 från Göteborg, första stoppet blir i Tyskland, Frankfurt och där ifrån bär det av till John F Kennedy aiport och USA, New York!

Blev lite orolig förut. Mamma berättatde att just Frankfurts flygplats är kända för att vara "duktiga" på att tappa bort bagage och jag kan ju lova att om det händer någon så kommer det bli mig! Men men den dagen den sorgen..

Motivation köpes

publicerat: 2010-12-14 @ 11:01:02

Varför kan man inte köpa motivation på burk eller är det bara jag som missat det!?
Skulle vilja ha ca 2kg nu, tack!

Vet inte hur jag ska hinna med allt..  Vill så mycket just nu, men känns inte som att mycket av det kommer bli av. 

Nä! Får ta och rycka upp mig lite nu, hjälper ju inte av att klaga även om det kan vara lite skönt ibland.. 


Lite bilder som ska ge mig mer motivation :)
Kan de, så kan jag!


 

Packning

publicerat: 2010-12-12 @ 20:18:33

Nu är det bara 29dagar kvar till jag sitter i luften, påväg mot USA.

Idag började jag att lite smått packa, skrev upp på en lista hur mycket av allt jag ska ta med mig och sedan vad jag lagt ner i väskan. Kan ju låta lite konstigt att redan nu börja packa men känns bättre att börja nu och känna att jag hinner med än att behöva stressa som en dåre de sista dagarna..

Vägde väskan nu när jag lagt ner endel och den är redan uppe i 15kg! I och för sig så ligger ju allt huller om buller, så förhoppningsvis blir det bättre när jag lägger det lite mer organiserat :) Men ändå 15 kg! När jag först läste att man fick ha med sig 23kg, tänkte jag att det blir ju inga problem, då kan man ju ta med sig endel, men vart tog alla kilon vägen, egentligen?!

No more!

publicerat: 2010-12-11 @ 20:42:38
Det var riktigt skönt med en promenad förut!

Den promenaden var min start på mitt "nya liv" eller i vart fall mitt sundare liv, känner mig så svulen och uppblåst av en massa godis och sötsaker, men nu är det slut på det!

Har dragit ner en ganska mycket på just godis och läsk men det är de sista pusselbitarna som ska på plats.. Och nu ska inget hindra mig, jag ska klara av detta, jag mår ju inte bra av att äta choklad och lussekatter hela dagarna... Tror nog ingen gör det.Från och med nu så blir det inget godis- eller chokladätande det blir heller inget läskdrickande(inte drukit läsk på bra länge nu) och det blir heller ingen alkohol för min del!

Nästan alla säger att man ska inte förbjuda sig själv att äta det ena eller det andra, det gör bara att man blir mer sugen på just den där förbjudna chokladen eller vad det nu kan vara. Så jag kommer inte förbjuda mig själv, men jag kommer att fråga mig själv hur kommer jag, om jag vräker i mig 1kg godis? Är det Värt det!?Här är lite av det jag nu mera ska äta :)
Kött, fisk, kyckling och massa grönsaker!
Imorgon ska jag ta och skriva upp lite olika komibinationer(recept) så det blir lite lättare!

Ingenting!

publicerat: 2010-12-11 @ 18:23:23

Orkar inte skriva något just nu men, blir ett längre inlägg senare men bjuder på en liten bild i alla falla :)
Nu blir det en promenad!

Bloglovin

publicerat: 2010-12-10 @ 17:12:34

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1956874/forberedelser-infor-usa?claim=8srafgrj5nd">Följ min blogg med bloglovin</a>

New York, New York

publicerat: 2010-12-08 @ 10:38:02


Här kommer äntligen mitt första kollage över det jag vill se/uppleva i New York City
1.
Chrysler building
2. Flatiron building
3. Empire state building, utsickten från 86:eväningen! :)
4. Wall Street
5. Frihetsgudinnan
6. Rockefeller center, ett måste på vintern :)
7. Times square
8. FN:s högkvarter
9. Central park

Finns så otorligt mycket man vill hinna med att se/uppleva så detta är lite utav det..
Next up is Washington DC, har redan hittat massa spännande saker jag vill kolla in när jag är där borta hihi :)

Gamalt recept

publicerat: 2010-12-07 @ 10:41:49
Igår var jag riktigt effektiv, hann både med att ringa lite samtal, fixa lite med presenterna till värdfamiljen och baka bröd och dessutom jobba 8,5 timmar..

Jag skulle egentligen ha bakat redan för ett par dagar sedan, hade hittat ett jättegott recept på tunnbröd i Leilas ena bok, känns som att det mesta jag bakar kommer från hennes böcker... Men när jag berättade det för mamma sa hon att vi skulle ha något liknande recept från min mormor, så efter lite letande hittade vi det och igår blev det äntligen av! :)

Gick väldigt fort och lätt att baka, ibland var det lite svårt att läsa receptet för det är handskrivet(skrivstil) men i vrigt gick det väldigt bra. Det bästa med detta recept är att degen inte behöver jäsa, bara att börja baka direkt. Något som är ännu bättre eller roligare snarare är att man inte gräddar det i ugnen utan i stekpannan eller som jag direkt på spisplattan :)Inte ofta man gräddar bröd såhärDEt blev fina mönster efter plattan hihi:)


Ska försöka vara lite effektiv idag också innan jobbet börjar kl. 14
Kram!

"Måsten"...

publicerat: 2010-12-06 @ 12:00:00
..i USA, satt och funderade lite på vad jag vill uppleva med mitt år i USA och vad jag vill se.
Jag kom på en hel del saker, vet inte om jag kommer att hinna allt detta under 1år, men bättre att ha för mycket än för lite haha!

Här är lite utav alla "måsten" som jag kom på.


Tiffany & Co har så mycket snyggt men det mesta är lika dyrt som det är snyggt..
Men ett besök  ju ett måste!Finns det någon tjej som inte hittar ngot snyggt hos Victoria Secrets?!
Ett besök och inköp är ett måste!Många gånger har jag suttit vid datorn och dreglat över hur snygga kläder Forever 21 har
Så ja, även detta är ett måste
En mysig hemmakväll kan vara minst lika rolig som en utekväll, men man vill ju känns sig snygg även då..
En mysig dress är ett "måste" :)


Som ni märkte så var detta bara klädbutiker men håller på och gör ett kollage med även platser som är absoluta måsten! :)

Har du några mer förslag på saker, butiker eller annat som man bara måste se och uppleva i USA? :)

The time is ticking

publicerat: 2010-12-06 @ 11:46:13


Tiden går så fort! Är inte alls långt kvar nu..
Men alla papper är klara, det känns väldigt skönt!

Ska börja göra en packningslista i helgen har jag tänkt :)

A great day

publicerat: 2010-12-05 @ 11:43:13

Vet inte vad det är med mig men när jag verkligen kan ta en låång sovmorgon och jag gärna vill sova länge, då vaknar jag alltid tidigt och bara inte kan somna om...
Gick och la mig vid halv 1 igår natt och ändå vaknade jag vid 9 tiden, var inte så mycket att göra förutom att gå upp.

Både fredagen och gårdagen var jättebra! :)

I fredags när jag kom in till Göteborg var det jättemycket människor, mer än det brukar nu i juletid.. Det märktes att det var något speciellt för det var 3 eller 4 vakter och nästan alla tog kort och var i helt extas.
Jag var ju tvungen att kolla vad det var för något och det var Kenza som var där och gav kramar och autografer. Jag är inget jättestort fan av henne men läser hennes blogg ibland, så var tungen att ta lite kort, men det var inte det lättaste.. Antingen kramade hon någon eller var det massa huvuden ivägen.
På lördagen mötte upp mamma så gick vi lite på stan. Hade riktig tur, vi gick in på Åhléns City och precis då skulle Leila signera sina kokböcker, jag fick hennes senaste bok av mamma i förtidig julklapp så att Leila kunde skriva i den :) Leila var så söt och trevlig! Hon skrev små meningar i alla böcker, bara en sån sak! Jag har ju även hennes första bok så jag köpte ett kort så skrev hon på det, får klistra in den i boken istället..Jag och Leila


När vi köat färdigt och nästan höll på att svettas ihjäl gick vi upp o kollade lite på smink och fick se att Emma Sjöberg skulle vara där och visa sitt nya märke och prata om det. Vi skyndade oss bort för det var 10min kvar tills hon skulle gå, men hon hade redan gått! Det tyckte jag var riktigt dålig stil!!

Efter att vi gått på stan gick vi bort till Bergakungen, Filmstaden och kollade på filmen 4 år till, om ni får chansen så se den! :) Den var jättebra, verkligen! Det är en rolig, kärleksfull film med ett bra budskap, något som gör den extra bra var att huvudpersonen var Folkpartist, men tyvärr gick det inte så bra som det skulle...

När bion var färdig var det bara 1,5timme kvar tills kvällens höjdpunkt - Sir Elton Johns konsert!
Jag är inget jättefan utav Sir Elton men han har skrivit många fina låtar med väldigt djupa budskap, så det var verkligen jättekul att se honom :) Han var så snäll, när han kom in och skulle sjunga extranummret skrev han autografer tillde som stod längst fram... Blev inte alls avis!
Är inte den bästa kvalitén men lyssna istället :)
Ray Cooper är helt otrolig med sin trummor, han är ändå 65år..

Sir Elton John

publicerat: 2010-12-04 @ 12:51:00

Kameran är fulladdad och minneskortet är tömt, hoppas verkligen att jag kan få några bra bilder nu ivkäll, jag och mamma ska och se Elton John här i Göteborg.

Kan väl erkänna att jag inte lyssnar på Elton dagarna i enda men han har absolut många bra låtar eller framför allt fina låtar och det är ju aldrig fel att gå på en konsert :)

Gårdagen var mycket lyckad, blev god mat, lite vin och mycket mycket prat :)
Senare på kvällen åkte vi till en av Marias kompisar som hade inflyttningsfest, det var helt ok får jag säga, hade aldrig träffat någon av dem förutom Maria då..

Nu ska jag ta spårvagnen in till stan och möta upp mamma :)

At Marias place

publicerat: 2010-12-03 @ 18:08:00
Nu sitter jag hemma oss Maria, vi har precis kommit hem från stan. Vi ska ta och laga lite god mat och bara har det roligt och prata en massa, vi har inte setts på ett par månader, så har endel att ta igen..

Nä, ska ta och öppna en flaska med gott vin som vi köpte med på hemvägen.
Hoppas att ni får en trevlig kväll! :)

Mot Gbg

publicerat: 2010-12-03 @ 10:02:00
Nu ska jag snart ta tåget ner till Göteborg där jag kommer att spendera större delen utav helgen, ska dels träffa min kompis Maria och imorgon ska jag se Elton john konsert :)

Maria slutar inte jobbet förens vid 17-tiden men jag åker ner redan nu så hinner jag gå runt på stan lite, ska dels se om jag kan hitta något att ha på mig ikväll och så ska jag på lite julklappsjakt. Ska bli ganska mysigt att gå runt för mig själv och bara mysa och känna att det snart är jul :) Tar ju med mig kameran också så hoppas på att få lite fina kort på ett juligt Göteborg.

Såhär ser jag ut idag


Jeansskjorta - Vero Moda
Linne - H&M
Svart jeans - Vero Moda
Uggs - Eurosko

It's all about you

publicerat: 2010-12-02 @ 10:29:34

Nu på vintern är det ju väldigt lätt att man får torr och fnasig hy, i vart fall så får jag det, om jag inte är noga med att smöja in mig varje dag. Ibland känns det väldigt jobbigt att varje kväll tvätta ansiktet och sedan ta ansiktscream och även på morgonen, men det är verkligen jätteviktigt och jag märker en stor skillnad på min hy.

Jag använder mig utav ett märke som heter Bioline, kan verkligen rekommendera det. Krämerna är toppenbra och allt ingridienser kommer från naturliga saker, ex. blåbär och detta gör att det luktar så otroligt gott! :)
Självklart gäller det att hitta ett märke som man själv trivs med, och dyrast är inte alltid bäst.. Det viktigaste är bara att man är noga med att ta hand om sin hy :)

Här kommer lite tips till er! :)

Varför ska man smörja in ansiktet?
För att få en så bra och fin hy som möjligt! Därför är det extra noga att göra det nu på vintern, om man slarvar kan man få en torr och fnasig hy, vilket inte är roligt tro mig!

Hitta dina produkter!
Dyrast är inte alltid bäst, så hitta några produkter som du gillar :)
Viktigast är en bra dag - & nattkräm.

Tvätta ansiktet
Det är viktigt att tvätta ansiktet, men bara med rätt produkter(rengöringsmjölk och ansiktsvatten), det som är bra för dig.. För vissa kan det vara bra att tvätta både morgon och kväll medan för andra kanse det bara är bra på kvällen, så är det för mig, men bara nu på vintern.


Tänd ljuset, tack!

publicerat: 2010-12-01 @ 09:41:00
Igår var det verkligen en konstig dag på jobbet, kåänndes som det mesta som man inte ville skulle hända faktiskt hände.

Började med att 5minuter efter att vi öppnat kom det ett sällskap på 23personer som skulle äta frukost, kanske inte så jobbigt i sig men just att de kom precis när man öppnat gjorde mig lite stressad. Jag hade knappt hunnit ta fram allt som skulle vara framme och oftast brukar det vara väldigt lugnt den första halvtimmen och då hinner man alltid koka fler ägg eller vad det nu kan vara. 

Efter cirka en halvtimme efter att sällskapet kommit blev det totalt svart! Strömmen gick, kul, Nej! 
Det vara bara att leta fram massa värmeljus och sätta ut lite överallt i restaurangen, när det hände känne jag verkligen att dagen började perfekt... Men som tur var så kom strömmen tillbaka efter cirka 10minuter men däremot försvann den ytterligare 2gånger inom loppet av 1timme. Det mest konstiga var att det varken blåste ute eller snöade ute utan var bara ca -17 och det gjorde att strömmen gick, haha!

Känndes verkligen skönt igår när man kom hem!
RSS 2.0